Home
Blog
Verenigd Koninkrijk blogs

Reisinspiratie

68 blogs over Rondreizen in Verenigd Koninkrijk
· Laurens Taekema
Een stedentrip Londen: Wat te doen & mooiste bezienswaardigheden
Tijdens een stedentrip in de wereldstad Londen raak je simpelweg niet uitgekeken. Je bent hier rustig 4 tot 5 dagen zoet met het ontdekken van alle mooie plekken. Maar wat te doen? Wat zijn de absolute must-sees? Laten we gaan kijken naar de mooiste bezienswaardigheden in Londen. Lees je mee?
· Laurens Taekema
Een 4-daagse rondreis Schotland: route & tips
Wil jij op reis naar Schotland? Schotland is zeer geschikt voor een korte reis van 4 dagen waarbij je veel mooie Schotse bezienswaardigheden kunt zien. Bekijk onze tips en route voor jouw Schotland getaway!
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste bezienswaardigheden van Schotland
Gaat jouw volgende vakantie naar Schotland? Voeg dan deze vijftien hotspots toe aan je reisschema.
· Redactie
Tip: roadtrip naar Londen
Londen is een van de steden waar je een keer geweest moet zijn! Wist je dat er om deze Engelse stad heen ook geweldige steden liggen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken? Plan jouw volgende trip naar Londen en combineer dit met een bezoek aan Oxford, Cambridge of Maidstone.
· Redactie
Enorme wolk van witte ballonnen in Londen's Covent Garden Market
De Franse kunstenaar Charles Pétillon heeft het 19e eeuwse Covent Garden Market gebouw in Londen gevuld met 100.000 gigantische witte ballonnen.
· Redactie
Zwemmen op 35 meter hoogte in Londen's eerste 'Sky Pool'
Voor wie graag een bommetje wil maken op hoog niveau, is de laatste geplande toevoeging aan de skyline van Londen wel wat. Hier komt een 25-meter zwembad op 35 meter hoogte tussen twee flatgebouwen, met een transparante bodem.
· Redactie
Londen's Orbit Tower wordt een reuzenglijbaan
De Big Ben en London Eye mogen misschien twee van de meest iconische locaties in Londen zijn, maar de Orbit Tower in het Olympische Park is binnenkort misschien wel de leukste.
· Redactie
's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden
Lang in het vliegtuig zitten is nooit leuk, maar wie vliegt tussen de twee Orkney-eilanden, Westray en Papa Westray net ten noorden van Schotland, is slechts minder dan een minuut in de lucht!
· Redactie
Futuristische en fantasievolle ontwerpvoorstellen voor een voetgangersbrug in Londen
Momenteel is er een ontwerpwedstrijd gaande voor een geplande voetgangers- en fietsbrug die de Theems rivier in Londen moet gaan overspannen.
· Redactie
Sprookjesachtig Schotland
Schotland staat enigszins bekend als koud en regenachtig. Niet de ideale vakantiebestemming zou je denken, maar niets is minder waar. Schotland is een prachtig land met voor ieder wat wils.
· Redactie
Garden Bridge, voorstel voor een loopbrug park over de Theems
Londen heeft plannen voor het bouwen van een loopbrug over de Theems rivier, met daarop een park. Nu de bouwvergunning is goedgekeurd komt de aanleg ervan weer een stap dichterbij.
· Redactie
Engeland's mooiste kust: Jurassic Coast
Dit moet toch wel Engeland's mooiste stukje kust zijn, de Jurassic Coast. Dit deel van de zuidkust van Engeland strekt zich uit langs het Kanaal en heeft een total lengte van zo'n 150 kilometer.
· Redactie
Nog een reden om Londen te bezoeken
De Tower Bridge in Londen viert dit jaar zijn 120e verjaardag, en dat viert de stad met een leuke nieuwe bezienswaardigheid: een glazen loopbrug boven de brug!
· Redactie
VIDEO: Londen, toen en nu
In deze video beelden van de Engelse hoofdstad Londen uit 1924, samengevoegd met beelden uit 2014.
· Redactie
Een stedentrip Liverpool
Als hoofdstad van Engeland is Londen natuurlijk de meest populaire bestemming voor een stedentrip in dit land, maar ook Liverpool heeft bezoekers veel te bieden.
· Redactie
10 spannende kijkplatforms
Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.
· Redactie
Krijgt Londen in de toekomst fietspaden in de lucht?
Net als veel andere steden op de wereld probeert Londen al een poos om meer fietsvriendelijker te worden. Onlangs werd er een voorstel gedaan om fietspaden in de lucht aan te leggen in Londen.
· Redactie
Nieuw bezoekerscentrum voor het Britse Stonehenge
De mysterieuze cirkel van staande stenen, Stonehenge, behoort tot één van de meest iconische oude monumenten in Europa. Afgelopen zaterdag werd er een nieuw bezoekerscentrum geopend.
· Redactie
St. Andrew's Day in Schotland
Morgen is het 30 november, de dag waarop Schotland haar Nationale feestdag viert: St. Andrew's Day. Deze dag staat in het teken van de Schotse beschermheilige Andreas en is gevuld met feestvreugde, traditionele gerechten, dans en doedelzakmuziek.

Archief

>