Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Koraal Australië gehalveerd
Door invloed van diverse factoren is het koraal van het Great Barrier Reef in Australië in de afgelopen 27 jaar met de helft afgenomen. Uit studie is gebleken dat het koraal onder meer is verdwenen door opwarming van het zeewater.
· Redactie
Taj Mahal in Dubai
De Taj Mahal is een imposant bouwwerk, een waar kunststukje van mystiek en pure schoonheid. De Taj Mahal is te bewonderen in het noorden van India, namelijk in Agra. Binnenkort kun je echter ook een exemplaar ervan bewonderen in de Verenigde Arabische Emiraten.
· Redactie
Hotel Parijs weert Chinezen
Het hotel is nog lang niet ingericht, laat staan geopend voor gasten. Het is echter nu al bekend in tout Paris en de rest van Europa, zelfs al in China. Het hotel dat wordt opgezet door het Franse modelabel Zadig & Voltaire heeft namelijk al aan iedereen laten weten dat Chinese gasten niet welkom zullen zijn als gast.
· Redactie
Wereldsteden vergeleken
Uit een wereldwijd onderzoek naar de reputatie van 100 wereldsteden, komt onze eigen hoofdstad Amsterdam als ‘middelmatig’ uit de bus. De honderd steden zijn in het onderzoek onderling vergeleken en het is opvallend dat vooral de echt grote steden een niet al te beste reputatie genieten.
· Redactie
Australië pakt haaien aan
In Australië heeft de witte haai in de loop der tijd zoveel Australische zwemmers doodgebeten, dat de regering van de deelstaat West-Australië nu heeft besloten om haaien die te dicht bij de kustlijn van de westkust komen zwemmen, te doden.
· Redactie
New York Wheel: Het hoogste reuzenrad ter wereld komt er aan
We moeten nog even wachten, maar in New York kunnen we straks instappen in het hoogste reuzenrad ter wereld: de New York Wheel.
· Redactie
Recordaantal toeristen Spanje
Wat betreft het aantal toeristen, heeft Spanje in de afgelopen zomerperiode echt een goede tijd meegemaakt. Een recordaantal reizigers bracht deze zomer een bezoek aan een van de Spaanse costa’s of steden.
· Redactie
Great Walker competitie Nieuw-Zeeland
Hoe kun je een zo wijds en prachtig land als Nieuw-Zeeland nu beter verkennen dan door het maken van lange wandeltochten? Het magische landschap heeft zo veel te bieden dat je, waar je ook komt, versteld zult staan van de schoonheid van de natuur.
· Redactie
Ontdek het Great Barrier Reef thuis
Het Great Barrier Reef in Australië is een heuse must als je van duiken houdt. De reis naar Australië neemt echter nogal wat tijd in beslag en wie weet, misschien hou je wel helemaal niet van duiken, maar ben je wel reuze benieuwd naar wat zich allemaal onder water afspeelt. Dan is er goed nieuws.
· Redactie
Kroatië dit jaar favoriet
Misschien is het jou dit jaar ook al opgevallen, omdat je op de vraag aan vrienden en familie steevast hetzelfde antwoord hoorde: ‘Waar gaat de reis naartoe?’ ‘Naar Kroatië.’ Afgelopen zomer hebben meer toeristen dan ooit het land bezocht, om er van een mooie vakantie te genieten. Tijd voor een nadere inspectie.
· Redactie
Singles reizen later
Alleenstaande reizigers laten de reizen in de drukke zomermaanden over het algemeen aan zich voorbij gaan en kiezen in plaats daarvan liever voor een vakantie in de maanden september of oktober.
· Redactie
Sterrenhotels
Slaap jij graag in een vier- of vijfsterrenhotel? Doe dat eens niet en kies voor een hotel met één ster, of van een ster eigenlijk. Evenveel luxe maar met een bijzondere eigenaar, namelijk een beroemd acteur of regisseur. Je vindt ze op diverse plaatsen in de wereld.
· Redactie
Op safari bij New York
Op ongeveer tachtig kilometer afstand ten zuidwesten van New York City, in Jackson Township, bevindt zich een ‘drive through’ safaripark. Je kunt hier nog ‘op safari’ gaan tot aan het eind van de maand september.
· Redactie
Overnachten bij IKEA
Je kon bij IKEA al terecht voor je eigen bed, maar binnenkort misschien ook voor het bed tijdens je vakantie. Met bijbehorend nachtkastje, fauteuil, tafel en wat er verder nog allemaal in een hotelkamer te vinden is.
· Redactie
Duurzaam naar Portugal
Een elektrische tuktuk, dat is het vervoermiddel waarmee Aranka van der Pol samen met haar hond op reis is gegaan richting Portugal. In totaal zal de reis naar Faro zo’n drie maanden duren en omdat de tuktuk elektrisch is, zal het ook een groene reis zijn.
· Laurens Taekema
Where the hell is Matt? 2012
Ken je die reisvideo "Where the hell is Matt?", waarin Matt Harding dansend de wereld over gaat? Op allerlei verschillende plekken op de wereld vertoont hij zijn gekke dansje. In Where the hell is Matt deel 1, uit 2006 zie je hem dit dansje overal doen. In deel 2, uit 2008, doet hij dat nog eens dunnetjes over, maar dan laat hij ook de lokale bevolking zijn gekke dansje nadoen. En dan is er nu een nieuwe versie van "Where the hell is Matt?"!
· Redactie
Restaurant in grot
Je hebt restaurants en restaurants. Een Italiaans restaurant is natuurlijk altijd een goed idee voor een romantisch diner voor twee, zeker als het in Italië gelegen is. Als je echt indruk wilt maken op je nieuwe vlam, dan organiseer je een reisje naar het Italiaanse Polignano a Mare, waar zich een fantastisch restaurantje bevindt met schitterend uitzicht over de Adriatische Zee.
· Redactie
Gezond vliegveld
Over het algemeen zijn vliegvelden niet de meest gezonde plaatsen. Je kunt er weinig meer doen dan wachten, een hamburger eten en een beetje winkelen. Op DFW (Dallas / Forth Worth) International Airport in de Verenigde Staten hebben ze daar nu iets op gevonden: een ‘half mile’ wandelroute en een gratis yogastudio.
· Laurens Taekema
Extreme drukte in tropisch zwembad in Japan
Dus je denkt dat de stranden in Nederland vol zitten met dit mooie zomerweer? Dan moet je onderstaande video eens bekijken! Deze menselijke golven zijn gefilmd in de Crazy indoor pool in Tokyo, Japan. Gezellig!

Archief

>