Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Veelzijdig Tel Aviv
Israel is een land waar je misschien niet direct aan denkt bij het uitzoeken van een vakantiebestemming. Dat is jammer, want Israel is veelzijdig en heeft jou als reiziger dan ook heel veel te bieden. Alleen al in Tel Aviv valt zoveel te beleven dat je er rustig een aantal dagen voor kunt uittrekken.
· Redactie
Moshi in Tanzania
De plaats Moshi in Tanzania is wellicht vooral bekend bij reizigers die de Kilimanjaro willen beklimmen of dit al hebben gedaan. Moshi heeft echter ook de minder sportief aangelegde reiziger wat te bieden en is dan ook zeker een bezoekje waard.
· Redactie
Beste stranden Brazilië
Waar kun je nou nog eens echt goed aan het strand liggen om te genieten van een wolkeloze lucht, fijne temperaturen en een verse cocktail? In Zuid-Amerika natuurlijk, bijvoorbeeld in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De strandbestemmingen van Brazilië wonnen namelijk de Traveller’s Choice Award en zijn daarmee uitverkozen tot de beste stranden van Zuid-Amerika.
· Redactie
De Saronische eilanden
Je moet even weten dat ze er zijn, maar dan heb je ook wat. De Saronische eilanden bestaan uit vier eilanden die niet ver van Athene liggen. Poros, Spetses, Hydra en Aegina zijn stuk voor stuk plaatjes van eilanden en laten zich prima binnen een week bezichtigen.
· Redactie
Golfen in de Verenigde Arabische Emiraten
Voor prachtige golfbanen moet je niet langer uitsluitend aan Europa, Australië en Zuid-Afrika denken, want ook in de Verenigde Arabische Emiraten tref je steeds vaker bijzonder mooi aangelegde banen waar je heerlijk kunt gaan golfen.
· Redactie
Informatie over Hangzhou
De Chinese plaats Hangzhou ligt dicht bij de monding van de rivier de Qiantang in de Oost-Chinese zee. Hangzhou is beroemd vanwege de thee die er vandaan komt, waarvan wordt gezegd dat er allerhande geneeskrachtige werkingen van uit zouden gaan. Een bekend Chinees gezegde luidt misschien ook wel niet voor niets: ‘Waarom heb je pillen nodig als er thee is?’
· Redactie
Duikparadijs Bali
Als je van duiken en snorkelen houdt, dan ga je natuurlijk graag op vakantie in gebieden die bekend staan als duikparadijs. Gebieden die hierom bekend staan zijn de Nederlandse Antillen, Malta en Egypte. Overweeg echter ook eens een duikvakantie in het Indonesische Bali te ondernemen, want ook daar vind je prachtige plaatsen voor het verkennen van de onderwaterwereld.
· Redactie
Relaxen in Broome
Broome is een bijzonder stadje in Australië waar het gedurende het hele jaar goed toeven is. De sfeer is er ontspannen en je kunt er onder een palmboom genieten van de zon en het uitzicht op een prachtig blauwe zee.
· Redactie
Ko Jum Thailand
Als je op zoek bent naar een mooie vakantiebestemming waar je heerlijk tot rust kunt komen, dan is het eiland Ko Jum, dat ook wel Ko Pu of Ko Jam wordt genoemd, een goede tip. Dit eiland maakt deel uit van het prachtige Thailand, is klein en bij uitstek geschikt voor een ontspannen reis vol strandwandelingen en rust.
· Redactie
Het weer in Japan
Japan is een redelijk langgerekt land en kent om die reden verschillende klimaten met bijbehorende weersomstandigheden. In het uiterste noorden kun je bijvoorbeeld nog skiën terwijl je in het uiterste zuiden dan al kunt zonnen. Het grootste gedeelte van Japan is te classificeren als een vochtig moessonklimaat.
· Redactie
Puerto Rico’s eco-parken
In Puerto Rico zijn een aantal bijzonder mooie eco-parken te vinden, en de twee die veruit de bekendste zijn, grenzen aan elkaar. Het is tijdens je reis door Puerto Rico dus een goed idee om een bezoek aan deze twee natuurparken te combineren.
· Redactie
Ontdek Sulawesi
In de Indonesische archipel vind je nog eilanden waar je niet constant voor de voeten wordt gelopen door hordes overige toeristen. Neem nu een eiland als Sulawesi, hier vind je alles wat je tijdens een veelzijdige vakantie mag verwachten, en je kunt er ook nog eens in alle rust van genieten.
· Redactie
Wat te doen in Suriname?
Het prachtige Suriname is een fantastische bestemming voor een veelzijdige en afwisselende vakantie. Niet alleen de hoofdstad Paramaribo is een bezoek waard, ook vele andere plekken lenen zich prima voor een dagtrip.
· Redactie
Stone Town Zanzibar
Voor een bijzondere en afwisselende vakantie zou je eens een reis naar de hoofdstad van Zanzibar moeten overwegen. In Stone Town, ook wel Zanzibar Town genoemd, tref je namelijk tal van bijzondere overblijfselen uit het rijke verleden van dit mooie eiland.
· Redactie
Nieuwe grot bezienswaardigheid Laos
Laos heeft er sinds begin dit jaar een nieuwe bezienswaardigheid bij, namelijk de afgelegen grot Kao Rao. Sinds de grot in de buurt van Vieng Phoukha is geopend voor toeristen, zijn er al zo’n vijftienhonderd bezoekers geweest.
· Redactie
New York op een tweewieler
New York kun je op vele manieren bekijken, zoals vanuit de bekende gele taxi’s of vanaf het Empire State Building. Doe eens anders en bekijk New York ook eens van een andere kant, namelijk vanaf het zadel van een fiets.
· Redactie
Bijzonder Oman
Oman is geen reisbestemming die je vaak voorbij ziet komen en dat is jammer, want dit indrukwekkende land heeft jou als reiziger heel veel te bieden. In Oman vind je soms bizarre landschappen, eeuwen- of zelfs millenniaoude tombes en tal van andere attracties. Vooral het gebied rond Nizwa is zeker een bezoek waard.
· Redactie
Afwisselende vakantiebestemming Maleisië
Ben je op zoek naar een verre reisbestemming waar je een afwisselende vakantie kunt beleven? Denk dan eens aan Maleisië, want hier kun je niet alleen genieten van heerlijk weer en prachtige stranden, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen.
· Redactie
Duurzaam genieten op Barbados
Ben je op zoek naar een reisbestemming waar zon, zee, strand, luxe én bewust leven elkaar ontmoeten? Zoek dan niet verder maar reis af naar het Divi Southwinds Beach Resort; een Green Globe gecertificeerd resort dat gelegen is aan de zuidkust van Barbados.

Archief

>