Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Reisorganisatie Koning Aap bestaat 30 jaar
In 2015 bestaat de verre reizen reisorganisatie Koning Aap maarliefst 30 jaar! En wie jarig is trakteert: als je tussen 18 november 2014 en 5 januari 2015 een reis boekt bij Koning Aap dan krijg je € 30,- korting per persoon!
· Redactie
31 plaatsen om naar de sterrenhemel te kijken
Ieder jaar neemt het aantal sterren dat we in de lucht kunnen zien af en meer dan 65% van de wereldbevolking leeft in gebieden met 'lichtvervuiling'. Hieronder vind je 31 plaatsen waar je nog van de sterrenhemel kunt genieten zoals de natuur dat bedoelt heeft.
· Redactie
Orlando krijgt 's werelds hoogste achtbaan
Een pretpark in Orlando, Florida, heeft plannen gemaakt om 's werelds hoogste, en misschien wel meest angstaanjagende achtbaan te bouwen.
· Redactie
De meest spectaculaire fonteinen ter wereld
Mensen gebruiken water om te drinken, om in te zwemmen of hun was mee te doen, maar deze schitterende fonteinen laten zien dat er ook ware kunstwerken mee gemaakt kunnen worden. Bekijk hier de meest spectaculaire fonteinen ter wereld!
· Redactie
VIDEO: Skateboarden in de Sierra Nevada
Als natuurliefhebbers trekken we er altijd graag op uit om nieuwe plekken te verkennen, maar tijdens het druilerige weer van dit afgelopen weekend moesten we het doen met dit filmpje dat we tegenkwamen.
· Redactie
De nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig
Wij vinden het altijd jammer als we een nieuw paspoort moeten halen en de verzameling stempels in het oude paspoort doorboort worden. Als we de Noorse nationaliteit zouden hebben, zouden we echter niet kunnen wachten om een nieuwe paspoort te halen, want de nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig!
· Redactie
Vertrekdata van Djoser reizen voor 2015 online
Djoser heeft de vertrekdata voor 2015 voor bijna al haar bestemmingen op de website geplaatst. Je kunt weer kiezen uit een grote hoeveelheid bestemmingen over de hele wereld. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.
· Redactie
De meest gevaarlijke eilanden van de wereld
Deze kleurrijke eilanden mogen er misschien paradijselijk uitzien, maar kun je maar beter vermijden. Van hoge radioactiviteit tot een dichte hoeveelheid roofdieren, de 7 eilanden in dit artikel behoren tot de meest gevaarlijke plekken van de wereld.
· Redactie
VIDEO: Trans Siberië Odyssee
Het is de langste treinreis ter wereld en spreekt enorm tot de verbeelding: De Trans Siberië Express. De sfeer van deze route werd in deze drie minuten durende video op verbluffende wijze vastgelegd.
· Redactie
Tropisch eiland in China: Hainan
Een tropisch eiland in China?! Ja, je zou het misschien niet verwachten, maar in de Zuid-Chinese Zee ligt een tropisch eiland met uitgestrekte regenwouden, ongerepte vulkanische hot springs en stranden. Maak kennis met Hainan.
· Redactie
Aapjes kijken in Google StreetView
De wereld van Google StreetView wordt steeds verder uitgebreid. Onlangs werden de Piramiden van Gizeh nog toegevoegd en nu is ook het Gombe Stream National Park in Tanzania te bewonderen in 360 graden foto's.
· Redactie
FOTOSERIE: 24 totaal afgelegen huizen
Als je ooit de behoefte hebt om helemaal te ontsnappen aan je 9 tot 5 sleur, dan bieden deze geïsoleerde woningen uitkomst. Veel verder afgelegen van het bruisende leven in de stad zul je het niet krijgen.
· Redactie
Bourke's Luck Potholes in Zuid-Afrika
Bourke's Luck Potholes zijn natuurlijke rotsformaties in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika, die eeuwen geleden zijn gevormd door erosie.
· Redactie
De 10 grootste landen ter wereld
Op onze wereld zijn er in totaal 195 internationaal erkende onafhankelijke landen, die sterk uiteen lopen qua oppervlakte. Wij waren benieuwd naar wat nou eigenlijk de grootste landen ter wereld zijn, en kwamen op de volgende top 10 uit.
· Redactie
Droombestemming voor snorkelaars: Molokini
Op minder dan 5 kilometer voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui ligt deze halvemaanvormige vulkanische krater genaamd Molokini. Een paradijs op aarde voor snorkelaars.
· Redactie
Metrostations in Napels zijn prachtige kunstgaleries
In de afgelopen tien jaar heeft de Italiaanse stad Napels delen van het metrosysteem getransformeerd in volwaardige kunstgaleries van hedendaagse kunstenaars.
· Redactie
Nieuwe reislabels voor SRC
Van het noorden tot het zuiden van Afrika, van Midden- tot Zuid-Amerika en van Azië tot Oceanië: je kunt deze winter en komend voorjaar de meest exotische oorden met SRC verkennen!
· Redactie
Het slechtste vliegveld ter wereld in 2014
Jaarlijks onderzoekt travel website Sleeping in Airports wat de beste en slechtste luchthavens ter wereld zijn. Wil je weten welke vliegvelden je liever wilt vermijden, bekijk dan hieronder de top 10 slechtste vliegvelden in 2014.
· Redactie
FOTOSERIE: 20 inspirerende herfst foto's
De herfst is aangebroken en dat is een geweldig seizoen voor fotografie. In deze fotoserie geven we je 20 inspirerende foto's om er zelf op uit te gaan en te gaan fotograferen!

Archief

>