Home
Blog
Algemeen
7 Prachtige stadsparken in steden over de hele wereld

7 Prachtige stadsparken in steden over de hele wereld

op 31 augustus 2015
1 minuut leestijd
7 Prachtige stadsparken in steden over de hele wereld

Het bezoeken van een wereldstad kan overweldigend zijn. Om de wolkenkrabbers, het lawaai en de drukte te ontsnappen is niet lekkerder dan een groen park in te duiken. Bekijk hier enkele van de mooiste stadsparken ter wereld.

1. Park Güell, Barcelona, Spanje

Antoni Gaudí liet een blijvende indruk achter op Barcelona met zijn wereldberoemde Park Güell. Het park is levendig versierd met keramische tegels en ontwerpen en biedt in het noorden van Barcelona een mooi uitzicht op de drukke straten en de azuurblauwe wateren van het strand van Barceloneta.

2. Ueno Park, Tokyo, Japan

Ueno was een van de eerste publieke parken in Japan en is de thuisbasis van veel flora en fauna, oude heiligdommen en diverse musea. Elk voorjaar vind hier het Cherry Blossem Festival plaats en kunnen bezoekers door de tuinen wandelen die vol staan met bomen  met roze bloemen.

3. Hyde Park, Londen, Verenigd Koninkrijk

Hyde Park is een van de acht koninklijke parken in Londen, en een van de mooiste en best bezochte buitenruimtes in de stad. Het park, dat grenst aan Kensington Gardens, is de thuisbasis van het Serpentine Lake, vele kronkelende paden en rustige ruimtes.

4. Central Park, New York, Amerika

Central Park is uitgestrekt over 51 stadsblokken in New York, en een heerlijk oase in de betonnen jungle van Manhattan. Verken in de zomer de fonteinen en sculpturen, wandel over de vele paden en picknick in Sheep Meadow of de Great Lawn. 's Winters kun je er schaatsen, een ritje nemen op een paard of dineren bij Tavern on the Green.

5. Villa Doria Pamphili, Rome, Italië

Villa Doria Pamphili is het grootste aangelegde openbare park in Rome en ligt aan de Tiber rivier, aan de kant van de schilderachtige wijk Trastevere. Ooit was het een privé-landgoed van een adellijke Romeinse familie, maar tegenwoordig is het een prachtige openbare groene ruimte met verzorgde tuinen, citrusbomen en een vreedzaam meer.

6. Griffith Park, Los Angeles, Amerika

Griffith Park ligt in de omgeving van Los Feliz in Los Angeles en is een van de grootste stadsparken in Amerika. Je kunt hier wandelen naar het observatorium, waar je een geweldig uitzicht hebt op Downtown LA en het nabij gelegen Hollywood Sign.

7. Ibirapuera Park, Sao Paulo, Brazilië

Het Ibirapuera Park werd gebouwd om de 400ste verjaardag van Sao Paulo te vieren en is het grootste park van de stad met een rustgevend meer, indrukwekkende architectuur en veel weelderig groen. Op zaterdagochtend word je hier omringd door fietsers en joggers, die gebruik maken van de vele brede paden en routes in het park.

Meer blogs