Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
6 mooie en bizarre bruggen
De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.
· Redactie
Zo ziet Barcelona's Sagrada Família er in 2026 uit
De basiliek Sagrada Família in Barcelona is al meer dan 130 jaar in aanbouw en heeft nog 13 jaar te gaan tot zijn voltooiing, maar de wereld kan nu een indruk krijgen van hoe hij eruit komt te zien.
· Redactie
Chinese toeristen krijgen voorschriften: peuter niet in je neus
Chinese toeristen zouden niet in het openbaar in hun neus moeten peuteren, plassen in zwembaden of reddingsvesten uit vliegtuigen moeten stelen. Dit zijn enkele voorschriften die de Chinese Nationale Toerisme Administratie heeft gepubliceerd.
· Redactie
Gevallen soldaten op het strand van Normandië
Twee Britse zandkunstenaars bedachten het project 'The Fallen' en harkten op de Internationale Dag van de Vrede 9.000 silhouetten in het strand van Normandië als eerbetoon aan de soldaten die omkwamen tijdens D-Day.
· Redactie
Skiën op je eigen privé berg
Skiërs die deze winter verblijven in het Zwitserse Tschuggen Grand hotel kunnen gebruik maken van een bijzondere faciliteit: exclusief gebruik van de aangrenzende bergen!
· Redactie
Dit platform in de Noordzee is een land
Het voormalig marineplatform op de foto hierboven is een zelfuitgeroepen micronatie, negen kilometer van de Engelse oostkust, genaamd 'Principality of Sealand'. Het land beschikt over een eigen vlag, munteenheid, postzegels, volkslied, grondwet, paspoort, en zelfs een eigen voetbalelftal.
· Redactie
Vliegtuigen met een bijzonder uiterlijk
Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben een trotse traditie om iets bijzonders te doen met het uiterlijk van hun vliegtuigen. Onlangs nog met het Hello Kitty vliegtuig van EVA Air en het pandabeer vliegtuig van British Airways. In deze post onze favoriete thema-vliegtuigen!
· Redactie
's Werelds meest epische reuzenraden
In veel wereldsteden is tegenwoordig wel een reuzenrad te vinden. Wij hebben 's werelds meest indrukwekkende reuzenraden voor je op een rij gezet.
· Redactie
Reuze badeend vindt nieuw thuis in Taiwan
De reusachtige gele badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft sinds afgelopen donderdag een nieuw huis gevonden in Taiwan.
· Redactie
Koreanen bouwen ‘s werelds eerste ‘onzichtbare’ toren
De Zuid-Koreaanse regering heeft zijn akkoord gegeven voor de bouw van ‘s werelds eerste ‘onzichtbare’ toren, in de buurt van Seoul’s Incheon International Airport.
· Redactie
VIDEO: gaap around the world!
Gapen is aanstekelijk, overal ter wereld. Check deze hilarische video waarin grapjas Roman Atwood overal ter wereld mensen aansteekt met een gaap. Van de Eiffeltoren in Parijs tot bij Mount Rushmore of Stonehenge.
· Redactie
VIDEO: leeuwen vs. Polo in Krugerpark
In het Zuid-Afrikaanse Krugerpark mag je met eigen (huur)auto safari rijden. Je hebt hiervoor geen fourwheeldrive nodig; een gewone auto volstaat. Ja, ook een felblauwe polo. En dan krijg je dít soort taferelen... 
· Redactie
VIDEO: trein rijdt door Thaise markt
We hebben al veel bijzondere dingen gezien in Azië, maar dit slaat toch wel alles. Een trein rijdt dwars door een markt heen, in Thailand. Dagelijks!
· Redactie
Leven in Lapland
Leven als een local in Lapland? Het kan, voor een tijdje! Komende winter maken drie Europeanen kans op een unieke Lapland-ervaring: van leven ruilen met een Finse Lap.
· Redactie
Caño Cristales: rivier met vijf kleuren
Diep in het Sierra de la Macarena-gebergte van Colombia bevindt zich een van de wonderlijkste natuurfenomenen op aarde: de Caño Cristales, een rivier die enkele weken per jaar een soort levende regenboog wordt.
· Redactie
VIDEO: zweven door de jungle
Als een heuze tarzan zweven boven de jungle? Het kan in Laos met de zogenaamde 'Gibbon Experience', een ervaring die niemand ooit vergeet. Check de beelden!
· Redactie
Bouw hoogste toren in China begonnen
De Burj Khalifa in Dubai zal met zijn 828 meter nog hooguit een jaartje het hoogste gebouw ter wereld zijn. De Chinezen gaan er binnenkort overheen!
· Redactie
VIDEO: duiker meets walvis
Spectaculaire beelden van twee duikers voor de kust van Californië. Uit het niets duiken ineens twee bultruggen op, die hen bijna opslokken!
· Redactie
VIDEO: schommelen boven de Glenwood Canyon
Adrenalinefans, opgelet! In het Glenwood Caverns Adventure Park in de Verenigste Staten kun je nu op spectaculaire wijze 'schommelen' boven de Glenwood Canyon en de Colorado River. Check de beelden!

Archief

>