Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1242 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Tips voor Canada
Dat Canada een walhalla is voor mensen die van de nog ongerepte natuur houden, dat is natuurlijk algemeen bekend. Maar waar moet je nu precies op letten als je als natuurliefhebber voor het eerst een rondreis door Canada gaat maken?
· Redactie
De contrasten van Chengdu
Het Chinese Chengdu is een ware mengelmoes van verschillen. Enerzijds tref je er de drukte van de stad, vol eettentjes, mensen en winkels. Anderzijds vind je er een immens groot Boeddhabeeld, voor de juiste voorstelling hiervan: alleen een grote teen is al acht meter breed.
· Redactie
Frans Polynesië is hip
Ooit kon de naam Frans Polynesië haast niet worden genoemd zonder het in een adem ook over de Franse atoomproeven te hebben. De eilandengroep in de Stille Zuidzee heeft die periode echter al weer ver achter zich gelaten en dat is goed te merken aan de vele toeristen die de archipel met een bezoekje vereren.
· Redactie
Gratis naar Japan?
Japan is een fantastisch land vol onverwachte mogelijkheden. Japan is echter geen goedkope reisbestemming en daarom is de wedstrijd die Columbus Magazine heeft bedacht zo interessant als jij weleens gratis door Japan wilt gaan reizen.
· Redactie
Stranden van de Filippijnen
De Filippijnen is een archipel die bestaat uit ruim 7.000 eilanden. Je kunt je dus wel voorstellen dat daar het een en ander aan strand te vinden is. Zoveel zelfs dat je misschien niet meer weet waar je moet beginnen. Daarom volgen hieronder enkele tips voor de mooiste stranden van de Filippijnen.
· Redactie
Vier de zomer in Scandinavië
Verfrissende steden, verbazingwekkende natuurwonderen en een verrijkende cultuur: vier vakantie in Scandinavië!
· Redactie
Viva Colombia!
Op reisgebied is Colombia momenteel echt een bestemming in opkomst. Het land heeft een beetje last gehad van een relatief slecht imago en dat is bijzonder jammer. Er is in de afgelopen jaren echter heel wat verbetert in het land en dat heeft ertoe geleid dat steeds meer vakantiegangers kiezen voor een reis naar Colombia.
· Redactie
Thailand in het kort
Ben je nog niet eerder in Thailand geweest? Dat kan natuurlijk niet, want Thailand staat niet voor niets bekend als een van de mooiste en meest bijzondere bestemmingen waar je een fantastische rondreis kunt maken en ook prima kunt relaxen. Maar hoe pak je dat aan?
· Redactie
Wat te doen in Charkov?
Reis jij binnenkort af naar Charkov in de Oekraïne om het Nederlands elftal een hart onder de riem te steken? Dan wil je vast weten wat er te doen valt in die bijzondere stad. Daarom volgen hier enkele tips, die vooral ook leuk zijn voor mensen die straks wel meereizen met de voetbalfanaten, maar zelf eigenlijk niet zoveel ermee op hebben.
· Redactie
Gratis in Sydney
Als je een reis naar Australië wilt gaan maken, dan moet je voor je vliegticket flink in de buidel tasten. Gelukkig is die prachtige bestemming het meer dan waard en zijn er in de hoofdstad Sydney bovendien zelfs tal van bezienswaardigheden helemaal gratis te bezoeken.
· Redactie
Ontdek Groot-Brittannië
Maak een rondreis door Groot-Brittannië en ontdek prachtige landschappen, heuze kastelen, de verbazingwekkend goede keuken en de rijke cultuur!
· Redactie
Modern en cultureel Moskou
Ben je op zoek naar een bestemming voor een leuke stedentrip die iets verder van huis ligt, maar toch heel goed bereikbaar is? Overweeg dan eens een lang weekend af te reizen naar Moskou. De hoofdstad van Rusland leent zich namelijk prima voor een paar dagen vol culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Low budget door Japan reizen
Japan is duur, dat is althans de heersende opvatting onder veel reizigers. Een reis door Japan hoeft echter helemaal niet stervensduur uit te pakken, je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken. Hier en daar valt er best wat te bezuinigen en met de juiste tips over hoe je dat moet doen en waar je moet zijn voor accommodatie, kom je in Japan ook met weinig geld een heel eind.
· Redactie
De groene Azoren
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming dichtbij, dan moet je zeker eens een reis naar de Azoren overwegen. Deze negen eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan en hebben zeker de natuurliefhebber, maar eigenlijk elke reiziger veel te bieden.
· Redactie
Bezienswaardigheden Jakarta
Jakarta is een plaats waar weinig mensen echt speciaal naartoe reizen. De meeste vakantiegangers zijn op doorreis als ze Jakarta aandoen en hebben dan geen idee wat ze er moeten aanvangen. Voor die mensen volgt hier een aantal tips en wie weet, misschien zetten ze je wel aan tot het boeken van een reis, speciaal naar Jakarta.
· Redactie
Ontdek Estremadura
Het klinkt extremer dan het is: het Portugese Estremadura. Mooi is het echter wel en vooral ook heel anders dan ‘het andere Portugal’, zoals de meer bekende streek de Algarve of een stad als Porto. Estremadura vind je in het midden van Portugal en het is eveneens het gebied waar de stad Lissabon te vinden is.
· Redactie
De eilanden van Kaapverdië
Kaapverdië is een tropische archipel voor de kust van West-Afrika, maar slechts weinig reizigers zijn op de hoogte van het bestaan en de mogelijkheden van deze mooie reisbestemming. Onbekend maakt onbemind en daar moet natuurlijk snel verandering in komen.
· Redactie
Veelzijdig Tel Aviv
Israel is een land waar je misschien niet direct aan denkt bij het uitzoeken van een vakantiebestemming. Dat is jammer, want Israel is veelzijdig en heeft jou als reiziger dan ook heel veel te bieden. Alleen al in Tel Aviv valt zoveel te beleven dat je er rustig een aantal dagen voor kunt uittrekken.
· Redactie
Moshi in Tanzania
De plaats Moshi in Tanzania is wellicht vooral bekend bij reizigers die de Kilimanjaro willen beklimmen of dit al hebben gedaan. Moshi heeft echter ook de minder sportief aangelegde reiziger wat te bieden en is dan ook zeker een bezoekje waard.

Archief

>