Home
Blog
Algemeen
Bourke's Luck Potholes in Zuid-Afrika

Bourke's Luck Potholes in Zuid-Afrika

op 28 oktober 2014
1 minuut leestijd
Bourke's Luck Potholes in Zuid-Afrika

Bourke's Luck Potholes zijn natuurlijke rotsformaties in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika, die eeuwen geleden zijn gevormd door erosie.

Ze liggen op ongeveer 35 kilometer ten noorden van Graskop aan de R532 weg, aan het begin van de Blyde River Canyon. De cilinder vormige kuilen in de rotsen zijn ontstaan door duizenden jaren van waterstroom, in snelle ronddraaiende bewegingen, voortkomend uit de samenvloeiing van de rivieren de Treur en de Blyde. Het kolkende water heeft samen met zand en kiezels de rotsen geslepen en zo de prachtige vormen veroorzaakt. De holten groeiden in die tijd en verdiepten de kuilen tot enkele meters  doep.

Het ravijn waarin Bourke's Luck Potholes liggen is wel 30 meter diep en de gaten zijn rond de 6 meter diep. Ze werden vernoemd naar de  mislukte goudzoeker genaamd Tom Bourke, die een spoor van alluviaal goud in de canyon ontdekte in de late jaren 1880. Hij claimde snel het gebied en voorspelde dat er grote hoeveelheden goud gevonden zouden worden. Helaas voor hem, heeft hij hier nooit goud gevonden, terwijl honderden andere goudzoekers wel goud vonden iets en zuiden van de Potholes. De 'potholes' mochten dan vruchteloos zijn, maar de erfenis van Bourke leeft er nog altijd voort. Ironisch genoeg gooien sommige toeristen nu muntgeld in de gaten zoals bij een wensput ook gedaan wordt.

Je kunt Bourke's Luck Potholes bereiken via twee wandelroutes vanaf het hoofdgebouw: de Bourke's Luck Potholes Interpretive Trail en de Bushman Nature trail.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8