Home
Blog
Algemeen
Lampen uit tijdens Earth Hour

Lampen uit tijdens Earth Hour

op 27 maart 2015
1 minuut leestijd
Lampen uit tijdens Earth Hour

Zaterdagavond gaan over de hele wereld de lampen even uit tijdens Earth Hour. 162 landen doen mee om zo een signaal af te geven dat we meer moeten doen tegen de klimaatverandering.

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, dat verschillende leuke activiteiten heeft bedacht voor wanneer de lampen uit gaan: van candle light dinners tot nachtwandelingen, van muziekvoorstellingen tot kookworkshops. Earth Hour zal zijn van 20:30 tot 21:30 uur en de Martinitoren, het Koninklijk Paleis, de Euromast en de St. Janskathedraal, allemaal zullen ze op zwart gaan.

Zo gaat het licht uit in de Lieve Vrouwetoren, het startsein voor muziekoptredens. In omliggende restaurants kan er gedineerd worden in het donker. Friesland doet mee met een optreden van Elske DeWall op het Gouverneursplein. Gestart wordt om 19.30 uur met een lichtoptocht (ingang Fries Museum). Om 20.45 uur is er een puzzelspeurtocht in het donker.

Ook in Amsterdam zullen ze mee doen aan Earth Hour, van het Paleis op de Dam tot de Bijenkorf, van Madame Tussauds tot Peek & Cloppenburg, en van het NH Grand Hotel Krasnapolsky tot pubs Cafe Zwart, Euro Pub, Majestic & Yip Fellows. Erbij zijn? Om 20.00 uur wordt er in Grand Café Mathilde afgeteld en kunt u de Dam in het donker bekijken. Hier vindt ook het optreden van Wyke van Weelden, bekend van de WNF-campagnehit 'World of Blue', plaats.

Zit je zaterdagavond thuis? Doe dan de lampen uit en steek een kaarsje aan! Meer informatie over Earth Hour vind je hier: www.wnf.nl/nl/earth_hour.

Meer blogs