Home
Blog
Opmerkelijk
's Werelds meest vervuilde stad is...

's Werelds meest vervuilde stad is...

op 31 januari 2014
1 minuut leestijd
's Werelds meest vervuilde stad is...

Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is Beijing niet langer de meest vervuilde grote stad ter wereld, maar is deze positie ingenomen door New Delhi in India.

Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is Beijing niet langer de meest vervuilde grote stad ter wereld, maar is deze positie ingenomen door New Delhi in India. Het onderzoek van het Indiase Center for Science and Environment (CSE) toont aan dat de luchtvervuiling in New Delhi deze winter 60 keer hoger was dan het als veilig beschouwd niveau.

De meest schadelijke luchtvervuiling, gecategoriseerd als PM2.5, was gemiddeld 575 microgram per kubieke meter in de Indiase hoofdstad van november tot januari. Dat in vergelijking met een - nog steeds gevaarlijk - concentratie van 400 microgram in Beijing over dezelfde periode.

PM2,5 een nieuwe indicator voor deeltjesvormige luchtverontreiniging, zoals ammoniak, koolstof, nitraat en sulfaat - deeltjes die klein genoeg zijn om in je bloedbaan terecht te komen en ziekten als emfyseem of kanker te veroorzaken. In een stad als Londen ligt dit PM2.5 niveau gemiddeld rond de 20 microgram, wat als veilig wordt beschouwd.

Volgens de CSE is Beijing goed op weg om de titel 'meest vervuilde stad' voor goed kwijt te raken, omdat de Chinese hoofdstad "consistente en agressieve inspanningen onderneemt" om de luchtkwaliteit te verbeteren. New Delhi zou echter zwak omgaan met het controleren van de vervuiling.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5