Home
Blog
Januari 2014

Reisinspiratie

48 blogs geschreven in januari 2014
· Redactie
Platja D'Aro aan de Spaanse Costa Brava
Platja D'Aro is een bestemming aan de Spaanse Costa Brava dat zich vanaf de jaren '60 ontwikkelde van een eenvoudig vissersdorp tot een belangrijke toeristische badplaats.
· Redactie
's Werelds meest vervuilde stad is...
Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is Beijing niet langer de meest vervuilde grote stad ter wereld, maar is deze positie ingenomen door New Delhi in India.
· Redactie
Het Turkse natuurwonder Pamukkale
Pamukkale betekent in het Turks 'kasteel van katoen' en wie hier een kijkje neemt zaal begrijpen waarom. Dit natuurwonder lijkt regelrecht uit een sprookje afkomstig.
· Redactie
Schommelen op het einde van de wereld
Vroeger hebben we allemaal wel eens op een schommel gezeten, maar wie graag een wat spannendere schommel wil meemaken moet naar Baños in Ecuador. Hier kun je schommelen 'op het einde van de wereld'.
· Redactie
Bevroren zee grotten bij de Apostle Islands
Voor het eerst in vijf jaar is het ijs bij Lake Superior in de Amerikaanse staat Wisconsin dik genoeg om over het meer naar de zee grotten bij de Apostle Islands te lopen. En of dat de moeite waard is laten deze Instagrammers zien.
· Redactie
Booming Brisbane
De Australische steden Sydney en Melbourne ken je misschien wel, maar Brisbane, de derde grootste stad van Australië heeft de bezoeker ook veel te bieden en is booming met cultuur.
· Redactie
10 coole tunnels om te verkennen
We vinden het altijd spannend om door een tunnel te gaan. Vaak weten we niet wat we aan de andere kant van de tunnel zullen aantreffen. Van IJsland tot aan China, check hier 10 coole tunnels om te verkennen tijdens één van je rondreizen.
· Redactie
VIDEO: West-Amerika
Voor deze zes minuten durende video gebruikte hij maar liefs 15.000 foto's, die goed laten zien waarom wij zo van dit stukje aarde houden.
· Redactie
Het Prambanan tempelcomplex in Indonesië
Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en ligt in de buurt van Yogyakarta in Midden-Java. De tempel werd voltooid in 856, maar door de verschillende aardbevingen de afgelopen eeuw, wordt er nog steeds aan gewerkt.
· Redactie
Jodhpur - India's blauwe stad
Alsof de lucht naar beneden is gevallen, zo blauw is de stad Jodhpur in de Indiase deelstaat Rajasthan. Waarom deze stad zo blauwe is, is echter niet helemaal duidelijk...
· Redactie
Wordt dit de toekomst van vliegen?
Als je een ontwerper en luchtvaart fanaat wat tijd en een potlood geeft kan er zo maar iets bijzonders ontstaan. Dit bewijst de Spaanse ontwerper Oscar Viñals met zijn ontwerp van de 'Sky Whale'
· Redactie
's Werelds beste hotels van 2014
Ieder jaar doorgrond beoordeelwebsite TripAdvisor miljoenen beoordelingen om een lijst van de meest favoriete hotels van zijn gebruikers samen te stellen. Bekijk hier de top 10 winnaars in de categorie 'beste hotels wereldwijd'.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Prachtig Mongolië
De foto van de dag vandaag: "Prachtig Mongolië". Door een post op Facebook met een foto van Mongolië en de leuke reacties hierop moest ik zelf ook weer terugdenken aan mijn bezoek aan dit mooie uitgestrekte land.
· Redactie
Tijdens je tussenjaar op educatieve rondreis
Als je een jaar naar het buitenland wil vertrekken heb je verschillende opties. Een Gap Year kan een zeer leerzame ervaring zijn, tijdens dit jaar kan je goed nadenken over je studiekeuze of welke kant je op wilt na je bachelor. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat studenten die een tussenjaar hebben gedaan minder vaak stoppen met hun studie en over het algemeen tevredener zijn met hun studiekeuze.
· Laurens Taekema
Nieuwe reisaanbieder Travel Smart: verre reizen slim geregeld
Sinds vandaag heeft Nederland er een nieuwe reisorganisatie bij: Travel Smart. Deze reisorganisatie biedt individuele rondreizen aan voor een betaalbare prijs. Naar eigen zeggen biedt Travel Smart een betaalbaar alternatief voor het avonden lang online zoeken en puzzelen. Travel Smart biedt avontuurlijke waarbij je meer ontdekt dan alleen de belangrijkste bezienswaardigheden.
· Redactie
Krijgt Londen in de toekomst fietspaden in de lucht?
Net als veel andere steden op de wereld probeert Londen al een poos om meer fietsvriendelijker te worden. Onlangs werd er een voorstel gedaan om fietspaden in de lucht aan te leggen in Londen.
· Redactie
FOTOSERIE: De kustlijn van het Franse Étretat
De fraaie kustlijn van Étretat werd aan het einde van de 19e eeuw geschilderd door kunstenaars als Gustave Courbet en Claude Monet. Bij het zien van deze foto's zul je begrijpen waarom zij voor deze locatie kozen.
· Redactie
Waarom je nù de Taj Mahal moet bezoeken
De Taj Mahal in India is 's werelds meest uitgebreide en bekendste mausoleum en trekt jaarlijks 3 miljoen bezoekers. Dat kan echter binnen vijf jaar wel eens gaan veranderen en in dit artikel lees je waarom je juist nù de Taj Mahal zou moeten bezoeken.
· Redactie
De 10 spannendste vliegvelden ter wereld
Als je last hebt van vliegangst, dan kun je dit artikel misschien maar beter niet lezen, want hierin geven we je een lijst met de 10 spannendste vliegvelden ter wereld.

Archief