Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Nieuwe brug over Grand Canyon
De Grand Canyon heeft er een nieuwe trekpleister bij: een brug van 2 kilometer lang en 900 meter hoog over de Coloradorivier.
· Redactie
Grand Canyon ernstig bedreigd
Er hangt een donkere wolk boven de Grand Canyon, één van 's werelds meest spectaculaire en mooiste natuurwonderen. Er is toenemende druk op het Witte Huis om uraniummijnen toe te laten in het gebied. Over enkele maanden valt een beslissing.
· Redactie
Canarische Eilanden populair als alternatief voor Egypte
Nu de Nederlandse toeristen hun winterzonvakantie naar Egypte in het water zien vallen zijn de zonzoekers nu naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun winterse zonvakantie.
· Redactie
Thailand sluit populaire duikoorden
Thailand sluit tientallen toeristische en lucratieve duikoorden om de prachtige koraalriffen in de Andamanse Zee aan de westkust te beschermen.
· Redactie
Zuid-Afrika verkozen tot ‘Mooiste plek van de wereld’!
Op de Vakantiebeurs hebben veel bezoekers hun stem uitgebracht op de SUMMUM.nl verkiezing ‘Mooiste plek van de wereld’. De wildparken in Zuid-Afrika uitgeroepen tot de Mooiste plek van de wereld.
· Redactie
Smeltrecord voor ijskap Groenland
De gletsjers op Groenland hebben afgelopen jaar ernstig te lijden gehad onder de hoge temperaturen. Onderzoekers hebben in 2010 een smeltrecord vastgesteld, zo meldden zij in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Research Letters.
· Redactie
Een rondreis Belize?
Een rondreis Belize is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een rondreis voor 2011 zoekt, maar dit land heeft veel te bieden!
· Redactie
Cuba ontdekken vanuit één hotel?
De website Goeie Vraag legt de vraag voor of je Cuba kunt ontdekken tijdens een vakantie als je de hele tijd in hetzelfde hotel verblijft?
· Redactie
Angkor Wat in Cambodja
De vlag van Cambodja is de enige vlag ter wereld waarop een gebouw staat afgebeeld. De tempel Angkor Wat die op de vlag te zien is, wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.
· Redactie
In Estland betalen met de Euro
Vanaf 1 januari 2011 kun je ook in Estland met Euro’s betalen.
· Redactie
Nieuwe rondreis van Djoser: rondje Zwarte Zee
Djoser heeft een nieuwe rondreis aan haar rondreisaanbod toegevoegd: een rondje om de Zwarte Zee!
· Redactie
Marokko wil strandtoerisme ontwikkelen in de Sahara
Marokko is vastberaden het strandtoerisme te ontwikkelen in de Sahara.
· Redactie
Hoogste waterval ter wereld
Altijd al willen weten wat de hoogste waterval van de wereld is?
· Redactie
Rondreis Egypte naar de haaien
Een reeks bloedige aanvallen door agressieve haaien is ervoor verantwoordelijk dat steeds meer toeristen Egypte mijden.Ook een groeiende groep Nederlanders laat het weekje vakantie aan de Rode Zee voorlopig schieten, nu het gevaar nog altijd niet geweken lijkt en op tal van plaatsen zwemverboden zijn afgekondigd.
· Redactie
Vakantie 'down under' in Australie en stedenreis naar New York populairst
Vakantie.nl heeft een onderzoek gedaan naar de meest populaire bestemmingen voor 2011. Een vakantie naar Australië en een stedentrip naar New York komen als winnaars uit de bus.
· Redactie
Meer dan 2 miljoen toeristen in Cuba tot oktober 2010
Tussen januari en oktober van dit jaar bezochten – voor de eerste maal in de geschiedenis van het Cubaans toerisme – meer dan 2 miljoen mensen Cuba. Dat meldt het Cubaans Bureau voor de Statistiek (ONE).
· Redactie
Herleef de Bijbel bij een rondreis Jordanië
Jordanië: één groot openlucht museum, waar de Bijbelse geschiedenis nog het meest naar voorkomt. Amman, Bethany, Mount Nebo en de Kings Highway: allen vind je ze terug in de Bijbel.
· Redactie
Twaalf sfinxen ontdekt nabij Luxor
Nabij de tempels van Karnak, in de Egyptische regio Luxor, zijn 12 sfinx-standbeelden aangetroffen uit de periode van farao Nectanebo I, die regeerde van 380 tot 362 voor Christus.
· Redactie
Canada meest gewaardeerde land ter wereld
Canada is het meest gewaardeerde landenmerk van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau FutureBrand. Vijf jaar geleden stond Canada nog op de twaalfde plaats, maar toen werd een grote toeristische campagne opgezet om het land te promoten.

Archief

>