Home
Blog
Bestemmingen
Vier de zomer in Scandinavië

Vier de zomer in Scandinavië

op 6 juni 2012
1 minuut leestijd
Vier de zomer in Scandinavië

Verfrissende steden, verbazingwekkende natuurwonderen en een verrijkende cultuur: vier vakantie in Scandinavië!

Verfrissende steden, verbazingwekkende natuurwonderen en een verrijkende cultuur: vier vakantie in Scandinavië!

Bijzonder Bergen
De middeleeuwse kade, de vismarkt, Edvard Grieg… Bergen heeft een geschiedenis om trots op te zijn! Deze oorspronkelijke havenplaats van de Vikingen groeide uit tot een van de belangrijkste Hanzesteden. De stad is voorzien van vele hotspots als de oude kade Bryggen, het Hanseatisk Museum en de dagelijkse vismarkt op het plein Torget. Ook buiten de stad is er van alles te beleven. Een bezoek aan Troldhaugen, het voormalige huis van de beroemde componist Edvard Grieg, is zeker een aanrader!

Betoverende fjorden
Noorwegen is wereldberoemd om zijn betoverende fjorden. Even ten noorden van Bergen ligt een van de mooiste fjorden, de Geirangerfjord. Deze is samen met de Nærøfjord in 2005 door de UNESCO toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.  Wat beide fjorden zo bijzonder maakt? Zij hebben hun schoonheid absoluut te danken aan de indrukwekkende smalle en steile bergwanden van soms wel bijna 1400 meter hoog.

Midzomernachten
Aan het eind van de maand juni lijkt er geen einde aan de heerlijke zomerse dagen te komen. Boven de poolcirkel blijft de zon dan ook ’s nachts boven de horizon staan. Ook in de meer zuidelijk gelegen streken van Scandinavië wordt het bijna niet meer donker. Slechts een schemerachtig licht getuigt van de nacht. Niet voor niets is de titel van een bekend Noors volksliedje ‘Men mag de zomernachten niet verslapen’. De zomer is dé tijd om te genieten!

Helsinki: Design Capital of the World 2012
Helsinki barst van de design en architectuur en is daarom terecht uitgeroepen tot Design Capital of the World 2012. De hoofdstad van Finland is uitgegroeid van een schilderachtig dorp tot een zelfverzekerde, moderne stad. Het monumentale centrum is met name groot gemaakt door de neoklassieke Duitse architect Carl Ludwig Engel. Finse architecten als Eliel Saarinen en Alvar Aalto volgden en gaven Helsinki zijn veelzijdige, originele karakter.

Vier de zomer in Scandinavië! Bekijk het complete aanbod op de website van SRC-cultuurreizen.

Top reizen met SRC Reizen

Beoordelingen van SRC Reizen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
6.6
Vervoer
8.3
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
6.3
Algemeen
7.2