Home
Blog
Verenigd Koninkrijk blogs

Reisinspiratie

68 blogs over Rondreizen in Verenigd Koninkrijk
· Redactie
Ryanair breidt vliegroutes uit
Als je er graag goedkoop tussenuit wilt, dan is een prijsvechter op het gebied van vliegtickets een goede optie. Het is wel fijn als je voor een goedkoop ticket ook vanaf een luchthaven kunt vliegen die niet te ver van je huis af ligt. Ryanair komt alvast met veel nieuwe vliegroutes, dus dat vergroot je kansen.
· Redactie
Reizigers kiezen beste uitgaanssteden
Lijd jij aan slapeloosheid of vind je het gewoon leuk om nachtenlang door te gaan met dansen? Dan zijn er een aantal steden in de wereld die daar geknipt voor zijn. Hotels.com wilde weleens weten welke steden door Nederlandse én internationale reizigers het hoogst worden gewaardeerd om de diverse uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het gaat in elk geval altijd om grote steden en hieronder vind je de belangrijkste.
· Redactie
Wereldsteden om te shoppen
Shoppen … voor de een is het niet meer dan bittere noodzaak, voor de ander een leuke bijkomstigheid en een derde bouwt het liefst de gehele vakantie rondom het shopgebeuren. Voor die laatste groep is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten waar je moet zijn. Daarom volgen hieronder enkele tips van CNN Travel op het gebied van de allerbeste shopwalhalla’s.
· Redactie
Topbestemmingen met Kerst
Ben jij op zoek naar een leuke bestemming om de kerstdagen door te brengen? Zoek dan niet langer, maar maak je keuze uit een van onderstaande bestemmingen. Al deze steden hebben zo hun eigen speciale locaties en organiseren diverse activiteiten rond Kerst, zodat jij je met de feestdagen geen moment hoeft te vervelen.
· Redactie
Halloween in Engeland of Amerika
Het zal je niet zijn ontgaan dat het vandaag Halloween is, een feest dat steeds vaker ook in Nederland uitbundig wordt gevierd. Uiteraard compleet met enge kostuums en uitgeholde, van gezichtjes voorziene pompoenen. Als je de smaak vandaag te pakken hebt gekregen, dan is het misschien leuk om de volgende keer Halloween te gaan vieren in Engeland of Amerika.
· Redactie
Populairste bestemmingen Nederlanders
Nederlanders gaan graag op reis en we vertonen natuurlijk ook voorkeuren wat betreft de reisbestemming. Hotels.com heeft aan de hand van de Hotel Price Index (HPI) een en ander op een rijtje gezet en een top 20 van onder Nederlanders populaire buitenlandse bestemmingen samengesteld.
· Redactie
Singles reizen later
Alleenstaande reizigers laten de reizen in de drukke zomermaanden over het algemeen aan zich voorbij gaan en kiezen in plaats daarvan liever voor een vakantie in de maanden september of oktober.
· Redactie
Topsteden voor lekkerbekken
Vakantie en lekker eten, het is een gouden combinatie. Sommige landen zijn meer geschikt voor een culinaire rondreis dan andere. Wil je weten in welke steden je niet alleen van een heerlijke vakantie maar ook van zalig eten kunt genieten? Lees dan vooral verder.
· Redactie
Overnachten bij IKEA
Je kon bij IKEA al terecht voor je eigen bed, maar binnenkort misschien ook voor het bed tijdens je vakantie. Met bijbehorend nachtkastje, fauteuil, tafel en wat er verder nog allemaal in een hotelkamer te vinden is.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.
· Redactie
Onbewoonde eilanden
Wie droomt er niet van een verblijf op een onbewoond eiland? Alleen jij, een parelwit strand, een cocktail in de hand… Er bestaan veel van deze eilanden en hoewel ze niet allemaal even paradijselijk zijn, hebben ze vaak wel een bijzondere geschiedenis. Het zijn eigenlijk verlaten eilanden.
· Redactie
Kabelbaan in Londen
Nu het met Nederland tijdens het EK niks is geworden, zijn alle ogen alweer gericht op het volgende sportieve evenement: de Olympische Spelen die dit keer in de Engelse hoofdstad Londen zullen worden gehouden. De spelen starten op 27 juli en Londen pakt graag uit om de bezoekers te trakteren op iets extra’s.
· Redactie
Stadsparken in Europa
Iedereen kent natuurlijk het wereldberoemde Central Park in New York, hetzij omdat je er geweest bent, hetzij omdat dit heerlijke stadspark in diverse films voorbij komt. Een stadpark biedt een oase van rust in de hectiek van de grote stad en dat fenomeen is niet alleen voorbehouden aan de Amerikaanse Big Apple.
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Eerste Wikipedia-stad in Wales
In de Engelse streek zuidoost-Wales, om precies te zijn in Monmouth, hebben ze de eer om de eerste ‘Wikipedia-stad’ ter wereld te zijn. Het initiatief ontstond ongeveer een halfjaar geleden onder de inwoners van de kleine stad. Vervolgens zijn ze hard aan de slag gegaan om het idee om te zetten in werkelijkheid.
· Redactie
Ontdek Groot-Brittannië
Maak een rondreis door Groot-Brittannië en ontdek prachtige landschappen, heuze kastelen, de verbazingwekkend goede keuken en de rijke cultuur!
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Toilet op onbewoond eiland
In het hoge noorden van Schotland bevindt zich een eiland dat onbewoond is. Dit eiland krijgt binnenkort een openbaar toilet, het is maar dat je het weet. Dat toilet gaat zo rond de €60.000 Euro kosten. Op het eiland staat vaak een krachtige wind en daarom wordt het fundament maar liefst twee meter diep.

Archief

>