Home
Blog
Algemeen
3 adembenemende natuurverschijnselen rond de wereld

3 adembenemende natuurverschijnselen rond de wereld

op 18 mei 2015
1 minuut leestijd
3 adembenemende natuurverschijnselen rond de wereld

Het noorderlicht, een zonsverduistering of vulkaanuitbarstingen, dergelijke natuurfenomenen kunnen voor unieke ervaringen zorgen tijdens je reis. In dit artikel geven we je 3 andere natuurverschijnselen om aan je bucketlist toe te voegen.

1. Zingende zandduinen

Het klinkt te onwerkelijk en magisch om waar te zijn, maar in verschillende delen van de wereld zijn er zandduinen die zingen. Afhankelijk van de samenstelling, maken ze unieke piepende of fluitende geluiden. Marco Polo kwam dit fenomeen als eerste tegen en ook Darwin documenteerde dit tijdens zijn reizen. Natuurkundigen proberen echter nog steeds om erachter te komen wat nu precies voor deze muziek zorgt. Zingende zandduinen kun je onder andere zien en horen bij de Eureka Dunes, in het Death Valley National Park in Californië.

2. Sardinetrek

Ieder jaar, rond juni of juli, reizen miljarden, - ja miljarden - sardines langs de kust van Zuid-Afrika, op zoek naar warmere wateren. De sardines zwemmen dicht bij het oppervlak van de oceaan, met een lengte van wel 15 kilometer en 3 kilometer breed, groot genoeg om vanaf een satelliet te zien. De vissen verschijnen als een kloppende zilveren aders, en trekken onder andere dolfijnen, haaien, vogels en andere roofdieren met zich mee. De meeste mensen kiezen er voor om dit verschijnsel vanaf een boot of vliegtuig te kijken, maar af en toe duiken dappere zielen in de razernij. Reis naar KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika om dit natuurfenomeen te zien.

3. De Horsetail Fall

Deze waterval is sowieso een spektakel wanneer deze aan de oostkant van El Capitan verschijnt, gevoed door het smelten van de sneeuw in het Yosemite National Park. Maar tijdens een korte periode in februari, meestal ronde de derde week van de maand, verandert de waterval in gesmolten lava. Nou ja, niet echt, maar zo ziet het er wel uit en fotografen verzamelen zich hier om dit verschijnsel vast te leggen, dat wel een 'firefall' wordt genoemd. Op dagen waarop de stand van de zon ten op zichte van de waterval goed is, duurt dit fenomeen slecht ongeveer twee minuten. Je moet een beetje geluk hebben dus om dit mee te maken!

Meer blogs