Home
Blog
Opmerkelijk
De Britse man die alle 201 landen bezocht zonder te vliegen

De Britse man die alle 201 landen bezocht zonder te vliegen

op 8 januari 2014
1 minuut leestijd

De Britse man Graham Hughes slaagde er in 2012 in om als eerste persoon alle 201 landen op deze wereld te bezoeken, zonder te vliegen.

De Britse man Graham Hughes slaagde er in 2012 in om als eerste persoon alle 201 landen op deze wereld te bezoeken, zonder te vliegen. De toen 33-jarige avonturier uit Liverpool maakte tijdens zijn bijna vier jaar durende rondreis gebruik van bussen, treinen, taxi's en zijn eigen voeten. Na precies 1.426 dagen en meer dan 255.000 kilometer bereikte hij eind 2012 zijn einddoel: Zuid-Soedaneese hoofdstad Juba.

Met een budget van slechts $100 per week vertrok Hughes op Nieuwjaarsdag 2009 vanuit zijn woonplaats Liverpool om een legendarische reis te maken. Tijdens zijn reis dobberde hij onder andere vier dagen in een lekkende boot op de oceaan om Kaapverdië te bereiken, zat hij een week in de gevangenis in Congo op verdenking van spionage, werd hij in Rusland gearresteerd omdat hij het land in zou proberen te 'sneaken' en zou hij van 'moslim fundamentalisten' gered zijn door een Philipijnse ladyboy.Hij doorkruiste de grenzen van alle 193 leden van de Verenigde Naties, plus Taiwan, Vaticaanstad, Palestina, Kosovo, de Westelijke Sahara en de vier thuis naties van het Verenigd Koninkrijk - allemaal zonder te vliegen. Met zijn reis staat Hughes nu in het Guiness Book of Worldrecords omdat hij 'de meeste landen in één jaar bezocht met transport over de grond'. De Brit filmde zijn expeditie voor een documentaire en verzamelde geld voor het goede doel WaterAid. Hieronder zie je zijn route, die begon in Uruguay en eindigde in Zuid-Soedan:

Meer blogs