Home
Blog
Vliegen
Binnenkort bellen tijdens een vlucht?

Binnenkort bellen tijdens een vlucht?

op 14 november 2013
1 minuut leestijd
Binnenkort bellen tijdens een vlucht?

Binnenkort mag je tijdens het opstijgen en de landing je smartphone, tablet of e-book gebruiken. De EASA overweegt echter ook om telefoneren tijdens een vlucht toe te staan.

De European Aviation Safety Agency (EASA) heeft gisteren bekend gemaakt dat het van plan is om binnenkort vliegtuigpassagiers toe te staan om hun smartphones, tablets en e-books te gebruiken tijdens het opstijgen en de landing.

De nieuwe regel zal ingaan tegen het einde van de maand november. Een vereiste is wel dat de gadgets in 'Flight Mode' staan. Grotere elektronische apparaten, zoals lapstops, dienen nog wel opgeborgen te worden tijdens het taxiën, opstijgen en de landing.

De EASA volgt hiermee de U.S. Federal Aviation Administration (FAA) op, die twee weken geleden aankodigde dat vliegtuigpassagiers in de Verenigde Staten zouden worden toegestaan ​​om gadgets te gebruiken tijdens de gehele vlucht.

<h3>Bellen tijdens de vlucht</h3>

Een opmerkelijk verschil is echter dat de EASA overweegt om passagiers toe te laten staan om hun mobiele telefoons te gebruiken om te bellen tijdens een vlucht. Dit zou echter een doel voor de lange termijn zijn.

Economy class vluchten zijn wat ons betreft al onaangenaam genoeg, dus wij zien deze nieuwe maatregel niet zo zitten, maar we zijn benieuwd naar jouw mening hierover. Zou jij graag willen bellen tijdens een vlucht?

Meer blogs