Home
Blog
Redactie

Reisinspiratie

1926 artikelen door Redactie
· Redactie
De 10 meest bezochte paleizen en kastelen ter wereld
Door de eeuwen heen zijn mensen altijd al geïnteresseerd geweest in de huizen van bekende en machtige mensen. In deze lijst vind je de paleizen en kastelen die tegenwoordig het meest bezocht worden.
· Redactie
VIDEO: Extreem joggen in de Franse Alpen
Een pittige hike door de bergen heb je misschien wel eens gemaakt, maar wat deze man doet in de Franse Alpen is echt extreem! Bekijk zijn angstaanjagende video.
· Redactie
Encontro das Aguas: ontmoeting van wateren in Brazilië
Het is een bijzonder gezicht, de Encontro das Aguas in Brazilië, waar twee wateren elkaar ontmoeten met verschillende kleuren.
· Redactie
Dit USA roadtrip filmpje is echt prachtig
Wauw, wat een heerlijke beelden van een roadtrip door Amerika! Je ziet onder andere New York, de Grand Canyon, Las Vegas, Monument Valley, San Francisco en nog veel meer. Héél mooi gedaan!
· Redactie
De Skellig-eilanden in Ierland
De Skellig-eilanden vormen een afgelegen groep rotsachtige eilanden uit de zuidwestkust van Ierland die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.
· Redactie
Waarom reizen? Bekijk deze schitterende reis boodschap en kies avontuur (kippenvel!)
Jedidiah Jenkins zegde zijn vertrouwde baan op om op avontuur te gaan: een fietstocht van Oregon (Amerika) naar het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Waarom? Dat legt hij zelf uit...op een fantastische manier!
· Redactie
Opkomende strandbestemming in Thailand: Khanom
Ongerepte stranden in Thailand worden steeds zeldzamer, en ongerepte strandbestemmingen met degelijke accommodatie vind je bijna niet meer in Thailand. Toch zijn ze er nog, zoals Khanom in het zuiden van Thailand.
· Redactie
5 onweerstaanbare stranden op Bali
Waar denk jij aan bij Bali? Aan de rijke cultuur, kunstzinnige bevolking of vele tempels? Of juist aan de vele mooie surfspots en duik- en snorkelplekken? Toch durven we te wedden dat je vooral aan Bali's grootste troef denkt: de stranden!
· Redactie
7 Prachtige stadsparken in steden over de hele wereld
Het bezoeken van een wereldstad kan overweldigend zijn. Om de wolkenkrabbers, het lawaai en de drukte te ontsnappen is niet lekkerder dan een groen park in te duiken. Bekijk hier enkele van de mooiste stadsparken ter wereld.
· Redactie
Sawadee Reizen - Een kijkje achter de schermen
In deze editie van "Een kijkje achter de schermen" zijn we op bezoek bij Sawadee, één van de grootste rondreis-aanbieders van Nederland. Meer dan 250 reizen over de hele wereld biedt Sawadee aan! Sawadee-medewerker Fieke Houweling vertelt ons er meer over.
· Redactie
VIDEO: 15 landen in 4 minuten
De wereld is een verdomd mooie plek en in deze video krijg je 15 landen te zien om even bij weg te dromen in 4 minuten.
· Redactie
Sydney krijgt een eigen 'High Line'
In 2009 opende New York de High Line, en nu volgt Sydney in Australië met een eigen versie: de 'Goods Line'.
· Redactie
Enorme wolk van witte ballonnen in Londen's Covent Garden Market
De Franse kunstenaar Charles Pétillon heeft het 19e eeuwse Covent Garden Market gebouw in Londen gevuld met 100.000 gigantische witte ballonnen.
· Redactie
De meest angstaanjagende manier om 'Jaws' te kijken
In de Amerikaanse staat Texas hebben ze iets bedacht voor echte horror bikkels: de film 'Jaws' kijken terwijl je op een zwembandje in het water drijft. Veel angstaanjagender kun je het niet maken!
· Redactie
FOTOSERIE: De ongerepte natuur van Alaska
Alaska is de grootste staat van Amerika en beschikt over een gigantische ongetemde wildernis, waarvan het grootste deel is beschermd. In deze fotoserie zie je het afgelegen en ongerepte Alaska.
· Redactie
China's nieuwste snelweg is gebouwd over het water
China heeft een nieuw stuk snelweg gebouwd dat over het water loopt en Xingshang County verbindt met de Zhaojun Bridge in het centrum van de Chinese provincie Hubei.
· Redactie
Dit Vietnam filmpje is werkelijk schitterend
Na dat prachtige filmpje van Thailand vorige week hebben we er nóg één voor je, maar nu van Vietnam. Heel mooi gemaakt en een must-see voor Vietnam reizigers wat ons betreft!
· Redactie
De Blue Hole en Azure Window op Gozo (Malta)
Gozo is een van de drie bewoonde eilanden van Malta en in het westen van het eiland zijn twee bijzonder natuurfenomenen te bewonderen: de Blue Hole en Azure Window.
· Redactie
Onontkdekt in Noord-Thailand: Lampang
Thailand is zo'n bestemming waar je altijd wel weer naar terug wilt gaan. Het land heeft zoveel te bieden dat je er niet snel uitgekeken raakt, en de oude stad van Lampang is zo'n plek die je bij je eerste rondreis door Thailand misschien hebt gemist.

Archief