Home
Blog
Bestemmingen
Vakantie 'down under' in Australie en stedenreis naar New York populairst

Vakantie 'down under' in Australie en stedenreis naar New York populairst

op 3 december 2010
1 minuut leestijd
Vakantie 'down under' in Australie en stedenreis naar New York populairst

Vakantie.nl heeft een onderzoek gedaan naar de meest populaire bestemmingen voor 2011. Een vakantie naar Australië en een stedentrip naar New York komen als winnaars uit de bus.

Amsterdam, 30 november 2010 - Sinterklaas moet diep in zijn buidel tasten om aan de vakantie verlanglijst van Nederland te voldoen. Australië is het populairste vakantieland en New York de meest gevraagde citytrip als geschenk van de Goedheiligman. 25% verkiest een Europese bestemming boven een intercontinentale vakantietrip. Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl, waarin 1.646 bezoekers de vraag beantwoorden welke reis zij het liefst van de Goedheiligman cadeau krijgen.

Ook zonder de financiële steun van Sinterklaas bezoekt 27% evengoed het land of de stad dat bovenaan het wensenlijstje staat. Bijna de helft doet dit binnen een jaar en een kwart van de vakantiegangers binnen een half jaar.

'Down under' populairst

45% kiest voor de droombestemming Australië vanwege de natuur. De 'no worries-mentaliteit' spreekt ook veel van de respondenten aan. Voor 25% is de geschiedenis en cultuur van het land doorslaggevend bij het bepalen van de vakantiebestemming. 10% kiest voor een bepaald land om een bezoek aan familie, vrienden of geliefden te brengen. Zuid-Afrika ontbreekt opvallend genoeg in de Top 10 landen.

Top 10 landen

1. Australië
2. Verenigde Staten
3. Nieuw-Zeeland
4. Griekenland
5. Indonesië
6. Spanje
7. Thailand
8. Malediven
9. Curaçao
10. Argentinië

'The Big Apple'

De top 10 steden bestaat voor 60% uit steden binnen Europa. New York wint ruim, met maar liefst 20%. De bezienswaardigheden en het hippe en trendy stadsgevoel maken New York tot de populairste citytrip. Barcelona volgt op een tweede plaats met 12%. Romantisch Parijs valt opmerkelijk genoeg buiten de wenslijst met favoriete steden.

Top 10 steden

1. New York
2. Barcelona
3. Rome
4. Istanbul
5. Venetië
6. Wenen
7. Las Vegas
8. Marrakech
9. Londen
10. Antwerpen

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9