Reisinspiratie

89 blogs in de rubriek Vliegen
· Redactie
Over de top veiligheidsvideo Virgin America
Onder luchtvaarmaatschappijen is er een gezonde competitie gaande als het gaat om veiligheidsvideo's en Virgin America doet hier aan mee met een nieuwe over de top video.
· Redactie
Nieuw mega-vliegveld geopend in Dubai
Afgelopen zondag bereikte de luchtvaartindustrie van Dubai een nieuwe mijlpaal bij de landing van de eerste commerciële vlucht op de nieuwe luchthaven in de Verenigde Arabische Emiraten.
· Redactie
Komische nieuwe veiligheidsvideo van Air New Zealand
Air New Zealand staat al langer bekend om zijn marketinghumor en komt ook dit keer weer met een nieuwe grappige veiligheidsvideo getiteld 'Safety Old School Style'.
· Redactie
Vliegticket boeken: wees scherp!
Wie online zijn eigen vliegticket boekt, moet scherp zijn. Vooral budgetmaatschappijen maken er een sport van om je met automatisch aangevinkte boxjes en kleine lettertjes een loer te draaien. Wees alert! Een vijftal tips.
· Redactie
Vind je zitplek met SeatGuru
Bijna elke airline biedt tegenwoordig de mogelijkheid om bij het online inchecken zelf je stoel te selecteren. Maar welke moet je kiezen? SeatGuru.com heeft plattegronden van meer dan 700 vliegtuigen.
· Redactie
Gokje wagen in de lucht?
Een lange vlucht kan soms nogal eentonig zijn. Goed, er zijn hapjes en drankjes aanwezig en je kunt een filmpje kijken als je dat wilt, en nog een, en nog een. Toch zou menig reiziger in een vliegtuig graag wat meer willen kunnen doen en dat weten ook de twee Franse zakenpartners die een leuk concept voor in de lucht hebben bedacht.
· Redactie
Vliegangst vaarwel zeggen in het Aviodome
Het hebben van vliegangst is een heel vervelende aandoening, waar je in principe niet al te vaak mee geconfronteerd hoeft te worden. Als je graag een verre reis wilt ondernemen, dan is vliegangst echter wel degelijk een probleem van grote omvang.
· Redactie
EasyJet wil besparen middels lichtgewicht stoelen
De brandstofprijzen zijn hoog en het terugbrengen van de CO2-uitstoot is belangrijk om het milieu te sparen. Zeker voor luchtvaartmaatschappijen zijn dit belangrijke onderwerpen en vliegmaatschappij EasyJet heeft daarom besloten dat het tijd is om niet langer alleen over deze onderwerpen te praten, maar er iets aan te doen.
· Redactie
Vliegtickets vergelijken met Google Flight Search
Als je op zoek bent naar een goedkoop vliegticket, dan kun je al gebruikmaken van tal van hulpmiddelen. Er bestaan bijvoorbeeld diverse apps die je kunt downloaden om heel handig met behulp van je mobiel  op zoek te gaan naar een goedkoop vliegticket. Daarnaast bestaan er websites die de prijzen van vliegtickets van de verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken.
· Redactie
KLM test wifi-vluchten
Het internet is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving en tegenwoordig kun je op steeds meer plaatsen gebruikmaken van internet. Draadloos internet welteverstaan, ook wel bekend als wifi. Draadloos internet is al beschikbaar in veel treinen en bussen en tevens wordt wifi steeds vaker in vliegtuigen aangeboden.
· Redactie
Malaysia Airlines serveert maaltijden ‘van de chef’
Met de reputatie van maaltijden die je in een vliegtuig geserveerd krijgt, is het over het algemeen niet al te best gesteld. Uiteraard zijn luchtvaartmaatschappijen hiervan op de hoogte en sommige vliegmaatschappijen werken dan ook actief aan het verbeteren van de kwaliteit van de vliegtuigmaaltijden.
· Redactie
Gratis minicursus tegen vliegangst
Een verre reis ondernemen gaat natuurlijk het snelst als je met het vliegtuig reist. Mensen met vliegangst hebben wat dat betreft dus wel een probleem. Je kunt ervoor kiezen om dan maar niet naar Australië op vakantie te gaan, of je neemt deel aan de gratis cursusdag van Corendon die je van je vliegangst kan afhelpen. 
· Redactie
Barcelona in top drie populairste bestemmingen
De Spaanse stad Barcelona mag al jaren op de interesse van veel reizigers rekenen. De ligging aan zee is natuurlijk ideaal en bovendien heeft Barcelona ook veel te bieden op cultureel gebied. Tel daar nog eens het heerlijke eten en de korte vliegafstand vanaf Nederland bij op en je vraagt je af waarom je eigenlijk niet naar Barcelona zou gaan!
· Redactie
Hulpmiddelen tegen een jetlag
Een groot nadeel van het maken van een verre rondreis, is dat je vroeg of laat met een jetlag te maken krijgt. De een kan hier beter mee omgaan dan de ander, maar gelukkig zijn er wel een aantal hulpmiddelen waarmee je het jezelf een stuk eenvoudiger kunt maken.
· Redactie
United Airlines zorgt in de VS voor je bagage
Het is voor veel reizigers een bekend fenomeen: je bent geland en vervolgens begint het wachten op je bagage. Daarna moet je met bagage en al nog in je hotel zien te komen. Een hoop gewacht en gesjouw dus, dingen waar je tijdens je vakantie eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Gelukkig kan het ook anders!
· Redactie
De kortste vlucht ter wereld beleef je in Schotland
Als je last hebt van reisziekte, dan is er één vlucht ter wereld waarvoor je de tabletjes tegen reisziekte niet hoeft in te nemen. Deze vliegreis duurt namelijk zo kort dat je niet eens de kans krijgt om duizelig of misselijk te worden. We hebben het over de vlucht tussen twee Schotse eilanden: Westray en Papa Westray.
· Redactie
Ryanair breidt vliegroutes uit
Als je er graag goedkoop tussenuit wilt, dan is een prijsvechter op het gebied van vliegtickets een goede optie. Het is wel fijn als je voor een goedkoop ticket ook vanaf een luchthaven kunt vliegen die niet te ver van je huis af ligt. Ryanair komt alvast met veel nieuwe vliegroutes, dus dat vergroot je kansen.
· Redactie
Vliegen zonder piloot de toekomst?
Het is wat auto’s betreft nog steeds toekomstmuziek, maar in de luchtvaart zal het binnenkort worden gerealiseerd: een onbemande vlucht. Vooralsnog gaat het om een testvlucht die niet alleen zonder bemanning, maar ook zonder passagiers zal worden uitgevoerd.
· Redactie
Vliegbestemmingen in China
Zou jij in 2013 wel eens een reis naar China willen ondernemen en heb je nog geen vlucht geboekt? Dan kun je vanaf aanstaande zomer naast de bestaande mogelijkheden om naar China te vliegen, ook kiezen voor een vlucht naar de Chinese stad Xi’an.

Archief

>