Home
Blog
Opmerkelijk
Dit is niet wat je denkt dat het is

Dit is niet wat je denkt dat het is

op 7 maart 2014
1 minuut leestijd
Dit is niet wat je denkt dat het is

Bij Anchor Bay, in de noord-west hoek van de Zuid-Europese dwergstaat Malta, bevindt zich een klein verlaten dorpje met gammele houten huizen dat 'Popeye Village' genoemd wordt.

Bij Anchor Bay, in de noord-west hoek van de Zuid-Europese dwergstaat Malta, bevindt zich een klein verlaten dorpje met gammele houten huizen dat 'Popeye Village' genoemd wordt. Het dorpje, dat ook wel als Sweethaven Village bekend staat, ligt op zo'n drie kilometer van het dorpje Mellieha. In 1980 werd het gebouwd als filmset voor de productie van de live-action musical speelfilm Popeye, geproduceerd door Paramount Pictures en Walt Disney Productions en met Robin Williams. De set werd echter nooit volledig afgebroken en werd verlaten nadat de film klaar was. De lokale bewoners veranderden het dorpje in een openluchtmuseum en familie-entertainment complex en is tegenwoordig open voor bezoekers.

Popeye Village bestaat uit negentien authentieke houten gebouwen, en voor de bouw die begon in 1979, werden enkele duizenden houten planken geïmporteerd vanuit Nederland.

Reisorganisaties met reizen naar Malta

Meer blogs over Malta

Beoordelingen van Malta

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.6
Cultuur
7.2
Stranden
6
Steden
6.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.5