Bezienswaardigheden

Cape Coast

Dit is de voornaamste studentenstad van het land (de universiteit kijkt uit op de Atlantische Oceaan), maar Cape Coast heeft vooral ook veel historische waarde. Vanuit deze stad werden Afrikaanse slaven vroeger naar westerse landen verscheept. In Cape Coast Castle kun je zien onder welke erbarmelijke omstandigheden de Afrikanen werden vastgehouden.

Nationaal Park Mole

Dit grootste nationale park van Ghana bestaat voor een groot deel uit savanne, maar er zijn ook beboste delen en enkele rivieren. Je vindt hier bijna 100 zoogdieren, waaronder Afrikaanse legendes als olifanten en nijlpaarden. De meeste kans om de dieren ook daadwerkelijk te zien, maak je tussen januari en maart.

Gambaga

Wie eens iets anders wil dan de gebruikelijke Afrikaanse toeristenattracties, moet een bezoekje aan Gambaga zeker overwegen. Dit is een soort vluchtelingenkamp voor vrouwen die door hun familie zijn verstoten omdat ze heksen zouden zijn. Een aantal priesters doet hun uiterste best om de kwade geesten uit de vrouwen te verdrijven…

Kumasi

Kumasi is een interessantere stad dan Accra omdat je hier veel meer Afrikaanse cultuur tegenkomt. Deze vroegere hoofdstad van het Ashanti-koninkrijk heeft een druk centrum (met een dagelijkse, chaotische markt), daarbuiten vind je allerlei wijken met een specifiek etnisch karakter.

Busua & Dixcove

De fraaie kuststreek van Ghana kent veel leuke dorpjes, waarvan Busua & Discove waarschijnlijk de fraaiste zijn. Het zijn vissersdorpjes waar je mooie stranden vindt die zich uitstekend lenen om even lekker bij te komen van je reis door Ghana. Je kunt hier ook prima surfen.

Meer weten over reizen naar Ghana?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Ghana