Home
Blog
Bestemmingen
Must-see in Noorwegen: Preikestolen

Must-see in Noorwegen: Preikestolen

op 21 augustus 2017
1 minuut leestijd
Must-see in Noorwegen: Preikestolen

Misschien zegt Preikestolen je niets, maar wellicht doet Pulpit Rock of Preekstoel een belletje rinkelen? En anders heb je deze foto’s vast al eens gezien. Maar Preikestolen in Noorwegen móet je ook in real life eens bewonderen.

Het is één van de bekendste rotsen van Noorwegen: Preikestolen. Deze unieke rots torent tot ruim 600 meter hoogte loodrecht boven het Lysefjord uit. Het is als ’t ware een preekstoel; een recht rotsblok dat voor een imposant uitzicht zorgt, evenals geweldige foto’s van jou op de Preikestolen. Maar pas wel op, want één windvlaag en je ligt beneden. Er staan geen hekken en je zal niet de eerste zijn die iets te heldhaftig die coole selfie probeert te maken… Maar dat maakt Preikestolen dan juist weer zo gaaf!

Hoe kom je er?

Om op de top van Preikestolen te komen zul je jezelf lichtelijk in het zweet moeten werken. In zo’n twee uur bewandel je de prachtige route naar boven. Het pad is goed, maar er zit best wat hoogteverschil in. Je zult echter beloond worden met schitterende natuur onderweg, prachtige uitzichten en een bizarre ervaring op Preikestolen. In twee uur hike je vervolgens weer terug. 

preikestolen
preikestolen

preikestolen
preikestolen

pulpit rock
pulpit rock

Overnachten en tips

Je krijgt natuurlijk de mooiste foto’s als het nog niet mega druk is op Preikestolen. Begin daarom zo vroeg mogelijk aan de wandeling. Het is handig om in het hostel of hotel te verblijven dat aan het begin van de wandeling naar Preikestolen staat. En vergeet uiteraard niet om je camera en wat eten en drinken mee te nemen!

When to go?

De hike naar Preikstolen is alleen toegankelijk van aprill tot en met oktober. 

Top reizen naar Noorwegen

Reisorganisaties met reizen naar Noorwegen

Meer blogs over Noorwegen

Beoordelingen van Noorwegen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.5
Stranden
5.7
Steden
7.8
Eten & drinken
7.2
Activiteiten
8.3