Reisinspiratie

89 blogs in de rubriek Vliegen
· Suzanne van Duijn
Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren
Bagage inchecken en de vakantie kan beginnen..toch? Nee dus! Déze beelden laten zien dat je bagage alles behalve veilig is op de luchthaven!
· Suzanne van Duijn
Shoestring compenseert eigen CO2-uitstoot
Als er iets slecht is voor het milieu, dan zijn het wel vliegtuigen. Daarom compenseert reisorganisatie Shoestring haar totale CO2-uitstoot door te investeren in heel veel bomen.
· Suzanne van Duijn
Top 15 ultieme irritaties in het vliegtuig
Deze vijftien situaties (lees: irritaties) herkent iedere reiziger die regelmatig het vliegtuig in stapt.
· Redactie
In één uur van London naar New York vliegen?
Airbus heeft een octrooi gewonnen voor een hypersonisch passagiersvliegtuig die mogelijk binnen één uur van Londen naar New York kan vliegen.
· Redactie
De luchthavens die het verst verwijderd liggen van de stad die ze dienen
Met een lowcost airline kun je voor een prikje naar bestemmingen vliegen, maar vaak vliegen deze op de tweede of derde luchthaven van een stad. Welke luchthavens het verst verwijderd liggen van de stad die ze dienen lees je in dit artikel.
· Redactie
's Werelds eerste hotel in de lucht
Vliegen alsof je je in een hotel begeeft? Dat kan binnenkort in 's werelds eerste hotel privé vliegtuig van de luxe hotel keten Four Seasons.
· Redactie
In 2 uur van New York naar Los Angeles vliegen?
Weinig ruimte, irritante medepassagiers, slecht eten...lange vluchten zijn nooit leuk, of je moet in de eerste klas vliegen. Een nieuw supersonisch vliegtuig moet daar tussen New York en Los Angeles verandering in gaan brengen.
· Redactie
Januari is de goedkoopste maand om te vliegen
Het nieuwe jaar staat voor de deur, en daarmee ook de goedkoopste maand van het jaar om te vliegen, want meestal betaal je het minst voor een vlucht in januari.
· Redactie
Handige gadget voor in het vliegtuig: de Soarigami
In slaap vallen in het vliegtuig is al bijna onmogelijk en het wordt alleen maar erger als je de strijd aan moet gaan om je elleboog op de armleuning te krijgen. De Soarigami app biedt hiervoor uitkomst!
· Redactie
VIDEO: Het leven van een piloot
Het besturen van een vliegtuig is slechts voor een kleine groep mensen weggelegd. Hoe dit eruit ziet vanuit een cockpit zie je in deze video, waarin een piloot wordt gevolgd tijdens zijn werk.
· Redactie
Dit is waar stewardessen slapen tijdens een vlucht
Niet alleen vakantiegangers hebben behoefte om te rusten tijdens lange-afstandsvluchten. Ook het hardwerkende cabinepersoneel heeft een welverdiende pauze nodig. Maar heb je je ooit afgevraagd waar zij deze doorbrengen?
· Redactie
Vliegen in extreme luxe met Etihad Airways
De nieuwe 'The Residence' in het bovendek van Etihad's nieuwe Airbus A380 vliegtuigen bevat een woonkamer, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met douche.
· Redactie
5 slaapcabines op luchthavens rond de wereld
Voor wie toch uitgerust op de plaats van bestemming wil aankomen, bieden sommige vooruitstrevende luchthavens plekken waar je in alle rust ontspannen kunt gaan slapen. Check hier 5 toffe slaapcabines op luchthavens rond de wereld.
· Redactie
Supersonisch vliegtuig van Spike Aerospace vervangt ramen door gigantische schermen
Het uit Boston afkomstige Spike Aerospace is bezig met het bouwen van het eerste supersonische vliegtuig, waarbij de ramen zijn vervangen door gigantische high-definition schermen.
· Redactie
De 10 spannendste vliegvelden ter wereld
Als je last hebt van vliegangst, dan kun je dit artikel misschien maar beter niet lezen, want hierin geven we je een lijst met de 10 spannendste vliegvelden ter wereld.
· Redactie
VIDEO: Dit is nog eens In-Flight entertainment!
Een lange intercontinentale vlucht maken is meestal geen pretje. De Engelse fotograaf Paul Williams trof tijdens zijn vlucht van Londen naar New York echter iets veel speciaals: vanuit zijn stoel zag hij buiten het noorderlicht!
· Redactie
China opent futuristische luchthaven in Shenzhen
In het Chinese Shenzhen is sinds gisteren een nieuwe futuristische luchthaven in gebruik genomen. Het avant garde Bao’an International Airport is een eco-vriendlijke luchthaven met 76 gates.
· Redactie
Futuristische luchthaven op Londense Thames voorgesteld
Veel bezoekers aan Londen zullen gewend zijn om over de Thames te vliegen voordat ze landen. Binnen 10 jaar zou het echter mogelijk zijn dat vliegtuigen landen op een eiland midden op de rivier.
· Redactie
Binnenkort bellen tijdens een vlucht?
Binnenkort mag je tijdens het opstijgen en de landing je smartphone, tablet of e-book gebruiken. De EASA overweegt echter ook om telefoneren tijdens een vlucht toe te staan.

Archief

>