Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Rondreizen langs de steden van Oman
Als het vliegtuig op het asfalt van het internationale luchthaven Seeb is geland en de deuren zijn geopend, word je omarmd door de warme woestijnwind. Een zacht briesje uit de bergen, de verfrissende geuren van de zee, specerijen en wierook. Welkom in Muscat, de kleinste hoofdstad van Oman.
· Redactie
Waarom rondreizen in Oman?
Oman is voor Nederlandse reizigers een relatief onbekende bestemming. Dat is jammer, want het sultanaat, gelegen in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland is authentiek, gastvrij en enorm veelzijdig.
· Redactie
Thailand voor groot deel onder water door overstromingen
De ergste overstromingen in Thailand in tientallen jaren tijd hebben ongeveer een vierde van het land onder water gezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Chavarat Charnvirakul woensdag laten weten. Door aanhoudende regenval sinds 10 oktober in het noordelijke berggebied treden rivieren buiten hun oevers. Premier Abhisit Vejjajiva schatte dat er twee keer zo veel regen in het bergachtige gebied is gevallen als vorig jaar.
· Redactie
Istanboel beste reisbestemming
AMSTERDAM -  De maand oktober begon met een spannend moment voor de reissector: de World Travel Award werden uitgereikt. Turkije kwam daarbij als grote winnaar uit de bus.
· Redactie
Costa Rica weetjes
De meeste mensen weten wel dat Costa Rica in Midden-Amerika ligt op het noordelijk halfrond tussen Nicaragua en Panama, maar hier lees je nog een aantal leuke weetjes!
· Redactie
Transsiberische autoweg al na maand aan herstellingen toe
De Transsiberische autoweg, de eerste weg die het uiterste oosten en westen van Rusland met elkaar verbindt, is nu al aan dringende en ingrijpende herstellingen toe. De autoweg werd afgelopen september opengesteld voor het verkeer.
· Redactie
Kenia benoemd tot beste ecobestemming van de wereld
Kenia krijgt met deze benoeming als ecovriendelijke bestemming een extra boost. Vorig jaar won Kenia in Hong Kong ook een award en dit jaar behaalt Kenia, na een kritisch oordeel van de jury, de eerste plaats op de ranglijst en laat hiermee Zuid-Afrika en Egypte achter zich.
· Redactie
Nieuwe luxetrein van Moskou naar Nice
MOSKOU - Rusland lanceert een nieuwe luxetrein die Moskou met het Franse Nice verbindt in een tijdspanne van 49 uur. Dat meldt de Russische spoorwegmaatschappij RZD. De trein, die vandaag vanuit het Belarus-station in Moskou vertrekt, wordt zaterdagavond in Nice verwacht.
· Redactie
Toeslag voor betreden V.S.
De Verenigde Staten gaan reizigers vanaf 8 september om een kleine vergoeding vragen om het land binnen te komen.

Archief

>