Benin

Voodoo klederdracht

Rondreis Benin

Indrukwekkend en onontdekt stukje Afrika

Wie een rondreis door West-Afrika maakt, moet zeker Benin bezoeken. Dit onbekende land aan de Golf van Guinee is een mix van culturen en kent een rijke historie. Tijdens je reis maak je o.a. kennis met de voodoo rituelen, fetisjtempels, lemen huizen, katoen- en rubberplantages en slavenforten.

Benin is een relatief onbekend Afrikaans land, maar het leent zich prima voor een rondreis! Je vindt er natuur, cultuur en geschiedenis. Begin bijvoorbeeld in Abomey, waar je de overblijfselen van tempels vindt uit de tijd dat Benin tot een groot Afrikaans rijk behoorde. En als je dan toch met het verleden bezig bent, neem dan ook een kijkje in Ouidah, waar een museum over het slavenverleden van Benin staat. Je kunt verder rondreizen in Benin richting het Nationaal Park Pendjari.

Pendjari is het mooiste van de natuurparken in Benin en doet niet onder voor die in andere Afrikaanse landen. In het fraaie landschap kom je veel wilde dieren tegen! Tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis geniet je het meest van Benin. Maar pas op voor mensen met rare poppen, want dit land heeft de Voodoo uitgevonden...

Vlag:
Hoofdstad:
Porto-Novo
Inwoners:
12.451.031
Oppervlakte:
112.620 km2
Beste reistijd:
december t/m maart
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
7:35 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
9/10
Strand
7/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Benin

Reisorganisaties met reizen naar Benin

Reizen naar Benin

Benin was voor mij een verrassende en fascinerende kennismaking met West-Afrika. Onderweg niet veel andere touristen gezien!
- Ellen

Beoordelingen van Benin

Wat zijn de Benin ervaringen van andere reizigers? Lees hier 2 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Benin.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
6.5
Stranden
1
Steden
9
Eten & drinken
9
Activiteiten
5.5
6,3

Prachtige huizen!

Benin
30-09-2015

Bij familie op visite
Heeft ons rondgereden.
Het stadion gezien
Mooie wegen
En een privé vliegtuig wijk hebben ze daar

Rosa
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Op elke hoek van de stad iets cultureels en bijzonder!

Benin
02-04-2015

Berlijnse muur, check point charlie, Hauptbahnhof, potsdammerplatz, Potsdam, KaDeWe, Matrix, Alexanderplatz, Lichtenberg, Mitte, Charlottenburg, Berliner dom, Brandeburger tor, Fernsehtorm, bode-museum.

Berlijn is echt een aanrader, ben je een echte cultuurproever, is een weekend niet genoeg, in een week lukt het krap aan. Wil je de stad echt leren kennen, blijf dan minstens 2 maanden net als ik!

Stefanie Jonkeren
Alleen gereisd in May 2021