Home
Blog
Redactie

Reisinspiratie

1926 artikelen door Redactie
· Redactie
Roadtrip in IJsland: One ring to rule them all
IJsland – het land van bijzondere rotsformaties en prachtige watervallen; allen verbonden via één rondweg: route 1. Route 1 heeft een totale lengte van 1332 kilometer en brengt je in een aantal dagen rond het hele eiland.
· Redactie
Met de trein van Londen naar New York?
De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.
· Redactie
Wordt Singapore's Jewel Changi de mooiste luchthaven ter wereld?
Luchthavens zijn nou meestal niet plekken waar je veel tijd wilt doorbrengen, maar met de plannen voor deze nieuwe luchthaven in Singapore zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.
· Redactie
De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld
Sommige wegen worden nauwelijks gebruikt voor een reden: ze hebben angstaanjagende hellingen, onvoorspelbare modderstromen of een compleet gebrek aan een verharde bestrating. Toch zijn er nog steeds mensen die er overheen rijden. Bekijk hier 7 van 's werelds meest gevaarlijke wegen.
· Redactie
VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot
De Hang Son Doong grot, in de buurt van de grens van Laos en Vietnam, is de grootste bekende grot in de wereld. Met een drone werden deze spectaculaire videobeelden gemaakt.
· Redactie
Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan
Ten noorden van Udaipur, in de deelstaat Rajasthan, in het westen van India, bevindt zich een indrukwekkend bouwwerk: het Kumbhalgarh Fort.
· Redactie
Schitterend: Het Hamilton Pool Preserve in Texas
Het Hamilton Pool Preserve is een natuurlijk zwembad in Texas dat wordt omgeven door kalksteen. Een 15-meter hoge waterval stroomt hier in een beek, die nooit helemaal opdroogt.
· Redactie
's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open
Het wordt beschreven als 's werelds meest gevaarlijke wandelpad en is al meer dan een decennium gesloten. Dankzij een groot reconstructie project zal Caminito del Rey echter binnenkort weer open zijn voor publiek.
· Redactie
De sinkholes van Cerro Sarisarinama (Venezuela)
In het uiterste zuid-westen van Venezuela, in de buurt van de grens met Brazilië, bevindt zich de berg Cerro Sarisarinama, waar een aantal gigantische sinkholes in zitten.
· Redactie
8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde
Hoewel er in steden meestal wat meer te beleven valt, winnen kleine dorpjes het vaak qua charme. Helemaal als deze omgeven zijn door schilderachtige grachten of kleurrijke huizen of kliffen. We hebben 8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: Een reis door Vietnam
Vietnam, het land van de rijzende draak met uitgestrekte rijstvelden, ongerepte berggebieden en een adembenemende kustlijn. In deze video prachtige beelden van een reis door Vietnam.
· Redactie
In 2 uur van New York naar Los Angeles vliegen?
Weinig ruimte, irritante medepassagiers, slecht eten...lange vluchten zijn nooit leuk, of je moet in de eerste klas vliegen. Een nieuw supersonisch vliegtuig moet daar tussen New York en Los Angeles verandering in gaan brengen.
· Redactie
Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland
Gullfoss betekent vertaald "Gouden waterval" en is een van de mooiste en meest populaire watervallen van IJsland.
· Redactie
Bijzondere uitkijktoren voorgesteld voor New Orleans
Voor de stad New Orleans in Amerika is een 97,5 meter hoge uitkijktoren voorgesteld, waar gondels in een spiraal van boven naar beneden omheen draaien.
· Redactie
Djoser bestaat 30 jaar: feest!
Reisorganisatie Djoser bestaat 30 jaar en dat laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Deze week is er een speciale editie verschenen van het Djoser-magazine en daarnaast zijn er cadeau's en korting op reizen!
· Redactie
FOTOSERIE: 2.000 jaar oude rijstterrassen in de Filipijnen
Meer dan twee millennia hebben de Ifugao mensen de zijkanten van de Cordillera bergketen bewerkt tot bruikbare landbouwgrond. Deze rijstterrassen in het noorden van de Fillippijnen, stijgen als brede, monumentale trappen de lucht in.
· Redactie
Stip Reizen wint Over the Top-award voor 5e keer
Stip Reizen is er in geslaagd om voor de vijfde keer op rij de "Over the Top" award te winnen bij de 22e editie van de Champions of the Seas van Costa Cruises.
· Redactie
De turquoise blauwe wateren van Chalk Sound
Chalk Sound is een prachtige natuurlijke lagune in het zuidwesten van Providenciales, een eiland dat behoort tot de Turks- en Caicoseilanden.
· Redactie
Colombia: insider tips voor een onontdekte parel
Werd Colombia een paar jaar geleden nog vooral gezien als gevaarlijk, inmiddels staat het land er heel anders voor. Wil je een bijzonder land ontdekken dat werkelijk alles te bieden heeft? Ga dan nu naar Colombia.

Archief