Home
Blog
Bestemmingen
Herleef de Bijbel bij een rondreis Jordanië

Herleef de Bijbel bij een rondreis Jordanië

op 22 november 2010
2 minuten leestijd
Herleef de Bijbel bij een rondreis Jordanië

Jordanië: één groot openlucht museum, waar de Bijbelse geschiedenis nog het meest naar voorkomt. Amman, Bethany, Mount Nebo en de Kings Highway: allen vind je ze terug in de Bijbel.

Jordanië: één groot openlucht museum, waar de Bijbelse geschiedenis nog het meest naar voorkomt. Amman, Bethany, Mount Nebo en de Kings Highway: allen vind je ze terug in de Bijbel. Beleef het bij een rondreis Jordanië.

Het moderne Jordanië kent een oude geschiedenis waar, vanwege de strategische ligging tussen Oost en West, door de eeuwen heen verschillende volken hebben gewoond. Bij een wandeling door de sprookjesachtige valleien, woestijnen en dorpjes wordt al snel duidelijk dat er meer achter de landschappen schuilt dan in eerste instantie lijkt. Vele verhalen uit de Bijbel spelen zich af in Jordanië en gedurende de afgelopen jaren zijn steeds meer van deze plekken gelokaliseerd en opgegraven. Neem jij ook een kijkje?

Rabba Amman
De nu zo hippe hoofdstad van Jordanië, Amman (in de Bijbel Rabba Amman genoemd), is bekend om de hooggelegen citadel en vanwege het Bijbelse verhaal van David en Goliath (Uriah). De enorme citadel waar koning David, een ascendant van Jesus, Uriah vermoorde om zo te kunnen trouwen met zijn weduwe Bathsheba, is nog steeds te bewonderen.

Mount Nebo
Ten westen van Jordanië, aan de rand van de Jordaanvallei, staat de berg waar Mozes volgens de Bijbel het Beloofde Land toonde aan de Israëlieten voordat hij stierf. Moes stierf hier op 120-jarige leeftijd nadat hij zijn volk veertig jaar lang door de wildernis had geleid. Volgens de joden en de christenen bevindt het graf van Mozes zich op de berg. De moslims geloven dat zijn lichaam aan de andere kant van de Jordaan werd begraven. Vele christelijke pelgrims vanuit Jeruzalem passeerden Mount Nebo en in de 4e eeuw werd er een kerk op de berg gebouwd om het leven van Mozes te eren.

Weetje! De berg biedt een waanzinnig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijke deel van de Dode Zee.

Bethany beyond the Jordan
Op minder dan twee kilometer afstand van de rivier de Jordaan ligt de doopplek van Jezus, Bethany beyond the Jordan. Het is de plek waar volgens de verhalen Jezus gedoopt zou zijn door Johannes. Het gebied rondom Bethany beyond the Jordan werd eeuwen geleden al bewandeld door christenen die vanuit Jeruzalem naar Jordanië reisden.

Deze rustige plek is nog vrij onbekend bij toeristen, maar is dankzij het stukje natuur langs de rivier en de kapel, die gebouwd is naar aanleiding van het bezoek van Paus Johannes Paulus II, een absolute aanrader.

Andere Bijbelse verhalen
Naast bovenstaande voorbeelden kent Jordanië nog vele andere Bijbelse verhalen. Zo zoeken archeologen nog steeds naar de resten van de steden Sodom en Gomorra. In het boek Genesis vernietigt God de steden Sodom en Gomorra. Gedacht word dat deze steden rond de Dode Zee in Jordanië liggen. Naast de verdwenen steden word ook de bekende Kings's Highway die door Jordanië loopt in het boek Genesis genoemd.

Bron: Vakantienl

Top reizen naar Jordanië

Reisorganisaties met reizen naar Jordanië

Beoordelingen van Jordanië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.6
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5