Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
TUI - Een kijkje achter de schermen
De reisorganisatie TUI is bij iedereen wel bekend, maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe en wat doet TUI allemaal in het verre reizen segment? Wij vroegen dit en nog veel meer aan TUI reisspecialist Esther.
· Redactie
Openingsdatum voor New York's One World observatiedek bekend
Het heeft een lange tijd geduurt, maar afgelopen woensdag is dan eindelijk officieel de openingsdatum voor het One World Observatory in New York bekend gemaakt. Vanaf 29 mei 2015 zal het observatiedek open zijn voor publiek.
· Redactie
Riksja Travel - Een kijkje achter de schermen
Tijd om weer een kijkje achter de schermen van een reisorganisatie te nemen  Dit keer in het gezellige Leiden bij reisorganisatie Riksja Travel. Want wie is Riksja Travel eigenlijk en welk team zit erachter? Wij vroegen reisspecialist en fervente reiziger Tamara Scheper het hemd van het lijf.
· Redactie
Vier keer vervoer in Vietnam
In Vietnam kun je eigenlijk niet echt van een rondreis spreken, want door de vorm van het land is het onvermijdelijk om one way van noord naar zuid te reizen - of andersom. Het leuke is dat je deze reis van A naar B kunt opdelen door verschillende soorten vervoer te combineren. We nemen je mee over het water, langs zigzagpaadjes, over het spoor en door de lucht.
· Redactie
De 10 hoogste gebouwen in Amerika
Amerika had van 1974 tot 1998 een lange tijd 's werelds hoogste gebouw met de Willis Tower (voorheen Sears Tower) in Chicago. Tegenwoordig houdt dit record sowieso niet meer zo lang stand, maar in dit artikel delen we de 10 hoogste gebouwen in Amerika met je, waaronder een met een patriottische hoogte van 1,776 voet. Weet jij welke dit is?
· Redactie
De verhalen achter airport codes
DXB, YVR, SUX...heb je je ooit afgevraagd waar deze airport codes vandaan komen? Er is nu een website waar je de verhalen achter airport codes kunt lezen.
· Redactie
FOTOSERIE: De 23 mooiste plekken in Japan
Van hoge watervallen tot grote zandduinen, en van bloementunnels tot oude heiligdommen - de eilanden van Japan zitten vol fotogenieke wonderen. Bekijk de 23 mooiste plekken in Japan!
· Redactie
's Werelds hoogste hotel gepland in klein Zwitsers dorp
Besneeuwde bergtoppen, geitenhoeders, chocoladerepen en een gigantische glazen wolkenkrabber. Dat zou zo maar eens het nieuwe beeld van de Zwitserse Alpen kunnen worden, als de plannen voor 's werelds hoogste hotel worden goedgekeurd.
· Redactie
10 spectaculaire kabelbanen wereldwijd
Als je er over nadenkt dan zijn kabelbanen best spannend; het zijn kleine cabines hangend aan een draad, die verbonden is aan de top van een gigantische berg. Maar kabelbanen bieden ook spectaculaire uitzichten op enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Maar welke zijn het spectaculairst? We hebben er 10 voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: Timelapse van Manhattan
Manhattan in New York bruist van het leven. Het is groot, luid, druk en een van de dichtstbevolkte steden in de wereld. In deze timelapse zien we een rustige, bijna vredig kant van Manhattan.
· Redactie
Lampen uit tijdens Earth Hour
Zaterdagavond gaan over de hele wereld de lampen even uit tijdens Earth Hour. 162 landen doen mee om zo een signaal af te geven dat we meer moeten doen tegen de klimaatverandering.
· Redactie
Wordt Singapore's Jewel Changi de mooiste luchthaven ter wereld?
Luchthavens zijn nou meestal niet plekken waar je veel tijd wilt doorbrengen, maar met de plannen voor deze nieuwe luchthaven in Singapore zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.
· Redactie
De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld
Sommige wegen worden nauwelijks gebruikt voor een reden: ze hebben angstaanjagende hellingen, onvoorspelbare modderstromen of een compleet gebrek aan een verharde bestrating. Toch zijn er nog steeds mensen die er overheen rijden. Bekijk hier 7 van 's werelds meest gevaarlijke wegen.
· Redactie
Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan
Ten noorden van Udaipur, in de deelstaat Rajasthan, in het westen van India, bevindt zich een indrukwekkend bouwwerk: het Kumbhalgarh Fort.
· Redactie
's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open
Het wordt beschreven als 's werelds meest gevaarlijke wandelpad en is al meer dan een decennium gesloten. Dankzij een groot reconstructie project zal Caminito del Rey echter binnenkort weer open zijn voor publiek.
· Redactie
Bijzondere uitkijktoren voorgesteld voor New Orleans
Voor de stad New Orleans in Amerika is een 97,5 meter hoge uitkijktoren voorgesteld, waar gondels in een spiraal van boven naar beneden omheen draaien.
· Redactie
Djoser bestaat 30 jaar: feest!
Reisorganisatie Djoser bestaat 30 jaar en dat laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Deze week is er een speciale editie verschenen van het Djoser-magazine en daarnaast zijn er cadeau's en korting op reizen!
· Redactie
Stip Reizen wint Over the Top-award voor 5e keer
Stip Reizen is er in geslaagd om voor de vijfde keer op rij de "Over the Top" award te winnen bij de 22e editie van de Champions of the Seas van Costa Cruises.
· Redactie
De 5 beste Mexicaanse eilanden
Naast een enorm lange kustlijn aan de Grote Oceaan aan de ene kant en de Golf van Mexico en Caribische Zee aan de andere kant, behoren er ook vele eilanden tot Mexico. Wat de beste eilanden zijn lees je hier!

Archief

>