Home
Blog
Januari 2014

Reisinspiratie

48 blogs geschreven in januari 2014
· Redactie
VIDEO: Het Noorderlicht in Noorwegen
Foto's van het Noorderlicht vinden we al prachtig om te zien, maar de prachtige bewegende beelden in deze video laten pas echt goed zien hoe spectaculair dit wereldvreemde effect van de natuur eruit ziet.
· Redactie
De Culebra & Vieques eilanden in Puerto Rico
Waar het hoofdeiland van Puerto Rico in Midden-Amerika doet denken aan de adrenaline rush van Latijns-Amerika, kennen de met palmbomen omzoomde eilanden van Culebra en Vieques de heerlijke laidback sfeer van het Caribische gebied.
· Redactie
Is dit 's werelds lelijkste vliegtuig?
Maak kennis met de Airbus Beluga, één van 's werelds lelijkste vliegtuigen. Officieel wordt dit vliegtuig de A300-600ST genoemd, maar vanwege zijn gelijkenis met de witte walvis draagt het de bijnaam 'Beluga'.
· Redactie
Gigantische vallei ontdekt onder het ijs van Antarctica
In een gebergte onder het ijs van Antarctica hebben wetenschappers een gigantische vallei ontdekt. De vallei ligt in het westelijke deel van Antarctica en is maar lieft 3 kilometer diep en 300 kilometer lang, met een doorsnee van ongeveer 25 kilometer.
· Redactie
Corendon biedt kijkje in cockpit via Google Street View
Eén van de meeste gestelde vragen van passagiers van Corendon is of zij eens mogen kijken in de cockpit van het vliegtuig. Daar hebben ze nu een oplossing voor: Via Google Street View kan iedereen door een lege Boeing 737/800 'lopen'.
· Redactie
Vergunning om te jagen op een zwarte neushoorn geveild
Soms kunnen we niet geloven hoe dom mensen kunnen zijn. Onlangs werd in Amerika door de Dallas Safari Club een vergunning geveild voor de jacht op een zwarte Afrikaanse neushoorn in Namibië.
· Redactie
Kenia begint bouw nieuwe spoorweg
In Kenia zijn ze begonnen met het bouwen van een nieuwe spoorlijn tussen Nairobi en Mombasa. De aanleg van de nieuwe spoorroute kost maar liefst 5,2 miljard dollar en wordt gefinancieerd door China.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Aya Sophia in Istanbul
Deze kleurrijke foto van de Aya Sophia (of Hagia Sophia) is vandaag de Foto van de dag. De Aya Sophia is een voormalige moskee en kathedraal in het oude stadscentrum van Istanbul. Tegenwoordig is het een museum en één van de bekendste bezienswaardigheden van Istanbul.
· Redactie
FOTOSERIE: De bergtoppen van de Dolomieten
De Duitse fotograaf Kilian Schoenberger legde de bergtoppen van de Dolomieten op verbluffende wijze vast in deze fotoserie en doet ons realiseren hoe mooi Europa toch kan zijn.
· Redactie
Overlevende legt vliegtuigcrash vast op camera
Op 11 december 2013 is een klein vliegtuig neergestort in de Stille Oceaan, nabij Hawaï. Ferdinand Puentes, een overlevende van de crash legde het ongeluk vast met zijn camera.
· Redactie
Eén van de mooiste plekken in Noorwegen: Trolltunga
Noorwegen is een bizar mooi land met vele schitterende landschappen. Eén van de mooiste en bekendste plekken van het land moet toch wel Trolltunga zijn, in de Noorse provincie Hordaland.
· Redactie
VIDEO: De jaarwisseling op Times Square
De jaarwisseling ligt inmiddels alweer anderhalve week achter ons, maar deze gave video van oudejaarsavond op Times Square wilden we je niet onthouden.
· Redactie
Raften op de Karnali rivier in Nepal
De 500 meter lange Karnali rivier is de langste, grootste en wildste rivier van Nepal en een ideale plek om te gaan raften.
· Redactie
Spectaculaire foto's van bevroren Niagara Falls
De aanhoudende kou in de Verenigde Staten en Canada is zo streng dat zelfs de Niagara Falls bevroren zijn. Bekijk de spectaculaire foto's!
· Redactie
7 bizarre hotels
Niet iedereen wil tijdens zijn reis slapen in een standaard hotelkame. Bekijk hier onze lijst van 7 bizarre hotels over de wereld!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Meisje in Laos
De Foto van de dag is dus deze keer één die gemaakt is in Laos. Wat een prachtig land met lieve mensen! Als ik aan Laos denk, dan enk ik als eerste aan deze mensen en ook aan de ontspannen sfeer in het land.
· Redactie
IJssculpturenfestival in het Chinese Harbin
Afgelopen zondag ging het het Chinese Harbin het jaarlijkse 'Harbin Ice and Snow Festival' van start. Dit ijzige winterwonderland in het noordoosten van China bevat bijzondere sculpturen, die gemaakt zijn van gigantische ijsblokken, die verlicht zijn met kleurrijke LED-verlichting.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Zonsondergang bij Manuel Antonio Nationaal Park
Deze zonsondergang in Costa Rica is vandaag de Foto van de dag. De foto is genomen bij het Manuel Antonio Nationaal Park. Een erg mooie plek om apen, kikkers, vele vogels en luiaarden te spotten.
· Redactie
De Britse man die alle 201 landen bezocht zonder te vliegen
De Britse man Graham Hughes slaagde er in 2012 in om als eerste persoon alle 201 landen op deze wereld te bezoeken, zonder te vliegen.

Archief