Home
Blog
Zuid-Afrika blogs

Reisinspiratie

84 blogs over Rondreizen in Zuid-Afrika
· Redactie
Ontroerend filmpje van olifanten die een baby-olifant uit een waterput helpen
Dit schattige baby-olifantje zit vast in een modderige waterhole in Zuid-Afrika. De moeder probeert te helpen maar het lijkt niet te lukken. Wat er dan gebeurt? Kijk zelf maar!
· Michelle
De 7 mooiste stranden van Zuid-Afrika
Het strand is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je aan Zuid-Afrika denkt. Maar met bijna 3000 kilometer kustlijn heeft het land naast safari, cultuur en natuur ook genoeg te bieden voor de strandliefhebber. Dit zijn de 7 mooiste stranden van Zuid-Afrika!
· Redactie
Pasgeboren olifantje achtervolgt vogels in Zuid-Afrika in een hartveroverend filmpje
Dacht je dat de dieren in Zuid-Afrika alleen maar op elkaar aan het jagen waren? Bekijk dan dit prachtige filmpje met een schattig olifantje en een groepje vogels eens!
· Redactie
Bo-Kaap, een kleurrijke buurt in Kaapstad
Het is een schilderachtig deel van Kaapstad in Zuid-Afrika, en stond vroeger bekend als de Maleisische buurt: de kleurrijke wijk B-Kaap.
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
De 5 meest gevaarlijke activiteiten op reis
Reizen staat voor veel reizigers gelijk aan avontuur en als we weg van huis zijn durven we vaak net iets meer dan normaal. Voor de waaghalzen hier 5 van de meest gevaarlijke activiteiten op reis.
· Redactie
Rondreizen sale bij Kras
Reizigers opgelet! Reisorganisatie Kras heeft momenteel een spectaculaire rondreizen sale. Het gaat om de allerlaatste reizen met korting tot €400 korting per persoon!
· Redactie
Namaqualand, bloemenzee in Zuid-Afrika
Namaqualand is een gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika, met twee gezichten. Zomers is het er heet en dor, maar in de winter en het voorjaar verandert het in een grote bloemenzee.
· Redactie
Vertrekdata van Djoser reizen voor 2015 online
Djoser heeft de vertrekdata voor 2015 voor bijna al haar bestemmingen op de website geplaatst. Je kunt weer kiezen uit een grote hoeveelheid bestemmingen over de hele wereld. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.
· Redactie
5 must-do's in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is zo'n land dat nog lang aan je blijft kleven als je het eenmaal hebt bezocht. Of het nu de mensen, de cultuur, het landschap of een combinatie hiervan is, er is iets met dit land dat er voor zorgt dat je terug wilt keren. Voor een ieder die een bezoek aan Zuid-Afrika wil brengen, volgen hier vijf must-do's.
· Redactie
Bourke's Luck Potholes in Zuid-Afrika
Bourke's Luck Potholes zijn natuurlijke rotsformaties in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika, die eeuwen geleden zijn gevormd door erosie.
· Redactie
5 dingen die je gratis in Kaapstad kunt doen
Kaapstad is een plaats met een groot contrast tussen arm en rijk, met zwarte townships en pittoreske zeegezichten. Voor twee van meest bekende bezienswaardigheden, Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat, en de Tafelberg, moet je een kaartje kopen, maar er zijn ook genoeg andere dingen die je kunt doen die helemaal gratis zijn! Hieronder zetten we er vijf voor je op een rij.
· Redactie
4 Uitstapjes om Johannesburg te ontsnappen
Het stadsleven in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg kan net als in vele andere steden soms erg stressvol zijn. Om aan de drukte te ontsnappen geven we je vier uitstapjes vanuit Johannesburg.
· Redactie
Net even anders door Zuid-Afrika: Top 3 must do’s
In Zuid-AFrika is veel te zien. Héél veel. Maar sommige dingen móet je nu eenmaal gezien hebben. Wij zetten er alvast 3 voor je op een rij!
· Redactie
Het Aquila Private Game Reserve in Zuid-Afrika
Op slechts 2 uur rijden van de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad ligt het Aquila Private Game Reserve. Dit reservaat bestaat uit 7500 hectare beschermd gebied in de zuidelijke Karoo en is de thuisbasis van de 'Big Five'.
· Redactie
Nep sloppenwijk voor luxe toeristen
Er wordt geschat dat wereldwijd één op de acht mensen in sloppenwijken leven. Het Emoya Luxury Hotel in Bloemfontein, Zuid-Afrika biedt nu een 'Afrika experience' in een heus luxe resort, dat lijkt op een sloppenwijk.
· Redactie
Afrikaanse winterbreak: de Tuinroute!
Een trip naar Zuid-Afrika hoeft niet lang te zijn. Álles zien lukt je toch niet in één reis. Kaapstad en de Tuinroute zijn goede keuzes als je maar kort de tijd heb. Een ideale winterbreak!
· Redactie
VIDEO: leeuwen vs. Polo in Krugerpark
In het Zuid-Afrikaanse Krugerpark mag je met eigen (huur)auto safari rijden. Je hebt hiervoor geen fourwheeldrive nodig; een gewone auto volstaat. Ja, ook een felblauwe polo. En dan krijg je dít soort taferelen... 
· Redactie
VIDEO: impala overleeft luipaard
Spectaculaire beelden uit het Krugerpark in Zuid-Afrika: een impala wist aan twee jagende luipaarden te ontsnappen door via het openstaande raam in een auto te springen.

Archief

>