Reisinspiratie

89 blogs in de rubriek Vliegen
· Redactie
Sri Lanka vermeerdert binnenlandse vluchten
Reis jij binnenkort voor een vakantie naar Sri Lanka en wil je daar graag ook een beetje gaan rondreizen? Dan is het goed om te weten dat Sri Lanka op korte termijn meer mogelijkheden zal gaan bieden voor het maken van een binnenlandse vlucht.
· Redactie
Ticketspy.nl wijst je op verborgen vliegvoordeel
Als je tijdens je zoektocht naar reismogelijkheden graag te weten komt waar je de goedkoopste tickets kunt boeken - en laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet - dan kun je tegenwoordig je lol op met diverse handige hulpmiddelen.
· Redactie
Wie is de perfecte vliegtuigpassagier?
Soms zijn er van die weetjes die uit een onderzoek tevoorschijn zijn gekomen, waar je eigenlijk niets aan hebt, maar die toch grappig zijn. Zoals de uitkomst op de vraag wie de perfecte vliegtuigpassagier is. Om het juiste antwoord op deze vraag te vinden, bedacht Skyscanner een leuk onderzoek.
· Redactie
Daten op het vliegveld
Heb jij er eigenlijk geen zin in om de komende feestdagen alleen te moeten doorbrengen, maar ziet het er niet naar uit dat je voor die tijd nog een partner gaat vinden? Heb je daarom besloten om dan maar in je eentje af te reizen naar een ver oord en reis je per vliegtuig? Dan is er nog hoop …
· Redactie
Low-cost bestemmingen Oost-Europa
Voor de tarieven die sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren, hoef je een vakantie vanwege de prijs in elk geval niet te laten. Soms zijn er zelfs acties waardoor je bijna voor niks binnen Europa kunt vliegen. Een ticket naar Warschau bijvoorbeeld, voor achttien Euro, inclusief boekingskosten! Een enkeltje Amsterdam - Maastricht met de trein is duurder …
· Redactie
Nieuwe vliegroutes
Eens in de zoveel tijd veranderen de vliegroutes die de diverse luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Soms komt er een nieuwe route bij en een andere keer wordt er door een vliegmaatschappij een route geschrapt of wordt het aantal vluchten op een bepaalde bestemming verminderd. Hieronder een kleine overzicht van de meest recente aankondigingen van wijzigingen.
· Redactie
Russische vliegtuigen alcoholarm
Dat Russen goed kunnen drinken is wel bekend en dat sommige Russen niet altijd even goed tegen al dat drinken kunnen, is ook geen geheim. Dronken mensen in het vliegtuig geven vaak veel overlast en dat geldt dus ook voor dronken Russen, daar heeft nu zelfs de Russische regering het helemaal mee gehad.
· Redactie
Vliegen met PaperFlies
‘Time flies when you’re having fun’ en wanneer heb je nu meer ‘fun’ dan als je op rondreis bent door een nog geheel onbekend land? Hoe verder weg de bestemming ligt, des te groter wordt het avontuur, maar des te hoger zijn ook de kosten voor een vliegreis. Dan is het goed te weten dat binnenkort ‘PaperFlies’ wordt geïntroduceerd.
· Redactie
Glijvluchtlandingen Eindhoven Airport
Als je dicht in de buurt van een vliegveld woont, dan ken je het verschijnsel vast wel. Niet alleen het overvliegen van vliegtuigen maakt geluid, maar ook – of misschien wel vooral – van de landing kan vaak behoorlijk wat geluidsoverlast uitgaan. Dan is het fijn om te weten dat er ook zoiets mogelijk is als een glijvluchtlanding.
· Redactie
Vliegen voor een cent
Vliegen is over het algemeen geen goedkope hobby, zeker niet wat betreft lange vluchten naar verre bestemmingen als Australië of Nieuw-Zeeland. Gelukkig kun je als je in een van deze landen een rondreis wilt gaan maken best het vliegtuig pakken. Met binnenlandse vluchten kun je soms namelijk heel goedkoop reizen.
· Redactie
First class honden
De gemiddelde hond moet het tijdens een vliegreis met een verblijfplaats in het vrachtruim stellen, terwijl de honden met een baasje met centen tegenwoordig first class kunnen meevliegen. In elk geval bij de Britse chartermaatschappij Victor.
· Redactie
Airbus voor Thai Airways
Onlangs heeft Thai Airways de eerste Airbus A380 in ontvangst genomen. Dit type airbus is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Thai Airways is de negende luchtvaartmaatschappij op rij, waarmee je straks een vlucht in deze airbus kunt gaan maken. In totaal zal Thai Airways met 6 van deze toestellen vluchten gaan maken.
· Redactie
Vliegen in een stilteruimte
Je moet vroeg opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn en wilt, als je eenmaal je riem vast hebt geklikt, graag een paar uurtjes rust. Even wat slaap inhalen of ontspannen een boekje lezen. Helaas voor jou, zitten er in de rij voor je een paar kinderen die de rust al snel verstoren.
· Redactie
Nieuwe bestemmingen Icelandair
De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair biedt vanaf volgend jaar drie nieuwe bestemmingen aan, namelijk Zürich in Zwitserland, het Russische Sint Petersburg en Anchorage, dat gelegen is in Alaska. Icelandair biedt bovendien aan alle passagiers kosteloos de mogelijkheid om een tussenstop te maken in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Vergoeding bij vertraging
Als je vlucht vertraging heeft dan kan dat knap vervelend zijn. Urenlang wachten op een luchthaven is niet iets waar je op zit te wachten als je op weg bent naar een heerlijke vakantiebestemming. Gelukkig is er een pleister voor de wonde mogelijk, namelijk: schadevergoeding.
· Redactie
Vlieg naar Dubai met Transavia
Vanaf het komende winterseizoen is het mogelijk om voor een reis naar Dubai te kiezen voor luchtvaartmaatschappij Transavia. Vanaf oktober dit jaar zal Transavia namelijk twee keer per week op deze bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten gaan vliegen.
· Redactie
Hoe zit dat nu met handbagage?
Voor een lang weekend weg kun je prima gebruikmaken van een low budget luchtvaartmaatschappij. Tijdens een lang weekend heb je vaak alleen handbagage nodig en die hoef je niet in te checken, toch? Soms wel, want eenmaal op het vliegveld blijkt je trolley misschien te groot om als handbagage mee te mogen en moet je deze ineens inchecken en bijbetalen.
· Redactie
Bijbetalen voor handbagage
Dat je moest bijbetalen als je met je bagage boven een bepaald gewicht uitkwam dat wisten we al. Dat je handbagage vervolgens ook nog eens aan allerlei eisen moet voldoen, zoals het hebben van bepaalde maximale afmetingen, dat was ook al bekend. Maar nu is er een maatschappij waar je ook nog voor je handbagage moet bijbetalen.

Archief

>