Home
Blog
Algemeen
De 5 meest gevaarlijke activiteiten op reis

De 5 meest gevaarlijke activiteiten op reis

op 29 april 2015
1 minuut leestijd
De 5 meest gevaarlijke activiteiten op reis

Reizen staat voor veel reizigers gelijk aan avontuur en als we weg van huis zijn durven we vaak net iets meer dan normaal. Voor de waaghalzen hier 5 van de meest gevaarlijke activiteiten op reis.

1. De Death Road in Bolvia fietsen

North Yungas Road, ook wel bekend als 'Death Road' is een 55 kilometer lang traject dat loopt tussen La Paz en Coroico in Bolivia. Het is vreemd genoeg enorm populair onder reizigers, ondanks het feit dat er jaarlijks 200 tot 300 overlijden door het missen van een van de vele haarspeldbochten.

2. Klif duiken bij La Quebrada, Mexico

Van een 45 meter hoge klif afduiken, dat is iets wat je maar beter aan professionals over kunt laten. Zoals bijvoorbeeld de La Quebrada Clavadistas: een groep van ervaren duikers, die hier al sinds 1934 naar beneden duiken. Voor het maken van zo'n duik is een perfecte timing nodig: de diepte van het water beneden zwelt tussen een dodelijke 1,5 meter en een veiligere 5 meter in minder dan vijf seconden.

3. Kooi-duiken in Shark Alley, Zuid-Afrika

Gansbaai is een klein vissersdorpje dat de bijnaam 'Shark Alley' heeft gekregen, omdat het een favoriet jachtgebied is onder grote witte haaien. Het heeft zich ontpopt als dé plek om te gaan kooi-duiken met haaien. Mocht je denken dat het ongevaarlijk is omdat je in een kooi zit, bekijk dan deze video eens.

4. Hiken langs 's werelds meest gevaarlijke wandelpad in China

Er zijn nauwelijks roestige kettingen om je aan vast te klampen wanneer je over de planken van het 'wandelpad' bij Hua Shan in China loopt. Denk aan gammele latten hout die gevaarlijk aan elkaar zijn gesprijkerd tegen een berg aan op meer dan 2 kilometer hoogte. Hoewel er geen statistieken zijn van valpartijen, beweren velen dat er jaarlijks zo'n 100 mensen hier sterven.

5. Wildwater raften in de Hantangang Rivier, Zuid-Korea

Wie geeft er iets om welke klasse de rapids op de Hantangang Rivier zijn (ze worden overigens beschouwt als een matig uitdagende klasse 3), als het echte gevaar hier is dat je op een steenworp afstand peddelt van de grens met Noord-Korea?

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8