Home
Blog
Italië blogs

Reisinspiratie

73 blogs over Rondreizen in Italië
· Redactie
Reschensee: Verzonken stad in Italië
In de Italiaanse Reschensee, in de buurt van de grens van Oostenrijk en Zwitserland, steekt een eenzame klokkentoren uit een perfect blauw-groen water. Het is het enige zichtbare overblijfsel van Graun, een stad die meer dan 60 jaar gelegen onder het water verdween.
· Redactie
Prachtig dorp op een klif in Italië: Vernazza
Op zoek naar een Italiaans uitstapje op een klif, met verse pasta, zeewind en een betoverende setting? Maak kennis met Vernazza!
· Redactie
Metrostations in Napels zijn prachtige kunstgaleries
In de afgelopen tien jaar heeft de Italiaanse stad Napels delen van het metrosysteem getransformeerd in volwaardige kunstgaleries van hedendaagse kunstenaars.
· Redactie
Taormina, de perfecte Italiaanse bestemming
Als het gaat om evenwichtige bestemmingen in Italië, dan is Taormina misschien wel het meest perfect in balans van allemaal. Deze stad ligt op een heuveltop op het eiland Sicilië en is een fascinerende mix van middeleeuwse torens, luxe winkels en kristal-blauwe stranden.
· Redactie
Via Krupp: 's werelds mooiste voetpad?
Via Krupp is een historische geplaveid voetpad op het eiland Capri, in de Tyrreense Zee, aan de zuidkant van de Golf van Napels.
· Redactie
Waarom je nu Venetië moet bezoeken!
Venetië in het noordoosten van Italië wordt beschouwd als één van de mooiste steden ter wereld, maar deze drijvende stad dreigt in de toekomst te overstromen.
· Redactie
10 spannende kijkplatforms
Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.
· Redactie
Het Italiaanse Meer van Misurina
In de Italiaanse provincie Belluno ligt aan de voet van de Cadini di Misurina berggroep het Meer van Misurina (Lago di Misurina op z'n Italiaans). Het is het grootste natuurlijke meer van de streek Cadore en ligt zo'n 1754 meter boven zeeniveau.
· Redactie
FOTOSERIE: De bergtoppen van de Dolomieten
De Duitse fotograaf Kilian Schoenberger legde de bergtoppen van de Dolomieten op verbluffende wijze vast in deze fotoserie en doet ons realiseren hoe mooi Europa toch kan zijn.
· Redactie
4 replica's van Venetië
De Italiaanse stad Venetië is een van de mooiste steden ter wereld en is op meerdere plekken in de wereld gekopiëerd. We hebben de vier mooiste replica's van Venetië voor je op een rij gezet.
· Redactie
De vurige Etna vulkaan op Sicilië
De Etna vulkaan op het Italiaanse eiland Sicilië is met 3323 meter de hoogste vulkaan van Europa. Het is na de Stromboli vulkaan ook de actiefste vulkaan van Europa en één van de actiefste van de wereld.
· Redactie
Een geweldige dam...maar wat zien we daar?!
Deze dam in een Nationaal Park in Noord-Italië verbergt iets. Kun jij zien wat het is?
· Redactie
FOTOSERIE: Het gekleurde Italiaanse eiland Burano
Het Italiaanse eiland Burano ligt in dezelfde lagune als Venetië, maar de fel gekleurde huizen doen eerder denken aan het tropische Zuid-Amerika.
· Redactie
Het Colosseum in Rome wordt gerenoveerd
Wie deze herfstvakantie een bezoek aan Rome brengt zal het Colosseum aantreffen in bouwsteigers. De lang geplande renovaties aan het Colosseum zijn onlangs begonnen en zullen zo'n drie jaar in beslag nemen.
· Redactie
Napels: ziel van Italië
Rome, Florence, Milaan… Stuk voor stuk schitterende steden vol historie, pracht en praal. Maar de echte ziel van Italië vind je in de achterafstraatjes van Napels.
· Redactie
Top-5 lekkerste eten ter wereld
Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.
· Redactie
Cinque Terre: harmonie tussen mens en natuur
Italië op z’n aller, állermooist? Dan suggereren wij de ‘Cinque Terre’. Benoemd tot UNESCO Werelderfgoed en misschien wel de 5 mooiste dorpjes ter wereld.
· Redactie
Rome en Nieuw-Zeeland favoriet bij Nederlandse reizigers
De Nederlandse reiziger heeft in 2013 Rome bovenaan zijn lijstje staan van favoriete stedentripbestemmingen. Als favoriete verre bestemming komt Nieuw-Zeeland uit de bus. Dit is de conclusie van een jaarlijks onderzoek op de Wereldwijzer-forums.
· Redactie
Hotelprijzen Zuid-Europa sterk gedaald
Wil je deze zomer graag op vakantie maar maak jij je zorgen over de kosten die een reis met zich meebrengt? Niet doen, want met een vliegticket van een maatschappij als Ryanair vlieg je voor bijna niets naar het zuiden van Europa en de hotelprijzen laten bovendien flinke dalingen zien.

Archief

>