Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Kunstenaar verlicht brug San Francisco
Wie aan San Francisco denkt, die denkt ongetwijfeld ook aan de Golden Gate Bridge. Dit is dan ook zonder twijfel de meest beroemde brug van San Francisco, maar niet de enige. Om de aandacht ook een beetje op een andere brug te vestigen, namelijk op de Bay Bridge, is een kunstenaar uit New York aan de slag gegaan met duizenden lichtjes.
· Redactie
Bijzondere hotels wereldwijd
Je hebt overal ter wereld ‘gewone’ accommodaties waar je tijdens je rondreis terecht kunt voor een overnachting. Maar je kunt natuurlijk ook eens kiezen voor een - soms wel heel - bijzonder hotel! Een overnachting in een speciaal hotel kan je vakantie net dat beetje extra geven, of misschien is zo’n hotel wel juist de voornaamste reden om op reis te gaan naar een bepaalde bestemming?
· Redactie
Win de beste baan in de wereld!
Je hebt vakantiebaantjes en je hebt kansen die maar één keer in je leven voorbijkomen. Wat dit laatste betreft, kun je momenteel toeslaan. Bij Toerism Australia kun je meedoen met een prachtige winactie waarbij je kans maakt op één van de 6 geweldige banen!
· Redactie
Als een zwerver in Zweden
Een sterrenhotel boeken tijdens je rondreis, dat is door alle boekingssites tegenwoordig heel eenvoudig en als je gebruik weet te maken van een aanbieding vaak ook nog heel voordelig. Het is echter ook heel ‘gebruikelijk’, terwijl je tijdens het maken een rondreis toch juist ook op zoek zou kunnen gaan naar het opdoen van nieuwe ervaringen.
· Redactie
Begin je fietstocht per boot
Stel: je vindt het heerlijk om tijdens je vakantie lekker te liggen relaxen, maar je wilt ook graag actief bezig kunnen zijn. Je houdt van de zee, maar je houdt er ook van om eens een lange fietstocht te ondernemen. Als het voorgaande je aanspreekt, dan is het volgende echt iets voor jou …
· Redactie
Reislustigen zijn aantrekkelijker
Ben je op zoek naar een date? Ga dan eens wat vaker op reis! Je ontmoet dan niet alleen onderweg misschien al interessante mensen, maar hebt ook nog iets te vertellen na thuiskomst. Bovendien blijken veel singles het aantrekkelijk te vinden als iemand aangeeft graag te reizen. Redenen genoeg dus om er weer eens op uit te trekken.
· Redactie
De ideale vakantie bestaat
De ideale vakantie … daar heeft ieder zo zijn of haar eigen ideeën over, toch? Niet helemaal, zo blijkt. Want als je de uitkomst van een recente enquête mag geloven, kun je wel degelijk dé ideale vakantie vaststellen.
· Redactie
Fox Vakanties organiseert Amerika Actieweek
Bij reisorganisatie Fox Vakanties kun je nu profiteren van extra veel vakantievoordeel, namelijk tijdens de Amerika Actieweek die volgende week wordt gehouden! Je kunt op diverse manieren voordeel behalen als je een vakantie naar Amerika boekt. De actieweek gaat aanstaande maandag van start.
· Redactie
Nieuwe tempel ontdekt in Peru
Peru is een waar paradijs voor archeologen. In dit land zijn al veel oudheidkundige vondsten gedaan en onlangs is er weer een nieuwe tempel ontdekt. Een groep archeologen heeft nu namelijk een tempel ontdekt van meer dan 5.000 jaar oud!
· Redactie
India later bij Azië dan gedacht
Het land India maakt onderdeel uit van het continent Azië, maar sinds wanneer eigenlijk? Ooit vormde India een apart onderdeel, maar het stuk land is ergens in de geschiedenis tegen de Aziatische aardbodem aangebotst en maakt sindsdien deel uit van Azië.
· Redactie
Thailand verwacht dit jaar 24,5 miljoen toeristen
Naar aanleiding van het aantal toeristen dat in 2012 een bezoek heeft gebracht aan Thailand, heeft het land een prognose voor het jaar 2013 opgesteld. Daaruit blijkt dat de toeristische sector in Thailand weinig te klagen heeft, want in dit populaire land in Azië kan men dit jaar op maar liefst 24,5 miljoen toeristen rekenen!
· Redactie
Grootste waterpretpark in Abu Dhabi
Abu Dhabi is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten die ook wel ‘het nieuwe Dubai’ wordt genoemd. Natuurlijk is Dubai nog altijd het neusje van de zalm, maar steeds vaker wordt er door toeristen ook voor een bezoek aan Abu Dhabi gekozen. Wat in elk geval nieuw is in Abu Dhabi, dat is het immens grote waterpark Yas Waterworld.
· Redactie
Survival cursus van Bear Grylls
Als je van avontuurlijke vakanties houdt, dan is de survival cursus van de legendarische Bear Grylls echt iets voor jou. Bear Grylls is bekend van de tv-serie waarin hij zichzelf in steeds nieuwe overlevingsavonturen stort. Als je de survivaltechnieken van Bear Grylls eenmaal onder de knie hebt, dan weet je precies wat je moet doen als je plots ergens bent gestrand. Levensreddende technieken dus, die je goed kunt gebruiken in een noodsituatie.
· Redactie
Museum Wenen geopend voor nudisten
Naaktrecreatie is een hobby die je niet zomaar overal kunt beoefenen. Voor naaktrecreatie aan het strand zijn er speciale naaktstranden in het leven geroepen en ook voor andere bezigheden die je graag naakt wilt uitoefenen, kun je op bepaalde plaatsen op bepaalde tijdstippen terecht. In Wenen kun je nu bijvoorbeeld naakt door een museum lopen.
· Redactie
Australische camping jarenlang volgeboekt
Als je van plan was om een rondreis te combineren met een verblijf op een camping, kies dan niet voor Australië, of kies in elk geval niet voor het Stansbury Caravan Park in Australië. Tenzij je alvast wilt boeken voor een verblijf na je pensioengerechtigde leeftijd, kun je een plekje op deze mateloos populaire camping namelijk wel vergeten.
· Redactie
Spanje populair deze winter
In plaats van massaal richting de populaire wintersportbestemmingen te reizen, lijken we dit winterseizoen toch liever te kiezen voor een reis naar een warmer oord. Spanje is wat dit betreft duidelijk een favoriete bestemming.
· Redactie
Actieve vakanties maar dan anders
Als je van sportieve activiteiten tijdens je vakantie houdt, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Je kunt gaan surfen bij Hawaï, duiken in de zee bij Egypte of bergbeklimmen in de Himalaya. Als je nu denkt: been there, done that, dan zijn de volgende, wat minder voor de hand liggende mogelijkheden wellicht iets voor jou.
· Redactie
Met een cruiseschip naar Hongkong
Je kunt naar Hongkong vliegen en er lopen fantastisch snelle treinverbindingen naar deze Chinese wereldstad. Als het aan de autoriteiten van Hongkong ligt, kun je binnenkort bovendien bij de stad aanmeren met een cruiseschip.
· Redactie
Begraafplaats bijzonder rustpunt tijdens vakantie
Goed het is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een vakantie, maar het levert wel een originele rondreis op: het bezoeken van begraafplaatsen. Wereldwijd zijn er diverse mooie begraafplaatsen te vinden en het interessante is dat je op zo’n begraafplaats steeds iets kenmerkends van de cultuur van het land kunt vinden.

Archief

>