Home
Blog
Bestemmingen
Rondreizen langs de steden van Oman

Rondreizen langs de steden van Oman

op 3 november 2010
1 minuut leestijd
Rondreizen langs de steden van Oman

Als het vliegtuig op het asfalt van het internationale luchthaven Seeb is geland en de deuren zijn geopend, word je omarmd door de warme woestijnwind. Een zacht briesje uit de bergen, de verfrissende geuren van de zee, specerijen en wierook. Welkom in Muscat, de kleinste hoofdstad van Oman.

Van plan om een rondreis in Oman te maken? Lees dan zeker de omschrijvingen van de onderstaande steden!

Hoofdstad Muscat
Muscat is gebouwd op een vruchtbare laagvlakte die wordt omgeven door steile rotsen. In Muscat zijn geen opzichtige wolkenkrabbers of ijzeren en betonnen constructies te vinden, maar slechts de sierlijkheid van lage, lichtgekleurde gebouwen die de culturele identiteit van de eeuwenoude stad respecteren.

Muscat is het ideale startpunt voor een rondreis door Oman, want de musea van de stad vertellen veel over de geschiedenis van het land, die meer dan 5000 jaar terug gaat.

Het Paradepaardje van Muscat is de Grand Mosque, een van de grootste moskeeën ter wereld. De bouw van het complex nam maar liefst 6 jaar in beslag en het interieur van het gebedshuis is opgetrokken uit marmer, met als blikvanger een enorme, 14 meter lange, kristallen kroonluchter.

Het meest indrukwekkende onderdeel van het interieur is zonder twijfel het enorme handgemaakte Perzische gebedskleed waar 600 vrouwen ruim 6 jaar aan hebben gewerkt.

Ook de haven van Muttrah, de vismarkt en de soek van Muscat zijn beslist een bezoek waard.

Naast de hoofdstad Muscat zijn er in Oman nog een paar steden die tijdens een rondreis niet op het programma mogen ontbreken.

Zilverstad Nizwa
Nizwa ligt op circa 1,5 uur rijden van Muscat en is van oudsher een belangrijk centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Ook vandaag de dag vind je in Nizwa de beste zilversmeden van Oman.

Het fort van Nizwa dateert uit 1660 en het is één van de oudste en indrukwekkendste forten van het land. Ook een bezoek aan de grote, authentieke dierenmarkt in Nizwa op vrijdagochtend, mag niet op het programma ontbreken.

Kustplaats Sur
Kustplaats Sur ligt uitgestrekt rond de lagune van de Khor al-Batha en is een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. In Sur worden nog op traditionele wijze de bekende Dhow boten gemaakt en het is mogelijk om een Dhow werkplaats te bezoeken.

Vanuit Sur kan je ook een uitstapje (2 min. met veerpont) maken naar het dorpje Ayega. Hier wonen veel Dhow bouwers en de sultan heeft hier een verblijf. Breng ook een bezoekje aan de soek in Sur voor souvenirs, juwelen en parfum.

Subtropisch Salalah
Salalah is de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie Dhofar. Met haar kokospalmen, papayabomen en bananenbomen, vormt het subtropische Salalah een contrast met het noorden van Oman.

De stad beschikt over uitgestrekte, parelwitte stranden en is dan ook een perfecte bestemming voor een strandvakantie. Maar ook voor cultuur kan je hier uitstekend terecht, bijvoorbeeld bij de ruïnes van Al-Balid of van het paleis van de koningin van Sheba.

Top reizen naar Oman

Reisorganisaties met reizen naar Oman

Beoordelingen van Oman

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.3
Stranden
6.3
Steden
7.3
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
7.8