Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Topbestemmingen 2012 volgens Lonely Planet
Waar moet je in 2012 naartoe reizen? Welke bestemmingen mag je niet missen? Op deze prangende vragen heeft Lonely Planet nu een antwoord gegeven door de publicatie van een lijst met tien landen die volgend jaar echt een must zijn om te bezoeken.
· Redactie
De Fiji eilanden
De Fiji eilanden liggen ten oosten van Australië en Nieuw-Zeeland en bestaan uit zo’n 320 eilanden. De grootste eilanden zijn Viti Levu en Vanau Levu, die samen goed zijn voor ongeveer viervijfde deel van Fiji. Op deze eilanden wonen logischerwijs ook de meeste inwoners van Fiji.
· Redactie
Veelzijdig Barbados
Op het meest oostelijk gelegen eiland van de kleine Antillen vind je een verrassende mix van rust, een rijke culturele historie, een bijzondere ‘Bajan’ keuken en prachtige flora en fauna. Een prima klimaat, vriendelijke mensen, een indrukwekkend landschap en schitterende stranden, dat is Barbados in een notendop.
· Redactie
Ontspannen in Jamaica
Als je aan Jamaica denkt, dan zullen alle clichés als tropische stranden en reggae de revue passeren. Uiteraard kloppen deze clichés volledig, maar is dat erg? Natuurlijk niet, want wil je tijdens je vakantie nou nog meer dan tropische stranden en ontspannende muziek? Schitterende natuur misschien? Nou, ook die vind je hier.
· Redactie
Mooi Ierland
Ierland is het land van legenden, kastelen, ruïnes en ongerepte natuur. In het prachtig groene, heuvelachtige landschap vind je tal van overblijfselen die een eeuwenoude geschiedenis verraden, zoals die van de Kelten en Druïden. Tijdens een rondreis kun je alle aspecten van Ierland leren kennen.
· Redactie
Korte reis naar Zürich
Het Zwitserse Zürich is typisch zo’n stad waar je bij het plannen van een korte reis niet zo snel aan zult denken. Dat is erg jammer, want Zürich is niet alleen een goede plek voor een overnachting tijdens een autoreis naar bijvoorbeeld Toscane, maar is ook perfect voor een lang weekend weg.
· Redactie
Vaticaanstad
In het kleinste landje ter wereld vind je een enorme hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Je vindt Vaticaanstad binnen de Italiaanse hoofdstad Rome en het is dan ook een aanrader om een bezoek aan beide landen met elkaar te combineren.
· Redactie
Mooi Nicaragua
In het prachtige Nicaragua vind je nog heel veel ongerepte natuur en een unieke cultuur. Er zijn tal van mooie bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis kunt gaan bewonderen. Hieronder worden enkele interessante plaatsen besproken.
· Redactie
Le Marche in Italië
‘Le Marche’ is een streek in Italië en een ideale bestemming voor een heerlijke reis vol natuurschoon, culturele bezienswaardigheden, lekker eten en ontspanning. Le Marche ligt aan de Adriatische kust en het landschap bestaat voornamelijk uit bergen en glooiende, groene heuvels.
· Redactie
Het noorden van Ethiopië
In het noorden van Ethiopië zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die je leuk kunt samenvoegen tot een kleine rondreis. Neem de hoofdstad Addis Abeba als uitgangspunt en bepaal vervolgens zelf een leuke route langs de overige trekpleisters.
· Redactie
Wat te doen in Kathmandu?
Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en ligt op zo’n 1300 meter hoogte. In deze levendige stad wonen ongeveer een miljoen mensen en dat aantal groeit snel. Het bruist er van de energie en je vindt er tal van culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Winterwonderland in Finland
Het is misschien moeilijk om je na de slechte zomer al op de winter te moeten instellen, maar hij zit er nu eenmaal aan te komen. Als je dan straks toch in de sneeuw zit, doe het dan ook meteen goed, bijvoorbeeld door een wintersportvakantie in Finland te regelen.
· Redactie
Bezienswaardigheden in Manhattan
Wie aan Manhattan denkt, laat zijn gedachten meestal allereerst afdwalen naar allerlei gelegenheden om te shoppen. Manhattan heeft echter veel meer te bieden, daarom volgen hieronder enkele tips voor niet te missen bezienswaardigheden in dit deel van New York.
· Redactie
Op safari in Tanzania
Voor het beleven van het ultieme safarigevoel is het ondernemen van een reis naar het Afrikaanse Tanzania zeker een aanrader. Dit bijzonder mooie land bestaat namelijk voor maar liefst twee derde uit prachtige nationale parken.
· Redactie
Mini reisgids Barcelona
Barcelona is het hele jaar door een heerlijke stad en dus ook prima geschikt om voor een korte trip in de herfst. De temperatuur is er in oktober heerlijk, zodat je lekker uitstapjes kunt maken en volop kunt genieten van een drankje op een zonnig terras.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Istanbul
Istanbul is niet alleen de hoofdstad van Turkije, maar is dit jaar ook de culturele hoofdstad van Europa. Dat is niet zo gek als je de rijke geschiedenis van de stad kent. Istanbul is in de loop der tijd namelijk ook de hoofdstad van de Romeinen en de Byzantijnen geweest.
· Redactie
Topbestemmingen
In een grootschalig recent onderzoek onder reizigers van over de hele wereld, zijn drie bestemmingen als ‘topbestemming’ uit de bus gekomen. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan zijn door een kleine 12.000 respondenten uit 23 landen verkozen tot ‘top global travel destination’.
· Redactie
Oostkust Australië
Als je een rondreis door Australië wilt gaan maken, dan is een trip langs de oostkust van Australië zeker een aanrader. Hier vind je niet alleen mooie kustlijnen met prachtige stranden, maar ook een aantal grote steden en bijzondere eilanden.
· Redactie
Goedkope rondreis Indonesië - Java & Bali bij Stip Reizen!
Bij STIP reizen boek je nu supervoordelig een rondreis Indonesië (Java & Bali) vanaf 1098 euro!Deze 16-daagse rondreis kun je maken met vertrek van November tot en met Maart en is inclusief vliegtickets, rondreis met een bus, overnachtingen, een dagelijks ontbijt en een Nederlandstalige reisbegeleider.

Archief

>