Reisinspiratie

89 blogs in de rubriek Vliegen
· Redactie
Langste passagiersvliegtuig Lufthansa
Het langste passagiersvliegtuig ter wereld is aangekomen in Duitsland en daar in ontvangst genomen door de bekende luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Vliegtuigbouwer Boeing gaf de nieuwe passagiersjet 747-8 Intercontinental een lengte mee van maar liefst ruim 76 meter. Daarmee heeft dit gigantische vliegtuig met recht de bijnaam ‘Koningin van het luchtruim’ verdiend.
· Redactie
Vlieg voordeliger
De zon laat zich met enige regelmaat weer zien, het strand lonkt maar is nog te kil. Het zijn goede tijden om alvast na te denken over de reisbestemming voor komende zomer. Of misschien behoor jij wel tot die geluksvogels die in mei al een weekje naar een (verre) bestemming kunnen afreizen. Hier volgen alvast een paar tips om voordelige tickets te vinden.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Nieuwe routes, nieuwe kansen
Meet & Seat is de naam van het nieuwe concept dat luchtvaartmaatschappij KLM een paar weken geleden lanceerde. Hierbij bepaal jij als reiziger waar en vooral naast wie je in het vliegtuig wilt zitten. Het systeem werkt via een koppeling met Facebook of LinkedIn en daarmee laat KLM duidelijk zien Social Media belangrijk te vinden.
· Redactie
Vliegen met een glimlach
In mei vorig jaar maakte Thai Airways al bekend bezig te zijn met het creëren van een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Destijds werd er de naam Thai Wings aan gegeven, inmiddels zijn de plannen concreet en is de definitieve naam bekend: Thai Smile Air.
· Redactie
Social Seating
Je hebt voor een schappelijke prijs een vliegticket op de kop getikt, zin in je vakantie en vol goede moed stap je in het vliegtuig. Je zoekt je plaats en gaat zitten, tovert je boek tevoorschijn en maakt je op voor een ontspannen vlucht. Maar dan neemt in de stoel naast jou een vreselijke kletskous plaats, weg vakantiegevoel.
· Redactie
Actie bij Ryanair
Heb je geen zin in de koude of maakt het weer je niet zo uit maar wil je begin volgend jaar gewoon graag een tijdje goedkoop naar een andere stad vliegen? Maak dan nog snel gebruik van de actie waarmee Ryanair een aantal bestemmingen in de aanbieding heeft gedaan.
· Redactie
Brussel - Bangkok
Luchtvaartmaatschappij Thai Airways heeft bevestigd dat er een nieuwe route zal worden toegevoegd aan hun vluchtschema’s, namelijk een directe vlucht tussen Brussel en Bangkok. De directe route tussen België en Thailand zal met ingang van 17 november 2011 worden gevlogen.
· Redactie
China bouwt het grootste vliegveld ter wereld
London Heathrow Airport is al ruim tien jaar het drukste vliegveld ter wereld, maar zal in 2015 gepasseerd worden door Beijing’s Daxing airport, het grootste vliegveld ter wereld.
· Redactie
Hoge olieprijs maakt zomervakanties duurder
Wie deze zomer op reis gaat met een touroperator, mag zich verwachten aan een forse brandstoftoeslag. Bij vertrek in juli kan die meer dan 90 euro per persoon bedragen, zo schrijven de kranten.
· Redactie
KLM vliegt op Cuba
KLM gaat na de zomer dit jaar vliegen op de Cubaanse hoofdstad Havana. Dat heeft het KLM bekendgemaakt. Eerder heeft de luchtvaartmaatschappij al bekend gemaakt om vanaf het winterseizoen fors meer capaciteit in te zetten op het Caribisch gebied.
· Redactie
Vliegtickets van KLM duurder
Niet alleen aan de benzinepomp merkt de consument de gevolgen van de gestegen olieprijs. KLM liet woensdag weten de brandstoftoeslag te verhogen, waardoor vliegtickets enkele euro's duurder worden.
· Redactie
Seoul heeft beste luchthaven ter wereld
Voor het zesde jaar op rij is de luchthaven van Seoul uitgeroepen tot de beste van de wereld.
· Redactie
Extra vluchten KLM naar Caribisch gebied
Luchtvaartmaatschappij KLM zet vanaf het winterseizoen fors meer capaciteit in op het Caribisch gebied.
· Redactie
Grote fusie vliegticketaanbieders
Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. kondigt vandaag de fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir en Vayama aan.
· Redactie
Qantas bezwijkt onder Facebook
De Australische luchtvaartonderneming Qantas is 'bezweken' onder de druk van social network site Facebook, dat een campagne was begonnen tegen het verbod op muziekinstrumenten in de handbagage.
· Redactie
Brandstofactie bij FOX vakanties
Boeken bij FOX voor 1 maart 2011 betekent géén brandstoftoeslagen!
· Redactie
KLM vliegt vaker naar China
Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt met ingang van 27 maart drie keer in de week vanuit Amsterdam op de Chinese stad Xiamen. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die Europa en Xiamen verbindt, aldus het concern maandag.
· Redactie
Gratis internet via WiFi op Schiphol
Gratis internetten terwijl je zit te wachten op het vliegveld: dat kan vanaf vandaag op onze eigen luchthaven Schiphol. Het vliegveld biedt gratis WiFi aan in de gehele terminal.

Archief

>