Home
Blog
Italië blogs

Reisinspiratie

74 blogs over Rondreizen in Italië
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Weg met oud en nieuw
Geen zin om dit jaar wéér op oudejaarsavond met een berg oliebollen en appelflappen voor je neus naar Youp op de televisie te kijken? Boek dan nog snel een last minute reis, verdwijn een weekend in het buitenland en laat pas volgend jaar weer iets van je horen.
· Redactie
Op het randje …
Als je een ervaren bergbeklimmer bent, dan heb je inmiddels wel het een en ander meegemaakt op het gebied van gevaarlijke afdalingen en bijzondere plaatsen om te overnachten. Toch is er nu in de Alpen een plek bij gekomen waar zelfs een prof nog even van zal staan te kijken.
· Redactie
De kleinste landen
Je wilt tijdens je reis graag zoveel mogelijk van een land zien, maar hoe pak je dat aan? Heel eenvoudig: maak voor je reisbestemming de keuze uit een van de kleinste landen ter wereld. Hieronder volgt een opsomming van de vijf allerkleinste landen.
· Redactie
Reismythes, deel 2
Op het gebied van reizen en bezienswaardigheden doen een aantal mythes de ronde. Een aantal daarvan zijn gisteren al besproken, vandaag volgt deel twee, met mythes rond de scheve Toren van Pisa, links rijden en Eskimo’s.
· Redactie
Varen met het hele gezin
Wil je 2012 gelijk goed beginnen met een verre familiereis? Verdiep je dan eens in het aanbod van de Holland America Line. Voor gezinnen worden namelijk speciale, zeer scherpe tarieven gehanteerd. Bovendien biedt de Holland America Line een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen en tieners.
· Redactie
Wintersportweetjes
De herfst is alweer volop zijn gang aan het gaan en voor je het weet is het al winter. Heb je plannen om deze winter op wintersportvakantie te gaan? Lees dan de volgende nieuwtjes en tips en je bent weer helemaal op de hoogte van de laatste weetjes op wintersportgebied.
· Redactie
Romantisch Venetië
De stad wordt door sommigen ‘de mooiste stad ter wereld’ genoemd. Over smaak valt niet te twisten, maar het is een feit dat Venetië anders is dan andere steden. De kabbelende gondels, prachtige panden en wirwar van straatjes maken van Venetië een waar paradijs voor een romantische stedentrip.
· Redactie
Vaticaanstad
In het kleinste landje ter wereld vind je een enorme hoeveelheid historische bezienswaardigheden. Je vindt Vaticaanstad binnen de Italiaanse hoofdstad Rome en het is dan ook een aanrader om een bezoek aan beide landen met elkaar te combineren.
· Redactie
Le Marche in Italië
‘Le Marche’ is een streek in Italië en een ideale bestemming voor een heerlijke reis vol natuurschoon, culturele bezienswaardigheden, lekker eten en ontspanning. Le Marche ligt aan de Adriatische kust en het landschap bestaat voornamelijk uit bergen en glooiende, groene heuvels.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.
· Redactie
Europa blijft populair
Voor de Nederlandse vakantiegangers is en blijft reizen binnen Europa populair. Ook de interesse in reizen naar het Caribische gebied nam enigszins toe, maar met name Frankrijk is dit jaar weer gestegen in populariteit, op de voet gevolgd door Duitsland.
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.
· Redactie
Waar gaat de reis naartoe?
Je hebt eindelijk vakantie en kunt bijna niet wachten om die langverwachte en zwaar verdiende vakantie te gaan boeken. Maar waar gaat de reis naartoe en wie bepaalt dat binnen jouw gezin, relatie of vriendenkring?
· Redactie
Wanderfly.com maakt reizen makkelijk
Zelf een reis plannen is soms een hele onderneming. Er moet vervoer worden geregeld, verblijf ter plaatse en je wilt natuurlijk ook weten wat de leukste of meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn en waar je bijvoorbeeld de mooiste stranden vindt. De website wanderfly.com biedt handige hulp bij al deze zaken en doet nog meer.
· Redactie
Rondreis Italië
Het mooie Italië kun je het beste leren kennen door tijdens je vakantie meerdere streken en steden te gaan bezichtigen. Start in de hak of juist in het noorden en rijd met een huurauto of met de trein, kriskras het hele land door.

Archief

>