Home
Blog
Noorwegen blogs

Reisinspiratie

37 blogs over Rondreizen in Noorwegen
· Suzanne van Duijn
Een citytrip Oslo: deze 12 bezienswaardigheden móet je zien
Sla de Noorse hoofdstad niet over tijdens een rondreis Noorwegen. Alleen al in Oslo kan je je een paar dagen vermaken!
· Suzanne van Duijn
Dit filmpje van een roadtrip Noorwegen is abnormaal mooi
Met te gekke luchtshots is dit Noorwegen vanuit een perspectief zoals je het niet eerder zag. Een jong stel rijdt 11.000 kilometer en bezichtigt onder meer Oslo, Geiranger Fjord, Bergen, Lofoten, Senja, Lovatnet en zelfs de Noordkaap.
· Suzanne van Duijn
De 5 mooiste fjorden in Noorwegen
Twee uur vliegen naar het noorden en je bent er: magisch Noorwegen! Deze Scandinavische parel barst van de mooie fjorden. Dit zijn de vijf mooiste.
· Suzanne van Duijn
Vijf plekken om het Noorderlicht te spotten (en wanneer is de beste tijd?)
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Aurora Borealis oftewel het Noorderlicht. Maar de vraag is: heb je het ook wel eens van dichtbij gezien? Zo ja, lucky you. Zo nee, dan staat het vast hoog op je bucketlist!
· Suzanne van Duijn
Must-see in Noorwegen: Preikestolen
Misschien zegt Preikestolen je niets, maar wellicht doet Pulpit Rock of Preekstoel een belletje rinkelen? En anders heb je deze foto’s vast al eens gezien. Maar Preikestolen in Noorwegen móet je ook in real life eens bewonderen.
· Suzanne van Duijn
Voor op je bucketlist: een roadtrip Scandinavië
Ben jij klaar om de schoonheid van Scandinavië te ontdekken? Wij helpen je graag op weg om zoveel mogelijk uit dit veelzijdige gebied te halen.
· Suzanne van Duijn
De Lofoten: Beeldschone eilanden in Noorwegen
Op zoek naar prachtige ongerepte natuur, rust en ruimte, maar blijf je liever in Europa? Zoek niet verder en boek een ticket naar de Lofoten in Noorwegen!
· Redactie
5 van de meest afgelegen plekken ter wereld
Vind je het eigenlijk ook maar niks om tijdens je reis Nederlanders tegen te komen? De kans dat dat op een van deze afgelegen plekken gebeurt is dan in ieder geval een stuk kleiner. Sommige zijn moeilijk te bereiken en anderen zijn de enige bewoonde plekken in de verre omgeving. Bekijk hieronder vijf van de meest afgelegen plekken ter wereld.
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
FOTOSERIE: 24 redenen om naar Noorwegen te gaan
Van prachtige bossen en diepe fjorden tot met sneeuw bedekte bergen en koude, arctische toendra, Noorwegen heeft alles voor outdoor liefhebbers. In deze fotoserie 24 redenen om naar Noorwegen te gaan.
· Redactie
De top 5 routes voor een roadtrip door Noorwegen
Als er één Europese bestemming is waar we graag een roadtrip doorheen zouden maken, dan is het wel Noorwegen. Met prachtige ouden burchten, de mooiste fjorden en slaperige vissersdorpjes is dit een geweldige bestemming, die ook nog eens beschikt over schitterende wegen. Noorwegen kent zelfs 18 nationale toeristische routes om te verkennen. De mooiste vijf routes (en hun bezienswaardigheden), die je zeker niet mag missen, hebben we op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: IJsland en Noorwegen in het klein
IJsland en Noorwegen hebben misschien wel de mooiste landschappen van Europa en hier zijn al tal van mooie time-lapse video's van gemaakt. De Nederlandse ontwerper en videomaker Martijn Doolaard bracht de schoonheid van deze landen op een andere manier in beeld.
· Redactie
4 Seizoenen in één foto
De Noorse fotograaf Eirik Solheim legde in één afbeelding vier seizoenen vast, bestaande uit foto's van een heel jaar.
· Redactie
Nieuwe rondreizen van Kras
Reisorganisatie Kras heeft ook in 2015 weer een uitgebreid aanbod van bijzondere rondreizen naar vele bestemmingen over de hele wereld. Kras heeft bovendien een aantal compleet nieuwe rondreizen aan het reisaanbod toegevoegd. Rondreis.nl zet ze voor je op een rij.
· Redactie
De nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig
Wij vinden het altijd jammer als we een nieuw paspoort moeten halen en de verzameling stempels in het oude paspoort doorboort worden. Als we de Noorse nationaliteit zouden hebben, zouden we echter niet kunnen wachten om een nieuwe paspoort te halen, want de nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig!
· Redactie
Het Noorse dorp waarvan de naam slechts één letter lang is
De prijs voor 's werelds langste plaatsnaam heeft het dorp Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch in Wales op de kaart gezet, maar als het gaat om de kortste plaatsnaam, dan wordt het niet veel korter dan die van het Noorse dorpje Å.
· Redactie
VIDEO: Surfen in de Noordpoolcirkel
Als je aan surfen denkt, denk je misschien aan tropische bestemmingen als Hawaï of Bali, maar voor zijn laatste video-project "Arctic Swell - Surfing the ends of the earth" bezocht extreme surf fotograaf Chris Burkard de Noordpoolcirkel in Noorwegen.
· Redactie
10 indrukwekkende fjorden
Smalle baaien omringd door steile, rotsachtige kliffen, die door gletsjerwerking zijn uitgesleten: dat zijn de kenmerken van fjorden. In dit artikel hebben we 10 indrukwekkende fjorden op een rij gezet.
· Redactie
10 spannende kijkplatforms
Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.

Archief

>