Home
Blog
Verenigd Koninkrijk blogs

Reisinspiratie

68 blogs over Rondreizen in Verenigd Koninkrijk
· Redactie
Futuristische luchthaven op Londense Thames voorgesteld
Veel bezoekers aan Londen zullen gewend zijn om over de Thames te vliegen voordat ze landen. Binnen 10 jaar zou het echter mogelijk zijn dat vliegtuigen landen op een eiland midden op de rivier.
· Redactie
De stad met de beste taxi's ter wereld
In een jaarlijks onderzoek van Hotels.com brachten meer dan 2.500 stemmers uit 30 verschillende landen hun stem uit op de stad met de beste taxi's ter wereld. Lees hier in welke steden de beste taxi's rondrijden.
· Redactie
Gaping Gill: De grootste Britse grot
In Azië kun je vele indrukwekkende grotten bezoeken, maar veel dichter bij huis zijn ook interessante grotten te vinden, zoals Gaping Gill, de grootste Britse grot in het Engelse North Yorkshire.
· Redactie
6 mooie en bizarre bruggen
De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.
· Redactie
Dit platform in de Noordzee is een land
Het voormalig marineplatform op de foto hierboven is een zelfuitgeroepen micronatie, negen kilometer van de Engelse oostkust, genaamd 'Principality of Sealand'. Het land beschikt over een eigen vlag, munteenheid, postzegels, volkslied, grondwet, paspoort, en zelfs een eigen voetbalelftal.
· Redactie
's Werelds meest epische reuzenraden
In veel wereldsteden is tegenwoordig wel een reuzenrad te vinden. Wij hebben 's werelds meest indrukwekkende reuzenraden voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: gaap around the world!
Gapen is aanstekelijk, overal ter wereld. Check deze hilarische video waarin grapjas Roman Atwood overal ter wereld mensen aansteekt met een gaap. Van de Eiffeltoren in Parijs tot bij Mount Rushmore of Stonehenge.
· Redactie
Foto's: Isle of Skye (Schotland)
Het regent er bijna elke week wel een paar dagen en warmer dan 15 graden is het er praktisch nooit. Maar móói dat het is, op het Schotse Isle of Skye…
· Redactie
De spoken van Edinburgh
Wie een rondreis door Schotland maakt, moét ook Edinburgh zien. Het is met afstand de mooiste stad van het land. Een stad ook die menigeen inspireerde tot beroemde fabels, romantische poëzie en hoogdravende literatuur.
· Redactie
Hardlopen in Schotland
Liefhebbers van hardlopen kunnen overal ter wereld terecht voor het lopen van een halve of een hele marathon. De marathon van New York is misschien wel het meest bekende hardloopevenement ter wereld, maar ook in diverse andere landen wordt op gezette tijden een hardloopparcours uitgezet. Een goede reden om af te reizen naar het buitenland dus, zoals naar Schotland.
· Redactie
Rondreis Europa vol gratis activiteiten
Heb je zin in het ondernemen van een rondreis? Maak dan in plaats van een verre rondreis eens een lange rondreis, namelijk door Europa. Dat klinkt misschien als een dure aangelegenheid, maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor gratis activiteiten in Europese landen.
· Redactie
Zonder overstappen naar Londen reizen
Het is nog even toekomstmuziek, maar over vijf jaar kun je waarschijnlijk nog eenvoudiger en sneller vanuit Nederland naar de Engelse hoofdstad reizen. Het is namelijk de bedoeling dat in het jaar 2018 een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen zal zijn gerealiseerd.
· Redactie
Pelgrimstocht rustgevende rondreis
In deze moderne tijd raast het leven in een zinderend tempo voort, niet alleen als je aan het werk bent, maar vaak ook nog tijdens je vakantie. Sommige reizigers kiezen daarom bewust voor niet zomaar een verre rondreis, maar voor het ondernemen van een pelgrimstocht.
· Redactie
Londen per fiets
Wat in Nederland al de normaalste zaak van de wereld is, namelijk gescheiden rijbanen voor de fietsende weggebruiker, dat moet straks ook in Londen realiteit worden. Met ‘straks’ wordt gedoeld op het jaar 2016 en uiterlijk het jaar 2020. Dan zou Londen minstens zo aantrekkelijk moeten zijn voor fietsers als bijvoorbeeld Amsterdam.
· Redactie
Schotland topbestemming 2013
Als je dit jaar op reis wilt gaan naar dé topbestemming van 2013, dan hoef je niet heel ver te reizen. CNN onderzocht wat de beste reisbestemmingen voor 2013 zijn en hieruit kwam overduidelijk naar voren dat Schotland dit jaar op nummer één staat!
· Redactie
Bijzondere hotels wereldwijd
Je hebt overal ter wereld ‘gewone’ accommodaties waar je tijdens je rondreis terecht kunt voor een overnachting. Maar je kunt natuurlijk ook eens kiezen voor een - soms wel heel - bijzonder hotel! Een overnachting in een speciaal hotel kan je vakantie net dat beetje extra geven, of misschien is zo’n hotel wel juist de voornaamste reden om op reis te gaan naar een bepaalde bestemming?
· Redactie
Blokarten op de Kanaaleilanden
Hou je van sport, natuur en de zee? Dan zijn de Kanaaleilanden echt iets voor jou. Je vindt deze eilanden als het ware tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De eilanden behoren officieel gezien noch tot Engeland, noch tot Frankrijk, want het zijn ‘autonome bezittingen van de Britse Kroon’. Wat dat precies mag betekenen is verder niet interessant, maar wel dat de eilanden nu heel goed te bereiken zijn.
· Redactie
De kortste vlucht ter wereld beleef je in Schotland
Als je last hebt van reisziekte, dan is er één vlucht ter wereld waarvoor je de tabletjes tegen reisziekte niet hoeft in te nemen. Deze vliegreis duurt namelijk zo kort dat je niet eens de kans krijgt om duizelig of misselijk te worden. We hebben het over de vlucht tussen twee Schotse eilanden: Westray en Papa Westray.
· Redactie
Vakantieverblijf Club Med kopen op Mauritius?
Ben je toe aan een eigen vakantiehuis en liefst ook op een exotische bestemming? Dan kun je nu je slag slaan, want de luxe vakantieketen Club Med gaat een aantal vakantieverblijven van de hand doen. Het betreft chalets in de Savoie in Frankrijk, maar ook optrekjes op het immer zonnige Mauritius.

Archief

>