Home
Blog
Algemeen
De Blue Hole en Azure Window op Gozo (Malta)

De Blue Hole en Azure Window op Gozo (Malta)

op 25 augustus 2015
1 minuut leestijd
De Blue Hole en Azure Window op Gozo (Malta)

Gozo is een van de drie bewoonde eilanden van Malta en in het westen van het eiland zijn twee bijzonder natuurfenomenen te bewonderen: de Blue Hole en Azure Window.

Azure Window

De Azure Window, of 'natuurlijke boog', ligt aan de Dwejra Bay en is een populaire bezienswaardigheid op Gozo. Deze natuurlijke brug is ontstaan doordat de zee en de wind een gat hebben geslepen in de hoge rots. Door de extreme erosie is een metershoog raam in de rots ontstaan, waar je doorheen kunt kijken vanaf de rotsen ten zuiden van de Azure Window. Voor het mooiste uitzicht loop je over een paar rotsen heen, zodat je kunt zien dat het gat doorloopt in de zee. Draag hiervoor wel goede schoenen, want door de wind- en watererosie is het hier hobbelig en kan het glad zijn.

Dit fraaie natuurfenomeen dankt zijn naam aan het feit dat je bij het juiste zonlicht een prachtige azuurblauwe zee door het venster kunt zien. Maar zelfs op minder zonnige dagen is dit natuurverschijnsel nog steeds mooi om te zien. Als je wilt, kun je ook over de boog heenlopen, wat ook veel toeristen doen. Wil je de Azure Window fotograferen, kun je het beste een rustig moment aan het einde van de dag kiezen, wanneer de meeste tourbussen zijn vertrokken.

Blue Hole

Bijzonder is ook de 'Blue Hole' die je voor de Azure Window aantreft. Het is een natuurlijk zwembad van 15 meter diep en 10 meter breed, en feitelijk ook een gat in de rotsen. Onderwater is de Blue Hole met tunnels verbonden aan de open zee, waardoor er keer op keer water in en uit stroomt. Je kunt hier overigens wel veilig in zwemmen.

Meer blogs