Home
Blog
Opmerkelijk
De vriendelijke krokodillen van Paga (Ghana)

De vriendelijke krokodillen van Paga (Ghana)

op 18 april 2015
1 minuut leestijd
De vriendelijke krokodillen van Paga (Ghana)

Over het algemeen zijn krokodillen aggressieve dieren waar je uit de buurt moet blijven, maar niet in de stad Paga. In deze stad in Ghana leven enkele van de meest volgzame leden van dit angstaanjagende roofdier soort.

Paga ligt in het noorden van Ghana, vlak tegen de grens met Burkina Faso. De krokodillen leven hier in een waterplas genaamd Paga Crocodile Pond, welke zich op zo'n 44 kilometer van de regionale hoofdstad Bolgatanga bevindt. Ze zwemmen hier vrolijk langs jonge kinderen, terwijl hun moeders kleren wassen aan de oevers. Nog nooit is er iemand slachtoffer geworoden van een van de krokodillen.

De inwoners van het dorp respecteren de krokodillen en geloven dat de ziel van iedere inwonder van het dorp door deze dieren zal worden gedragen. Ook geloven ze dat wanneer er een belangrijk pesoon uit het dorp sterft, dit gevolgd zal worden door de dood van een van de heilige krokodillen.

Volgens de lokale folklore, kwam lang geleden een jager vast te zitten tussen een vijver en een leeuw. Hij maakte een afspraak met een krokodil in de vijver, dat hij en zijn nakomelingen nooit krokodillen zouden eten als de krokodil hem hielp om de vijver veilig over te steken en te ontsnappen aan de leeuw. Hier stemde de krokodil mee in en deze hielp de jager de vijver oversteken. De jager bouwde er toen een huis en stichtte er een dorp.

Niemand weet echter hoe de krokodillen in Paga zijn beland. De vijver is volledig ingesloten en enkele van de oudste dieren in het water zijn naar verluidt meer dan 80 jaar oud.

Er zijn trouwens twee krokodillen vijvers in Paga. De eerste ligt aan de snelweg, 12 kilometer van Navrango en wordt de Chief Pond genoemd, en de andere is de Zegna Crocodile Pond op vijf minuten van de hoofdweg naar Paga. Gidsen gebruiken hier levende kippen om de krokodillen te lokken voor toeristen. Als deze eenmaal aan land zijn kunnen toeristen ze aaien of er foto's mee nemen. Soms gaan kinderen of volwassenen zelfs op rug van de krokodillen zitten voor een foto.

Reisorganisaties met reizen naar Ghana

Meer blogs over Ghana

Beoordelingen van Ghana

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
9
Stranden
6
Steden
5.5
Eten & drinken
5.8
Activiteiten
8.5