Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Namaqualand, bloemenzee in Zuid-Afrika
Namaqualand is een gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika, met twee gezichten. Zomers is het er heet en dor, maar in de winter en het voorjaar verandert het in een grote bloemenzee.
· Redactie
Het meest witte zandstrand ter wereld: Hyams Beach (Australië)
De oostkust van Australië staat bekend om het Great Barrier Reef en de goede surfmogelijkheden, maar het heeft ook schitterende stranden. Wat te denken van Hyams Beach,  het meest witte zandstrand ter wereld.
· Redactie
De 10 koudste steden ter wereld
Hier in Nederland hebben we de afgelopen dagen te maken gehad met harde wind, maar echt koud wil het deze winter nog niet worden hier. Hoe anders is dat in deze steden, die behoren tot de koudste ter wereld!
· Redactie
Verenigde Staten is de ultieme rondreis bestemming
AMSTERDAM - Nederlandse reizigers zien de Verenigde Staten als het ideale land om in rond te reizen. De overige droombestemmingen liggen óók buiten Europa.
· Redactie
Graf van onbekende koningin ontdekt in Egypte
Een Tsjechisch archeologisch team heeft in Egypte een intrigerende vondst gedaan: het graf van een voorheen onbekende koningin.
· Redactie
Djoser reizen informatiedagen
Op 23, 24 en 25 januari organiseert Djoser weer haar jaarlijkse reizigersinformatie dagen. Dit keer kun je terecht in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden.
· Redactie
De 10 hoogste nieuwe gebouwen in 2015
Het aantal gebouwen van ten minste 200 meter hoogte zal de komende tien jaar een verdubbeling krijgen en naar verwachting zal het aantal gebouwen van minstens 600 meter hoogte oplopen van twee naar tien in 2020. Alleen dit jaar al zullen er 10 nieuwe wolkenkrabbers voltooid worden die minstens 338 meter hoog zijn. Bekijk hier de 10 hoogste nieuwe gebouwen in 2015.
· Redactie
10 Europese steden met goedkope 5-sterren hotels
Backpacken en in hostels slapen is hartstikke leuk als twintiger, maar er komt een moment dat je behoefte hebt aan wat meer luxe en privacy. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar gelukkig zijn er nog steden waar het betaalbaar blijft. KAYAK stelde een top 10 samen van Europese steden die de goedkoopste 5 sterren hotels aanbieden.
· Redactie
15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen
Onze aarde beschikt over enkele zeer kleurrijke landschappen, die al dan niet met behulp van de mens zijn ontstaan. En hoewel sommige moeilijk te bereiken zijn, zijn ze allemaal de moeite waard om te bekijken. Zie hieronder 15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen!
· Redactie
Djoser beste reisorganisatie 2014
Bij de jaarlijkse Star Alliance Trade Awards is reisorganisatie Djoser dit jaar uitgeroepen tot de Beste Touroperator 2014.
· Redactie
VIDEO: Hikers lopen over glashelder bevroren meer in Slowakije
Wat doe je als je een glasheldere bevroren meer in de bergen van Slowakije tegenkomt? Er overheen lopen natuurlijk!
· Redactie
Pearl-Qatar, een luxe kunstmatig eiland
In Doha, Qatar, wordt een luxe wooncomplex ontwikkeld op een kunstmatig eiland voor de kust van Doha's West Bay: Pearl-Qatar.
· Redactie
WIN: Een unieke design wereldkaart voor aan je muur
Van World Home Art mogen wij een unieke geoMundi wereldkaart ter waarde van t.w.v. € 676 weggeven! Deze design wereldkaart is gemaakt van staal en is 200 cm bij 100 cm. Een echte eye-catcher voor in je woonkamer!
· Redactie
De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld
Vroeger werden loopbruggen simpelweg gebouwd om een doorgang te bieden in uitdagende gebieden, maar steeds vaker worden deze ontworpen met sensatiezoekers in het achterhoofd. Zoals bijvoorbeeld de onlangs geopende Peak Walk in Zwitserland, 's werelds eerste piek-tot-piek hangbug. Deze en andere zie je in dit lijstje van meest spectaculaire loopbruggen ter wereld.
· Redactie
VIDEO: Dubai en Indonesië
Wie naar Azië vliegt met Emirates kan een stopover in Dubai maken en zo twee landen met elkaar combineren tijdens één reis. Joshua Morin deed dat voor zijn video 'Go'.
· Redactie
Garden Bridge, voorstel voor een loopbrug park over de Theems
Londen heeft plannen voor het bouwen van een loopbrug over de Theems rivier, met daarop een park. Nu de bouwvergunning is goedgekeurd komt de aanleg ervan weer een stap dichterbij.
· Redactie
FOX reizen pepernotenactie: € 75,- korting per persoon
Sinterklaas is in het land en dat wordt bij FOX Vakanties op een hele mooie manier gevierd. Onder de noemer "Pepernotenactie" krijg je bij FOX namelijk maarliefst 75,- euro korting per persoon als je op donderdag 04 of vrijdag 05 december 2014 je reis boekt!
· Redactie
FOTOSERIE: Adembenemende beelden van de aarde vanuit de ruimte
Van een Middeleeuws paleis in Syrië tot een gigantische rubberen badeend drijvend in Hong Kong, in deze serie de beste beelden van de aarde vanuit de ruimte.
· Redactie
Kras Kortingsdagen
Kras heeft een gave actie: de Kras Kortingsdagen. Van vrijdag 28 november t/m maandag 1 december 2014 krijg je tot €100 korting per persoon op alle rondreizen!

Archief

>