Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Graf van 1000 jaar oud gevonden in Peru
Peru stond natuurlijk al bekend als een land waar je tal van historische bezienswaardigheden kunt gaan bewonderen en nu is er alweer een oudheidkundig interessante ontdekking gedaan. Een team van archeologen heeft in de Pachacamac namelijk een graf ontdekt dat naar alle waarschijnlijkheid maar liefst duizend jaar oud is en bovendien nog volledig intact.
· Redactie
Goedkoop verblijf tijdens EK-voetbal
Terwijl ze op de Oranjecamping in Charkov al zo ongeveer volgeboekt zijn, wil het met de reserveringen voor een hotelkamer in deze stad in de Oekraïne maar niet echt op gang komen. Touroperator Corendon, die zowel reizen naar Charkov als accommodatie ter plaatse verzorgt, heeft daarom nu de prijzen voor hotelkamers verlaagd.
· Redactie
Burning Man Festival
Als je van reizen, kamperen, een alternatieve levensstijl en kunst houdt, dan is een reis naar het Amerikaanse Black Rock City echt iets voor jou. Let wel: Black Rock City bestaat dit jaar uitsluitend van 27 augustus tot en met 3 september en is dan gelegen in de Black Rock woestijn van Nevada.  
· Redactie
Thuishaven Family Guy op Rhode Island
Ben jij ook zo ontzettend fan van Family Guy, de wereldberoemde tekenfilmserie die in Nederland te volgen is via Comedy Central? Boek dan nu een reis naar de Verenigde Staten, om precies te zijn naar Quahog, nou ja, naar de staat Rhode Island.
· Redactie
Win het reisverhaal van een ander
Heb jij een goed reisverhaal en weet je dat verhaal op een ijzersterke manier te brengen? Plaats je verhaal dan op ‘The List’ en wie weet win jij straks de reis van je leven. Naast de ultieme eerste prijs worden er ook nog tal van andere prijzen verdeeld, dus zoek die reisrelikwieën en fris je geheugen op om kans te maken op een leuke prijs.
· Redactie
Ondergronds park New York
In New York is een stuk grond duur, heel duur. Bovendien is grond in New York schaars en is een stukje natuur moeilijk te vinden. Natuurlijk is er Central Park, de bekende rustplek in de hectische stad, waar jong en oud komen om een beetje te wandelen, te skaten of gewoon van een beker koffie in de buitenlucht te genieten. Maar ja, één park is geen park.
· Redactie
Op een onbewoond eiland
Velen dromen van een leven op een onbewoond eiland, ver weg van alle verplichtingen en dagelijkse beslommeringen, maar slechts weinigen maken die droom ook echt tot werkelijkheid. Een van die mensen, misschien wel de enige persoon ter wereld, is de 76-jarige Japanner Masafumi Nagasaki.
· Redactie
WTC opnieuw hoogste toren New York
Het heeft even geduurd, om precies te zijn tien jaar, maar nu is het World Trade Center (WTC) weer het hoogste punt van de stad New York. De terreuraanvallen op de Twin Towers op 11 september 2001 maakten een einde aan de lange periode waarin het WTC zelfs het hoogste gebouw van de wereld was.
· Redactie
Vierde vrouw gratis
De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is onlangs in het huwelijk getreden met zijn vierde vrouw. Dat feit inspireerde de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Kulala Airlines uit Johannesburg tot het bedenken van een voor westerse begrippen ludieke, maar voor Zuid-Afrikaanse mannen vooral erg lucratieve actie.
· Redactie
Bezoek nu Jal Mahal
In India wordt voor het eerst in bijna driehonderd jaar het eveneens al bijna driehonderd jaar oude paleis van Jal Mahal opengesteld voor publiek. Jal Mahal wordt ook wel het Waterpaleis genoemd en het is een plezierpaleis dat in 1734 werd gebouwd.
· Redactie
Voordeliger bereikbaar in Afrika
Als je binnenkort op reis gaat naar een land in Afrika en binnen Afrika goedkoper bereikbaar wilt zijn, dan moet je zeker even verder lezen. Het zou namelijk best eens zo kunnen zijn dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van snelle en eenvoudige diensten voor roaming. In zo’n tien Afrikaanse landen kun je op die manier namelijk al aanzienlijk besparen op de kosten.
· Redactie
Grootste reuzenrad Las Vegas
Las Vegas staat erom bekend dat alles er groter, sneller, hoger en feller verlicht is dan in andere steden. In Las Vegas is alles ‘larger than life’ en men vindt dat dit ook gezien mag worden; liefst vanaf grote hoogte, zoals vanuit een reuzenrad. En als ze in Las Vegas dan toch een nieuw reuzenrad gaan bouwen, dan ook gelijk het grootste rad ter wereld.
· Redactie
Kindvrije zone Malaysia Airlines
Vliegmaatschappij Malaysia Airlines komt na het boycotten van baby’s in Business Class nu met iets nieuws: een kindvrije zone in de Economy Class van de Airbus A380. De regeling is bedoeld om tegemoet te komen aan de wensen van zakelijke reizigers die noodgedwongen moeten uitwijken naar Economy Class.
· Redactie
Reporter worden in Afrika
Ben jij avontuurlijk ingesteld, heb je de skills om een goede reportage in elkaar te zetten én wil je graag kans maken op een gratis reis naar het indrukwekkende Afrikaanse land Zambia? Doe dan nu mee aan de actie die de Reiskrant van De Telegraaf in samenwerking met KLM op touw heeft gezet.
· Redactie
Las Vegas in Europa?
Liefhebbers van het wereldvermaarde gokparadijs Las Vegas, hoeven binnenkort niet meer zo ver te reizen om in een geschikte ambiance in te zetten op een kansspel. Althans, als het aan Sheldon Adelson, casino tycoon van het eerste uur ligt. Deze heeft namelijk plannen voor de bouw van een soortgelijke gokstad in Spanje.
· Redactie
Nieuwe achtbaan China
China krijgt er deze lente een nieuwe achtbaan bij en niet zomaar een achtbaan, maar een die enkele speciale kenmerken heeft. Een van de bijzondere kenmerken van deze nieuwe Chinese achtbaan is dat hij volledig gemaakt is van hout. Als je helemaal wild bent van achtbanen dan mag je dit spektakel natuurlijk niet missen. Je moet dan zijn in het pretpark Happy Valley Wuhan, dat gelegen is tussen Beijing en Shanghai.
· Redactie
Je eigen ‘Love boat’
The love boat was een fantastische serie over de verwikkelingen van passagiers op een cruiseschip op open zee. Het kan echter nog veel intiemer, want een verblijf op je eigen kleine ‘love boat’ op de Indische Oceaan, dat is pas echt genieten.
· Redactie
Origineel Filippijns restaurant
Ben jij nog op zoek naar een origineel restaurant? Hier is dé tip. Je moet er wel een aantal vlieguren voor over hebben, maar dan kun je ook echt genieten van een diner dat geen van je vrienden ooit eerder beleefde.
· Redactie
Toilet op onbewoond eiland
In het hoge noorden van Schotland bevindt zich een eiland dat onbewoond is. Dit eiland krijgt binnenkort een openbaar toilet, het is maar dat je het weet. Dat toilet gaat zo rond de €60.000 Euro kosten. Op het eiland staat vaak een krachtige wind en daarom wordt het fundament maar liefst twee meter diep.

Archief

>