Home
Blog
Bestemmingen
Hoogste waterval ter wereld

Hoogste waterval ter wereld

op 14 december 2010
1 minuut leestijd
Hoogste waterval ter wereld

Altijd al willen weten wat de hoogste waterval van de wereld is?

Bijna een kilometer valt het water naar beneden voor het oplost in de mist. De Angel Falls in Venezuela is als hoogste waterval ter wereld een uniek natuurverschijnsel, en geldt als een 'must see' tijdens een rondreis naar dit prachtige Zuid-Amerikaanse land.

Maar liefst 949 meter zweeft het water van de Ángelwaterval door de lucht voor de druppels op de rotsen uit elkaar spatten of opgaan in de mist. De Kerepakupai merú - zoals de waterval in de volksmond wordt genoemd - is daarmee de hoogste vrij vallende waterval ter wereld.

Om het natuurwonder met eigen ogen te aanschouwen moet je zijn in het Nationaal park Canaima, in het oosten van Venezuela. Het park is een onderdeel van het Hoogland van Guyana in de deelstaat Bolívar.

De vele regen die in het tropische gebied valt zorgt voor een constante toevoer van water dat zich via gangen en grotten een weg baant naar de randen van de plateaus.

Canaima

In 1937 ontdekte de Amerikaanse avonturier en piloot Jimmie Angel de waterval, nadat hij met zijn vliegtuigje in de omgeving was neergestort. Aan hem dankt het spectaculaire natuurfenomeen haar naam.

Het is niet eenvoudig om de waterval te bezoeken; vanaf het dichtsbijzijnde dorpje Canaima (met vliegveldje) voert de tocht verder per curiara (een soort kano), en moet er nog stuk regenwoud per voet worden doorkruist.

Een straf zal de avontuurlijke tocht echter zeker niet zijn - onderweg zie je prachtige flora en fauna en kun je een duik nemen in het water dat van de waterval naar beneden stroomt.

Als je deze hoge waterval wilt bekijken dan kun je dit prima doen tijdens één van de vele rondreizen Venezuela die dit bijzondere natuurverschijnsel aandoen!

Beoordelingen van Venezuela

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
8
Eten & drinken
9.3
Activiteiten
9