Ghana

De oudste moskee van Ghana bij Larabanga

Rondreis Ghana

Ontdek de rijke cultuur en kleurrijke bevolking

Een rondreis Ghana in West-Afrika brengt je door een variatie aan landschappen. Van regenwouden en savanne in de binnenlanden, tot aan paradijselijk witte stranden langs de kust. Ontmoet de zeer vriendelijke bevolking en spot wilde dieren als olifanten, krokodillen of antilopen.

Als je een rondreis maakt door Ghana, start je waarschijnlijk in de hoofdstad Accra. Een behoorlijk moderne stad waar je vele musea vindt en zelfs een kunstacademie. Buiten Accra leeft het verleden echter nog altijd voort. Een flink deel van de bevolking is nog steeds werkzaam in de cacao-industrie. Toch hebben ze het beter dan hun voorouders, zoals je kunt zien in Cape Coast Castle. Vanuit dit kasteel werden Ghanesen als slaven naar westerse landen verscheept. Dit maakt rondreizen in Ghana erg fascinerend!

Het noorden van Ghana is de mooiste regio van het land. Hier kom je in het Nationaal Park Mole typisch Afrikaanse dieren als nijlpaarden en olifanten tegen. Ghana beleef je het best als je kiest voor een groepsrondreis of individuele rondreis. Maar hoe je ook reist, een paar daagjes ontspannen in een luxe badplaats als Busua is zeer aan te raden!

Vlag:
Hoofdstad:
Accra
Inwoners:
31.732.128
Oppervlakte:
239.460 km2
Beste reistijd:
december t/m februari
Tijdsverschil:
2 a 3 uur
Vliegtijd:
6:40 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Strand
7/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Ghana

Reisorganisaties met reizen naar Ghana

Reizen naar Ghana

Blogs over Ghana

· Redactie
De vriendelijke krokodillen van Paga (Ghana)
Over het algemeen zijn krokodillen aggressieve dieren waar je uit de buurt moet blijven, maar niet in de stad Paga. In deze stad in Ghana leven enkele van de meest volgzame leden van dit angstaanjagende roofdier soort.
· Redactie
Voordeliger bereikbaar in Afrika
Als je binnenkort op reis gaat naar een land in Afrika en binnen Afrika goedkoper bereikbaar wilt zijn, dan moet je zeker even verder lezen. Het zou namelijk best eens zo kunnen zijn dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van snelle en eenvoudige diensten voor roaming. In zo’n tien Afrikaanse landen kun je op die manier namelijk al aanzienlijk besparen op de kosten.
Wij hebben een fantastische kampeerreis van een maand gemaakt door Ghana. De hele reis was een indrukwekkende belevenis. Oerwoud, wilde dieren, grote markten, slavenforten en stranden!
- Ilse en Frank

Beoordelingen van Ghana

Wat zijn de Ghana ervaringen van andere reizigers? Lees hier 4 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Ghana.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
9
Stranden
6
Steden
5.5
Eten & drinken
5.8
Activiteiten
8.5
7,3

Een bijzondere reis in Ghana

Ghana
07-01-2016

Wat ik heb gedaan is 3 maanden stage gelopen op een doveninternaat in het noorden van Ghana. In de weekenden was ik vrij en ben ik op pad gegaan om het prachtige noorden van Ghana te verkennen. Ontzettend veel en mooie natuur gezien, wilde dieren, prachtige en vooral hele vriendelijke mensen! Dit was al een ervaring opzich!
Aan het einde van de stage periode had ik nog tijd ingepland om het zuiden van Ghana te gaan verkennen. De natuur kon niet mooier dan in het noorden, maar de parel witte uitgerekte stranden daar en tegen met heldere zee. Mooie gebouwen, grote markten en vriendelijkheid. Wauw!
Een land waarin de welwaart steeds meer begint te groeien, meer in het zuiden dan het noorden. In het noorden van het land is het echte Ghanese leven nog goed te zien. Waarin iedereen voor elkaar klaar staat en je overal voor wordt uitgenodigd. Een land waar ik mij ontzettend welkom voelde en graag nog een keer naar toe terug zou willen om dat weer te ervaren!

Elise
Gereisd met vrienden in September 2012
8,2

Het indrukwekkende Ghana

Ghana
Groepsrondreis
05-01-2016

Vorig jaar een maand doorgebracht in Ghana. Ghana is een veelzijdig land, aan de ene kant ontzettend mooi, aan de andere kant is er ook armoede zichtbaar. De natuur in Ghana is heel indrukwekkend, net zoals de inwoners. Iedereen is heel vriendelijk. Iedereen die naar Ghana gaat raadt ik aan om een schooltje te bezoeken. De scholen in Ghana zijn zo anders dan hier in Nederland, dus dat is erg bijzonder om te zien

Ilse
Gereisd met vrienden in July 2014
6,5

Prachtig cultuur land!

Ghana
30-09-2015

Vrijwilligerswerk en een rondreis gemaakt. Ook een keer over land naar Burkina faso geweest

Patricia Van Aalten
Gereisd met gezin in May 2021
6,7

Eventjes het leven leren kennen in Ghana

Ghana
30-09-2015

Drie maanden vrijwilligerswerk gedaan in Ghana. Daarnaast het land doorgereisd. Schitterend land, mooie cultuur en vriendelijke mensen. Tip; probeer je aan te passen aan de mensen en zo de cultuur en manier van leven te waarderen. Zeer de moeite waard.

Rowan Houtekamer
Gereisd met partner in May 2021