Home
Blog
Algemeen
China's nieuwste snelweg is gebouwd over het water

China's nieuwste snelweg is gebouwd over het water

op 26 augustus 2015
1 minuut leestijd
China's nieuwste snelweg is gebouwd over het water

China heeft een nieuw stuk snelweg gebouwd dat over het water loopt en Xingshang County verbindt met de Zhaojun Bridge in het centrum van de Chinese provincie Hubei.

Een sectie van vier kilometer van de 10 kilometer lange route is als een verhoogde brug boven de rivier gebouwd. De nieuwe route vermidert de reistijd van Xingshan naar de Yiba Expressway met slechts 20 minuten, maar trakteert bestuurders wel op een spectaculair uitzicht over de valei. De route duurde oorspronkelijk ongeveer een uur langs een steile en ingewikkelde weg.

Volgens de projectleiders waren er, toen de snelweg voor het eerst werd voorgesteld in 2013, drie verschillende routes mogelijk. Bij twee van de opties zou er een tunnel door de berg gegraven moeten worden, de derde optie was een langere route over het water. De ingenieurs hebben uiteindelijk voor de laatste optie gekozen, omdat het volgens hun de planten en bossen in de bergen zou beschermen. Volgens de projectontwikkelaars is het de eerste 'ecologische overwater weg' in China en kostte het met meer dan 60 miljoen euro bijna twee keer zo veel om te bouwen als een traditionele tunnel door de berg.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4