Home
Blog
Vliegen
De 10 spannendste vliegvelden ter wereld

De 10 spannendste vliegvelden ter wereld

op 20 januari 2014
2 minuten leestijd
De 10 spannendste vliegvelden ter wereld

Als je last hebt van vliegangst, dan kun je dit artikel misschien maar beter niet lezen, want hierin geven we je een lijst met de 10 spannendste vliegvelden ter wereld.

Als je last hebt van vliegangst, dan kun je dit artikel misschien maar beter niet lezen, want hierin geven we je een lijst met de 10 spannendste vliegvelden ter wereld. Natuurlijk zijn ze niet echt eng, want als een vliegveld gevaarlijk zou zijn, dan zouden piloten er niet gaan landen. Een kick zal het je zeker wel geven om te landen op één van deze spannende vliegvelden.

Sea Ice Runway, Antarctica

De landingsbaan van de Sea Ice Runway op Antarctica is onverhard en er bestaat een kans dat het ijs gaat kraken wanneer hier geland wordt. Sterker nog, een paar jaar geleden werden vluchten hier geannuleerd of omgeleid, omdat de landingsbaan was gesmolten.

Gibraltar International Airport, Gibraltar

Als je over de luchthaven van Gibraltar komt heb je misschien het gevoel alsof je een spoorwegovergang overgaat. De enige landingsbaan van het schiereiland staan hier loodrecht op een belangrijke snelweg die leidt naar Spanje. Alhoewel dunne barrières het verkeer blokkeren als er een vliegtuig langskomt, vinden wij het nog steeds een bijzondere luchthaven.

Madeira Airport, Portugal

Kijk niet raar op wanneer het vliegtuig opeens een scherpe bocht naar rechts maakt wanneer je land op de luchthaven van Madeira. De landingsbaan van deze luchthaven is extreem kort. Tijdens de landing vlieg je hier door hoge bergen en over de oceaan en krijg je te maken met sterke turbulentie.

Qambo Bamda Airport, Tibet

De start-en landingsbaan van Qambo Bamda Airport in Tibet ligt op meer dan 4.260 meter hoogte en is zo'n 5,5 kilometer lang. Reizen op grote hoogte is sowieso al gevaarlijk, maar een veilige landing maken op hoogte is ook nog eens zeer moeilijk.

Juancho E. Yrausquin Airport, Saba eiland

Dit vliegveld heeft geen ruimte voor fouten van de piloot. Als hij of zij ook maar een beetje te ver doorgaat bij een landing, zal het vliegtuig in de oceaan terecht komen. De wind en het bergachtige terrein maakt de landing nog eens extra moeilijk.

Kai Tak Airport, Hong Kong

Dit vliegveld in Hong Kong is niet meer in gebruik, en dat is maar goed ook. Voordat de luchthaven in 1998 werd gesloten, werden vliegtuigen gedwongen om zeer laag over Hong Kong te vliegen en een zeer scherpe bocht naar rechts te maken om op de landingsbaan uit te komen.

Matekane Air Strip, Lesotho

De Matekane Air Strip in Lesotho is uniek. De landingsbaan hier ligt op het einde van een berghelling, dus in plaats van opstijgen, zoals bij normale vluchten, laten vliegtuigen zich aan het einde van de klif vallen tot ze gaan vliegen.

Eagle County Regional Airport in Vail, Colorado, Verenigde Staten

Slecht weer, hoge benaderingen en het terrein maken deze luchthaven een uitdaging voor zelfs de meest ervaren piloten.

Narsarauq Airport, Groenland

De Narsarauq luchthaven op Groenland is een nachtmerrie voor iedere reiziger. Vliegtuigen naderen de startbaan hier door een fjord en zijn genoodzaakt om een 90-graden bocht te maken om op een lijn met de landingsbaan te komen. De constante turbulentie maakt deze landing nog eens extra moeilijk.

Ketchikan International Airport, Ketchikan, Alaska, Verenigde Staten

Het Ketchikan International Airport heeft een zeer korte landingsbaan die dicht bij de bergen en de oceaan ligt. Tel daarbij op de vriestemperaturen en gemiddeld 150 tot 190 centimeter regen per jaar en je hebt hier weer te maken met een vliegveld vol risico's.

Meer blogs