Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Beroemde bezienswaardigheden toen en nu
Hoe zag Times Square eruit voor de komst van de opvallende billboards? Wat te denken van de Eiffeltoren meer dan honderd jaar geleden? We gingen op zoek naar oude foto's van enkele van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld die fascinerende verschillen laten zien.
· Redactie
Toerist wandelt van pier af tijdens het Facebooken
Een Taiwanese toerist ging tijdens een wandeling op de St. Kilda pier in Melbourne zo op in Facebook, dat ze er vanaf liep en in het koude water van de Port Phillip Bay viel.
· Redactie
35 hilarische vertaalfouten uit China
Om je door deze vrijdagmiddag heen te helpen, hebben we 35 hilarische vertaalfouten uit China voor je op een rij gezet.
· Redactie
Nep sloppenwijk voor luxe toeristen
Er wordt geschat dat wereldwijd één op de acht mensen in sloppenwijken leven. Het Emoya Luxury Hotel in Bloemfontein, Zuid-Afrika biedt nu een 'Afrika experience' in een heus luxe resort, dat lijkt op een sloppenwijk.
· Redactie
Zeldzame mist in de Grand Canyon
Het uitzicht bij de Grand Canyon is natuurlijk altijd weergaloos, maar afgelopen vrijdag en zondag werden de bezoekers hier getrakteerd op een bijzonder zicht: de kloven en valleien zaten vol met een dikke mist.
· Redactie
Een geweldige dam...maar wat zien we daar?!
Deze dam in een Nationaal Park in Noord-Italië verbergt iets. Kun jij zien wat het is?
· Redactie
De Amerikaanse kennis van Europa
Hoe goed is de geografische kennis van Europa bij Amerikanen? Dit werd onlangs onderzocht door Amerikanen op een lege kaart van Europa de landen in te laten vullen.
· Redactie
Actieve vulkaan ontdekt onder het ijs van Antarctica
Wetenschappers hebben een actieve vulkaan ontdekt die zich onder het ijs van Antarctica bevindt. De vulkaan zou zo'n achthonderd tot duizend meter onder het ijs in het westen van Antarctica moeten liggen.
· Redactie
Het 'ei' van Mumbai
In de Indiase stad Mumbai liggen plannen klaar voor een zeer futuristisch gebouw in de vorm van een gigantisch ei.
· Redactie
Slapen onder de zee bij het Pemba eiland
Heb je er ooit van gedroomd om onder de zee te slapen? In de nieuwe onderwater kamer van het Manta Resort op Pemba kun je deze wens binnenkort in vervulling brengen.
· Redactie
Chinese replica van Parijs
Chinezen maken graag replica's en het is dan ook geen verrassing dat er midden in China een replica van de Eiffeltoren staat. Het plaatsje Tianducheng is helemaal gemodelleerd naar de Franse hoofdstad Parijs.
· Redactie
De eerste wolkenkrabber van 1 kilometer hoogte
De hoogste gebouwen ter wereld bereiken steeds duizelingwekkendere hoogtes. De Kingdom Tower in Jeddah, Saoedi-Arabië moet het eerste gebouw worden die een kilometer boven de grond uitstijgt.
· Redactie
Noren plaatsen spiegels voor winterzon
In het Noorse stadje Rjukan hebben ze eindelijk het licht gezien. Ze installeerden er gigantische spiegels op de omliggende bergen om stralen zonlicht te reflecteren op het marktplein van de stad.
· Redactie
India bouwt hoogste standbeeld ter wereld
Als eerbetoon aan Sardar Patel, de eerste minister van Binnenlandse Zaken van onafhankelijke India, zijn ze in India begonnen aan de bouw van wat 's werelds grootste standbeeld moet worden.
· Redactie
Australiërs ontdekken nieuwe dolfijnsoort
Australische wetenschappers waren vandaag zeer verbaasd en blij toen zij ten noorden van Australië een nieuwe bultrug dolfijnsoort ontdekten.
· Redactie
Halloween stunt in Tokyo
Vandaag is het 31 oktober, de dag waarop wereldwijd Halloween gevierd wordt. Ook in Japan werd er vandaag stil gestaan bij deze dag met een ware Halloween 'stunt' in Tokyo.
· Redactie
Pretpark in verlaten kerncentrale
Wunderland Kalkar is een pretpark met meer dan 40 attracties dat gebouwd is in een oude kerncentrale in Duitsland.
· Redactie
Stuur je knuffeldier op rondreis naar Japan
Heeft jouw knuffeldier altijd al een rondreis naar Japan willen maken? Het Japanse reisbureau Unagi Travel biedt uitkomst.
· Redactie
Zuid-Koreaanse toeristenpolitie gaat 'Gangnam Style'
Het wereldwijde succes van de hit 'Gangnam Style' van de Zuid-Koreaanse zanger Psy heeft nu ook de nieuwe toeristische politiemacht van het land geraakt. Tenminste, als het gaat om de outfits.

Archief

>